ktw2007 16.10.07, 11:37 podrożął o 10 zł/na kg . Wszędzie tak jest ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia1w Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 11:53 Niestety, dla mnie to też była niemiła niespodzianka. Najtańsze u mnie (okolice W-wy)jest po 22 pln. Dlatego zaczęłam jeździć do Selgrosa i robię zakupy na spółkę z moimi rodzicami. ser wychodzi w granicach 18-19 pln/kg. pozdrawiam Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 14:00 20.99 za kg. I to zadne cudo. Kupuje bo córka kanapki tylko z serem żółtym je w szkole. Odpowiedz Link
monika1124 Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 14:52 Ja kupuję edamski Mlekovity w Leclercu za 19,99 zł , mój mąż go bardzo lubi, ja raczej nie jadam serów żółtych- tylko na zapiekankach. Pamiętam jak 2 tygodnie temu kupowałam ser morski lub goudę za 14 zł Odpowiedz Link
ktw2007 Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 14:56 My też spożywamy chętnie ( ja szczeg.- bo nie mogę mleka ).Zółty ser ma b.duzo wapnia w niewielkim nawet kawałku - jak dziecko jest niejadkiem to łatwiej wcisnąc kanapeczkę z serkiem niż szklanke jogurtu ,mleka itp ( mowie o moim smyku ).To teraz będziemy bulic ... Odpowiedz Link
grzanka23 Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 16:02 W Tesco mozna upolowac tańszy ser zółty juz za 16,- goudę. Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 16:36 Ostatnio co tydzien jak kupuję ser - za każdym razem droższy. Chyba rzeczywiście będę musiała jeździć do hipermarketów - ale tam z kolei od jakiegoś czasu nie ma dobrego razowca Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 18:01 U mnie w Warszawie też nie ma tańszego niż 22zł. Odpowiedz Link
olushia Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 16.10.07, 21:45 u nas też taki drogi, ostatnio posłałam męża po zakupy i za 35 dag sera zapłacił ponad 8 zł i powiedział,że to był najtańszy, a ja tak lubie ser Odpowiedz Link
tosina Najtanszy ser 14,90-lidl 17.10.07, 09:35 Witam.Mi w chwili obecnej najbardziej odpowiada ten ktory znalazlam w Lidlu .Cena za kg 14,90-"holenderski".NAjodpowiedniejszy jaki znalazlam pod wzgledem smakowym i cenowym.Maja tez taki po9,90. Twarogowy ser do pizz i zapiekanek, tostow. Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: Najtanszy ser 14,90-lidl 17.10.07, 10:14 Ja koło siebie nie mam żadnych tanich sklepów niestety. A ostatnio mąż kupił w Tesco ser morski za 16 zł z kawałkeim i jest tak suchy i wiórowaty że podejrzewam ze jakiś oszukany. Odpowiedz Link
cutsson Re: Najtanszy ser 14,90-lidl 17.10.07, 13:26 Dokładnie, ceny serów w Warszawie są zwalające z nóg, ale widzę, że nie tylko w Warszawie. I jest to po prostu przerażające. Ostatnio w sklepie z nabiałem zapłaciłam 9 zł za 30 deko sera Królewskiego - sprawdzony, nie jest sztuczny i nie rozpływa się, tylko zapieka. Dla warszawianek z okolicy Placu Hallera mała rada - przy kwiaciarni przy pętli jest sklep firmowy Mlekovity - dużo taniej. Niestety, już nie pracuję w tych okolicach -- "The Darkness around me... Shores of the Solar sea..." Odpowiedz Link
chicarica Re: Najtanszy ser 14,90-lidl 19.10.07, 11:13 To nie jest ser zółty! Przeczytaj skład, na drugim miejscu tłuszcze roślinne. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Najtanszy ser 14,90-lidl 21.10.07, 13:27 Mam wrażenie, że nie jest to żółty ser, tylko wyrób seropodobny. Odpowiedz Link
gosiarkar Re: żółty ser - cenowa niespodzianka :-( 17.10.07, 13:27 We Wrocławiu to samo, szaleńcze ceny !!! Dlatego po podwyżkach bojkotuje takie ceny i nie kupuję sera żółtego (raz, czy dwa mi sie zdarzylo mi sie kupic). Wiadomo, są chętni to i ceny się utrzymają. Nie mam zamiaru dawać ponad 20zł za ser w momencie kiedy wędlina jest tańsza!!! Odpowiedz Link
dominikjandomin POLOmarket - 15,99 18.10.07, 12:21 Za najtańszy, ale dobry no i ser W marketach czesto bywa wyrób seropodobny jako najtańszy, świństwo jakich mało. Ochydne w smaku i nawet mi spleśniać nie chciał! Odpowiedz Link
lisia312 na Śląsku też horror 18.10.07, 20:05 ceny poooooszły w górę. Niestety moje dzieci nie jedzą wędlin, za to sery twarde kilogramami, ale będzie jazda. Oprócz serów żółtych zdrożały twarogi, śmietany, mleko, wogóle cały nabiał..... Odpowiedz Link
ktw2007 Re: na Śląsku też horror 18.10.07, 20:14 Lisiu , jesli wolno spytac - z jakiego miasta jesteś?? Odpowiedz Link
b-b1 Re: na Śląsku też horror 19.10.07, 07:50 Własnie-na południu tez sery podrożały, u mnie ser jest uzywany do wszystkiego-tostów, zapiekanek, pizzy, i jako główny dodatek do chleba, Ceny rózne-ale ser musi byc twardy i miec dziury i musi smakowac-więc od 20zł w górę(ostatnio 25zł) do zapiekania kupuje salami, albo tostowy-ok 15zł kg.. Odpowiedz Link
onlyou Lubelszczyzna 19.10.07, 08:43 masakra, ceny tez poszly w gore! ser, ktory niedawno kosztowal 18.99, teraz cena wzrosla do 26 za kg! porazka... a gdzie podwyzki płac? ehhh... Odpowiedz Link
zooba Poznań 19.10.07, 21:51 To samo - w Lidlu wycofali sery Gouda i inne w kostkach, roladę ustrzycką za około 16 zł, sa teraz tylko za 20 minimum, plasterkowane i badziewie tostowe. W Chacie Polskiej ser morski, który niedawno był po 16, kosztuje 25!! ręce opadają Odpowiedz Link
kikiet ser 20.10.07, 00:43 Za szybko enter. Nie uważam, żeby to było dużo, ale tylko jeśli jakość tych serów wzrosła razem z ceną. Niestety, w większości oferowane w Polsce sery są paskudne i niewarte nawet tych 10 zł za kilogram (tym bardziej, że trzeba dobrze pilnować, by nie dać sobie wcisnąć olejowej podróbki) - ja wolę kupować sery francuskie czy szwajcarskie, oczywiście kosztują one 40-60 zł/kg, ale są tego warte, mają smak i zapach i nie są gumowatą nieokreśloną masą. Odpowiedz Link
ktw2007 Re: ser 20.10.07, 14:23 Rozumiem Cię ,że jak sie speóbuje naprawde dobrych serów , to potem trudno przełkną coś gorszego .Ale my - akurat dużo jemy sera , troche sobie nie wyobrażam kupowania tkaiego za 40, 50 zł. Tych z górnej półki nie jadłam , więc porównania poki co nie mam .KOlezanka jadła , mówiłą ,ze zadna rewelacja .MY jemy tylko goude . Odpowiedz Link
kikiet Re: ser 23.10.07, 01:01 Ja nie wiem czy tu chodzi konkretnie o "górną półkę" czy może raczej o typ - nie wypowiedziałam się precyzyjnie. Serów twardych nie lubię (no, może w formie koreczków z kaparami tylko, ale to nawet nie raz na miesiąc, i też staram się znaleźć coś o dobrym smaku), za to miękkie, dojrzałe (kozie, cammembert, saint marcellin etc.) uwielbiam i też jadam ich dużo. A takie są tylko importowane i swoje kosztują - o dziwo, mimo importu niewiele drożej niż we Francji. Sery i wędlina to 2 moje małe fiksacje - mogę przez miesiąc jeść ryż z podrobami (bywało tak), ale na dobry ser i dobrą suchą szynkę pieniądze się znaleźć muszą Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Lubelszczyzna 21.10.07, 13:29 Coś bym ci napisała, ale jest cisza wyborcza, to nie napiszę. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Auchan, Katowice 22.10.07, 18:03 mbmm napisała: > Udało mi się wczoraj kupić ementaler za 16,99 Szczęściara Mam troche za daleko-60km-jak dolicze benzyne-znowu wyjdzie na to samo Odpowiedz Link
zaino Re: Kraków 22.10.07, 19:52 Mnie też cena serów powaliła. W Krakowie za Radamer płaciłam 21-23 zł/kg. Teraz Gouda kosztuje 23- 24 zł. Znalazłam jeszcze jakiś ser do pizzy za 16 zł. Nie wiem co to jest, ale pewnie go zacznę używać do potraw zapiekanych. A jak nie wydolę na nabiał to kupię sobie krowę Mleko, masło, maślanka i twaróg będą własne. Odpowiedz Link
mbmm ser grecki 23.10.07, 08:28 w Tesco kupiłam za 12 zł ( w promocji jest po 9.90). To miękki ser, trochę przypomina topione w plastrach. Na pizzę się nie nadaje, ale na kanapki bardzo dobry. Odpowiedz Link
szpilkaaa Re: ser grecki 28.10.07, 00:48 ostatnio w Biedronce była promocja-ser Gouda i wędzony bodajże za 16/17 złotych za kg. naprawdę bardzo dobre,ale w chwili obecnej te sery już kosztują około 22złotych... Odpowiedz Link
lisia312 Re: na Śląsku też horror 28.10.07, 20:08 Tychy witają Katowice- często jestem, bo pracuję w Katowicach czasami Odpowiedz Link