Dodaj do ulubionych

Kaufland, biedronka, real

18.05.06, 16:40
czy ktoś robi tam zakupy i ma porównanie gdzie najtaniej. Ja dopiero pewnie
zorientuję się po miesiącu ,bo zbieramy paragony. Na pierwszy rzut oka
najgorzej wypada real( ale to już kiedyś w innym mieście się już do tego
hipermarkrtu uprzedziłam- bo taniej było w sklepie blisko domu). Może ktoś z
Was ma paragony i się orientuje co warto w danym sklepie kupić. chodzi mi
zarówno o np. cukier, mąkę , ryż jak i inne rzeczy. Najbliżej mam do żabki,
kauflanda, następnie biedronki.
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Kaufland, biedronka, real 18.05.06, 19:21
      Mam Kauflanda niemalże na osiedlu i wszystko oprócz drobiazgów typu szczypiorek,
      koperek i pietruszka, jest tam taniej niż gdzie indziej. W Biedronce bywam
      rzadko, ale po pierwsze na pewno nie jest tam taniej niż w Kauflandzie, a po
      drugie dużo mniejszy wybór.
      Bardzo tania i dobra mąka, cukier w niskiej cenie, makarony, kasze, ryż, nabiał
      - świeży i niedrogi, z owocami i warzywami też nie najgorzej. Olej, ocet, oliwki
      w świetnej cenie, przeciery pomidorowe, pasztety drobiowe, słodycze.
      Szczerze mówiąc, jak jadę do innych, większych supermarketów, np.Tesco czy
      Carrefour, to mnie tam ceny rażą, bo są na każdej rzeczy o kilkanaście do
      kilkudziesięciu groszy wyższe.
      • masara25 Re: Kaufland, biedronka, real 19.05.06, 18:27
        Ja wprawdzie w Kauflandzie nie kupuje, bo mam za daleko, ale osobiście kupuje w
        Biedronce. Porównywałam już z Lidlem ,Plusem i wychodzi najtaniej.Hipermarkety
        Real,Auchan odpadają, zawsze przepłacisz ( jeden produkt tańszy inny
        droższy).Produkty w Biedronce znacznie polepszyły swoja jjakosć,są tańsze, i
        jest jeszcze jeden plus ( dla mnie), np. kupując w Lidlu i na pozór kupując to
        samo płaciłąm 70-90zł, w Biedronce ok 50 ( wieksze zakupy), mniejszy
        wybór,mniejszy sklep,mniej wkładasz do koszyka.To takie moje spostrzeżenie. Ja
        polecam Biedronkę.
        pozdrawiam
    • korniz Re: Kaufland, biedronka, real 24.05.06, 18:28
      Ja robię zakupy tylko w Kauflandzie -ten sklep z nieba mi spadł.Blisko ,taniej
      niż pozostałych sklepach- jeszcze jak są promocje o 50%taniej to od razu serce
      się smieje.Unikam Auchonu.
      • lorienn1 Re: Kaufland, biedronka, real 24.05.06, 19:15
        Bardzo dużo kupuje w Biedronce. Sprawdzone mam ser gouda światowid, twarożki
        wiejskie i w wiaderku, makarony, kukurydz, groszek, cukier, mąka tortowa,
        drożdże, batony amigos, pop corn, chemia jest tańsza, papier toalet. melodia. W
        promocjach są dobre ceny na proszki do prania.
        Większość towaru jest produkcji polskiej i to jakoś daje przewagę nad Lidlem.
    • karusia28 Re: Kaufland, biedronka, real 25.05.06, 09:37
      zdecydowanie biedronka,kupuje tam sporo,zywnosc i chemie,do kauflandu mam
      znacznie blizej ale wole isc do biedronki.
    • lorienn1 Re: Kaufland, biedronka, real 25.05.06, 20:34
      Najbliżej masz do żabki, ale wydaje mi się, że jest to zdecydowanie najdroższy
      sklep z wymienionych
    • milou8 Re: Kaufland, biedronka, real 21.06.06, 09:34
      Z własnego doświadczenia nie polecam biedronki. Gdy moja mama kiedyś tam
      kupowała i miałam "przyjemność" jeść ketchup (czytaj: jasnopomarańczową maź),
      myślałam, że zwymiotuję. Przecież to nawet nie leżało koło ketchupu.
      Podejrzewam, że z wieloma ich produktami jest podobnie.
      • lorienn1 Re: Kaufland, biedronka, real 21.06.06, 15:52
        To sa takie sklepy, że produkty własne (biedronkowe czy tiposkie w Realu) trzeba
        wypróbować, i albo sa ok, albo nie. W biedronce byc może ich ketchup nie jest
        dobry,(akurat nie kupuje, wiec nie wiem) ale za to maja Pudliszki tańszy niż
        gdzie indziej.
        Nie powinno się generalizować, że inne produkty tez sa nie dobre.
        • niutaki Re: Kaufland, biedronka, real 21.06.06, 21:32
          w moim mieście cukier w biedronce jest tańszy o 80 groszy niż w najtańszym
          spożywczym, dla mnie to dużo, mimo że kilogram cukru starcza mi prawie na pół
          rokusmile ręczniki papierowe są według mnie bardzo dobre, mleko biedronkowe i
          powidła śliwkowe mniamsmile
          • makoc Biedronka! 22.06.06, 10:45
            ostatnio prawie tylko w biedronce robimy podstawowe zakupy. mają dobre
            pieczywo, wspomniany ketchup zastapili bardzo przyzwoitym czerwonym, o smaku
            pomidorowym wink
            chemia jest bardzo tania, polecam papier toaletowy, reczniki, podpaski, mydlo w
            plynie. kupujemy tez cukier, olej,mąke,herbate ceylon,słodycze (ciastka typu
            pieguski, paluszki) mleko mlekowita w butelce, serki homogenizowane, masło
            smietankowe, banany. biedronkowe marki mają w wiekszosci niezła jakosć!.
            wczesniej tez pieluchy kupowalismy, ale teraz z rossmana, bo tansze. musimy
            dojezdzac sporo do biedronki, i robimy to conajmniej raz w tyg. bo za taki sam
            koszyk zakupów płacimy o połówę mniej niż w leclercu, geant, czy tesco, które
            mamy na osiedlu. poza tym tygodniowe zakupy w biedronce zajmuja nam 40 minut, a
            nie 2 godziny jak w hipermarketach. jest maly wybor, ale przynajmniej nie trace
            czasu na wybieranie. mały sklep, szybko biorę to co potrzebne, załaduje koszyk
            i do kasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka