Dodaj do ulubionych

Plusy minusów

27.11.18, 20:56
Tak sobie właśnie uświadamiam, że czasem warto rąbnąć o beton. Ostatnio taki upadek pozytywnie wpłynął na mojego męża i mnie. Pousuwaliśmy wszelkie niewiele wnoszące dla nas produkty bankowe, zrewidowaliśmy umowy itp. Efektu naturalnid tak od ręki nie widać, ale da nam to posunięcie kilkanaście € na plus co miesiąc.
W sumie można powiedzieć, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło wink
Obserwuj wątek
    • monika887 Re: Plusy minusów 28.11.18, 07:52
      Podoba mi się takie podejście. Nie marudzisz, nie narzekasz, w każdej sytuacji znajdziesz pozytywy. Brawo. Oby więcej takich postów
    • martini-7 Re: Plusy minusów 29.11.18, 11:47
      Dziękuję Wam serdecznie smile
    • martini-7 Re: Plusy minusów 15.01.19, 15:18
      W ramach akcji plusy minusów idziemy na małą wojenkę z naszym bankiem. Już nas nie lubią za bardzo, a przedstawicielka wydzwania do nas bo, zrezygnowaliśmy z paru produktów, a jeszcze upominamy się o zwrot kasy. Pani w okienku (choć termin zwrotu kapitału przez bank minął i nic)stwierdziła, że mamy cierpliwie czekać na list. No nie.... jeszcze raz przeliczylyśmy nasz kredy i jego koszty i padło postanowienie, przenosimy się do innego banku. Wstępne razmowy z innym bankiem dają szansę, że wyjdzie taniej.
      Do tej pory trafia mnie jak sobie przypomnę te kumulację problemów i awarii jaka do tego kredytu doprowadziła. Coś czuję, że ten rok będzie rokiem rozsądnych zmian.
      Może wreszcie zaświeci słońce i wszystko zacznie iść tak jak powinno. Przyjechaliśmy tu zieloni, a dziś pomagamy innym, teraz czas pomóc sobie.
      • alpepe Re: Plusy minusów 15.01.19, 18:03
        Bardzo uważaj z tym przeniesieniem kredytu. Ja tu w Niemczech mam darmowe konto w banku internetowym i jestem niezmiennie zadowolona. Sprawdź, czy nie da się zmienić dostawców tel. prądu, gazu, jeśli macie, to też może być duża oszczędność.
        • martini-7 Re: Plusy minusów 15.01.19, 18:49
          Dostawców zmieniliśmy. Póki co jednak kredyt zostaje w tym banku. Otworzyła się dodatkowa opcja negocjacji,za jakiś czas , warunków. W jakim banku masz konto? Jeśli mogę zapytać oczywiście.
          • alpepe Re: Plusy minusów 15.01.19, 19:02
            Możesz, n...o..R.I._S bank, tak napisałam, bo denerwują mnie kule szpiegule w ff i na fb.
            I mam też w kasie oszczędnościowej, przetłumacz sobie, w Berlinie, ale tu mi co miesiąc biorą opłatę za prowadzenie konta, z tym, że mam u nich kredyt mieszkaniowy, jeszcze kilka lat i jak spłacę, to i z nimi się rozstanę.
            • martini-7 Re: Plusy minusów 15.01.19, 21:30
              Też nie lubię tej inwigilacji wink Kasa ta ma niedaleko mnie oddział, niby fajnie bank pod ręką, ale nie korzystamy z nich, miał mąż konto u nich, ale odszeł i razem założyliśmy w innym, ciężko tam trochę. Oby kredyt szhbko i gładko się Ci spłacał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka