24.05.07, 10:39
Chcę sobie kupić rower, ale oszczędności przeznaczonych na ten cel brak.
Macie jakieś pomysły? Rower ma być taki "zwykły" dla amatorki, do jeżdżenia
po mieście raczej.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Rower 24.05.07, 11:10
      poszukaj w okolicy lombardu. Fakt, nie masz pewności, że towar nie jest trefny.
      • lorienn1 Re: Rower 24.05.07, 11:21
        Możesz sprawdzić jeszcze w komisie.
    • dominikjandomin Re: Rower 24.05.07, 11:27
      To znaczy iloma pieniązkami dysponujesz?

Warte polecenia sa stare, uzywane rowery holenderskie, miejskie. W większych
      miastach sa punkty sprzedaży. Dobry rower na miasto, solidny, trwały, z
      kompletem oprzyrzadowania: błotniki, światła, dzwonek, blokada na tylne koło,
      czasem nawet koszyk.
    • maja8549 Re: Rower 24.05.07, 16:23
      nie wiem z jakiego miasta jestes ale w krakowie mozna kupic fajny rower pod hala
      targowa, na gieldzie samochodowej (na rybitwach). wazne zeby zainwestowac w
      dobre zapiecie najlepiej typu u-lock. i jezdzic i jezdzic smile a i jeszcze jedno
      sprawdz na allegro, moze ktos z twojego miasta sie pozbywa roweru.
      • gosia05 Re: Rower 24.05.07, 16:40
        Właśnie o Allegro myślałam... jest masa ofert, tylko że ja się kompletnie na
        sprzęcie nie znam, nie wiem które marki sa ok, a które do dupy smile
        • dominikjandomin Re: Rower 25.05.07, 11:15
          Zdradż jednak, z jakiego jesteś miasta i ile mozesz wydac na rower.

Marki: do d... jest wszystko, co mają w hipermarketach. Inne: róznie bywa, bo
          jedna marka osprzędtu ma wiele klas jakości.

Allegro: jesli nie nówka, to ja bym uważał. Na zdjęciach nie zobaczysz jakości
          podzespołów. A już widzałem rowery, które się błyszczały, a układ napędowy
          zardzewiały.
    • gochalodz Re: Rower 25.05.07, 15:02
      Nie wiem ile chcesz przeznaczyć na rower.Dobre rowery to
      Author,Giant,Bianchi,Wheeler,a nawet Arkus(znany też jako Romet-polski rower).
      Arkusa można kupić już za ok 500zł-to chyba nie dużo jak na rower.
      www.arkus.com.pl/pl/ofert/rowery_miejskie/
      • maja8549 Re: Rower 25.05.07, 23:43
        nie kupuj takiego, zaraz ci ukradna!!!
        kup uzywke do300zl absolutnie nie wiecej, bo szkoda... im ladniej wygladajacy ,
        im bardziej blyszczacy z wieksza iloscia przerzutek i firmowymi dodatkami tym
        chetniej kradna.
        • gochalodz Re: Rower 27.05.07, 10:57
          Bez przesady,to gdzie wy mieszkacie,że wam te rowery kradną?

Zgadzam się,że przerzutek nie musi być dużo-te miejskie mają chyba 10 i
          zdecydowanie wystarczy,a nawet jak nie mają wcale przerzutek to też nie musi to
          być zły rower.
          • maja8549 Re: Rower 27.05.07, 13:24
            w krakowie strasznie kradna
          • dominikjandomin Re: Rower 28.05.07, 13:25
            gochalodz napisała:

> Bez przesady,to gdzie wy mieszkacie,że wam te rowery kradną?
            >
            > Zgadzam się,że przerzutek nie musi być dużo-te miejskie mają chyba 10 i
            > zdecydowanie wystarczy,a nawet jak nie mają wcale przerzutek to też nie musi
            to
            >
            > być zły rower.
            Ile? 10?

Mój mieszczuch ma 1. To znaczy nie ma czegos takiego. Wyniki wczorajszej jazdy
            z kumplem (on góral, przerzytki 3 x 7, teren głownie leśne drogi, 19 km) - nie
            jestem wolniejszy od niego, i tak samo jeżdże jak on.

Wieksozść mieszczuchów sprzedają bez przerzutek, albo z 3 w piaście. Choć te
            piastowe bywają i 7, i 8. Całkiem wystarcza.
          • grzela222 Re: Rower 13.07.15, 06:37
            Jeśli masz zamiar jeździć często po mieści kup po prostu tani rower www.centrumrowerowe.pl/rowery/trekkingowe/p,rower-voyager-gts-28-grafitowy-karbon,472849.html przeznaczony do tego celu.
            • 63martyna Re: Rower 13.07.15, 12:03
              Hej- ten rower o którym piszesz to dla panów przeznaczony jest smile
              Ja mam taki rower miejski www.rowerymerida.pl/produkt974/drakar-cityway-3r-rower-merida.html kupiony za niewielkie pieniądze, a dobrze sprawdzający się w częstej jeździe po mieście. Do rowerka dokupiłam sobie jeszcze koszyczek na kierownice, bo często wybieram się nim po drobne zakupy. Jazda na rowerze latem to sama przyjemność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka