drogadocelu1595 24.02.20, 16:52 Witam!Mam pytanie:Jaki jadłospis tygodniowy mogłybyście(moglibyście) zaproponować dla 2 dorosłych osób w rozsądnej cenie,bo jak idę do sklepu to ceny powalają?!. Dziękuję za każdą radę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacues Re: Jadłospis 25.02.20, 23:36 Rozsadne pieniadze na jedzenie mozna tylko wydac jak sie duzo gotuje i przygotowywuje posilki od podstaw.Trzeba tez kupowac tylko sezonowe warzywa. Zreszta zima wszystko jest drozsze niz latem. Odpowiedz Link
mamaemmy Re: Jadłospis 26.02.20, 19:21 Poniedziałek Udka z kurczaka upieczone, ziemniaki lub frytki, surówka z marchewki Wtorek Spaghetti po bolońsku, 500 gram mięsa mielonego, fix do makaronu, makaron, kukurydza z puszki opcjonalnie Środa Naleśniki z serkiem Danio lub z Nutella, albo z dżemem, rosół Czwartek Wątróbka z cebulką z chlebem Zupa pomidorowa na rosole z wczoraj Piątek Placki ziemniaczane z solą /keczupem /śmietaną Sobota Makaron rurki z serem plesniowym Lazur, z kurczakiem i śmietaną 30% Niedziela Rosół, z którego resztek jutro zrobimy pomidorowa Tortille z burrito Mięso mielone Cebula, czosnek Fasola czerwona w puszce , kukurydza w puszce, przecier pomidorowy, czosnek, sól, pieprz, chilli, papryka słodka, papryka ostra Tortille gotowe lub po prostu naleśniki. Przepis na moim Instagramie, jak coś pisz na priv Poniedziałek Pomidorowa z rosołu z wczoraj Frytki z keczupem Wtorek Schabowe, frytki, buraczki Środa Ruskie /z mięsem pierogi z torebki z cebulką Czwartek Kotlety mielone, ziemniaki tłuczone, marchewka z groszkiem Piątek Paluszki rybne, frytki, sałatka z pomidora i i ogórka Sobota Kopytka z sosem Niedziela kluski śląskie, schab pieczony, buraczki L Odpowiedz Link
kaga9 Re: Jadłospis 26.02.20, 23:11 Jutro znowu będzie pomidorowa, zrobiona z rosołu z wczoraj )) Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Odpowiedz Link
mamaemmy Re: Jadłospis 27.02.20, 18:32 Odkąd to usłyszałam, zawsze tak w domu mówimy, albo śpiewamy 😂 Odpowiedz Link
ma_dorota Re: Jadłospis 28.02.20, 08:49 mamaemmy napisała: > Odkąd to usłyszałam, zawsze tak w domu mówimy, albo śpiewamy 😂 > Moje dzieci też to śpiewają przy pomidorowej. Odpowiedz Link
nastka1979 Re: Jadłospis 27.02.20, 09:31 Moja metoda jest taka, że dobieram jadłospis do promocji w danym tygodniu. W niedzielę spisuję listę zakupów na cały tydzień w oparciu o gazetkę z Biedronki. Dodatkowo do listy wrzucam promocyjne produkty, z których korzystam na bieżąco i wiem że w najbliższym czasie je zużyję. Dopiero podczas sporządzania listy obmyślam jadłospis. Odpowiedz Link
umzak Re: Jadłospis 20.03.20, 23:14 U mnie rosół NIGDY nie zostaje, ale pomidorowej i tak nikt nie lubì . Odpowiedz Link