jasiek-2007 22.10.07, 20:02 jakie mozecie polecic pieliszki jednorazowe z jakich marketów jakich firm które dobrze dziecko toleruje.ja na razie kupuje Pampersa,bo nie chce zaszkodzic małemu a ma 2,5 miesiaca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naturella Re: jakie pieluszki jednorazowe 22.10.07, 20:24 Moja córka jest starsza od Twojego synka dokladnie o 8 dni Zużyliśmy 660 sztuk Pampersów, 600 sztuk Huggiesów, a potem stwierdziliśmy, że pora na tańsze pieluszki KUpujemy pieluszki z Lidla, są su8per chlonne, mają fajne gumeczki na zapięciach. 56 sztuk kosztuje 29,90 zl, tyle samo kosztują pieluszki z Tesco (jak jest promocja) i Rossmana. Wszystkie są fajne, ale tak naprawdę to zależy od konkretnego dziecka. Mojemu starszemu synkowi pieluszki Dada z Biedronki odparzaly pupę, a znam bardzo zadowolone z tych pieluszek mamy. Odpowiedz Link
lila4 Lidl 22.10.07, 20:45 Moja córcia ma pół roku i 2 Pampersa bardzo nam pasowały i nie były zbyt drogie.Ale w 3 tak przelatywała kupa że zmieniliśmy na Lidla ale w małych opakowaniach.Kosztują 6.99 za 16 sztuk wychodzi 43 gr za sztukę.Też mają gumki,kupa nie ucieka są przyjemne w dotyku,Sarze bardzo pasują.Teraz była promocja papmersa więc kupiliśmy 4 ale jednak wracamy do Lidlowskich,szkoda tylko że są takie małe paczki. Odpowiedz Link
gk102 Re: jakie pieluszki jednorazowe 22.10.07, 20:56 U nas sie sprawdziły DADA z Biedronki, Fioletowe z Tesco chyba lepsze niż pampers i huggisy. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: jakie pieluszki jednorazowe 23.10.07, 10:10 Lidl, odkryty po dłuuugim stosowaniu Huggiesów. Teraz kupiłam z musu małą paczkę Huggiesów i sie zdziwiłam, jak mogłam używać takiego byleczego za taaaaakie pieniądza LIDL rulez A fioletowe z TESCO są jak dla mnie mocno takie sobie. Poza tym Młodą odparzają, ale to kwestia indywidualna. Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: jakie pieluszki jednorazowe 23.10.07, 10:15 U nas sprawdziły się fioletowe Tesco i babydream z Rossmanna, Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: jakie pieluszki jednorazowe 23.10.07, 10:17 A dla mnie polecane Lidlowe są mocno przeciętne więc musisz sama wypróbować które Wam będą odpowiadały. Odpowiedz Link
nela12 Re: jakie pieluszki jednorazowe 24.10.07, 22:08 hej:0dlugo uzywalismy dada z biedronki(bo czesto maluszkowi trzeba zmieniac:0)potem pampersy na zmiane z hugisami ale te drugie nie za dobre-polecam te male paczki lidla i super jak dla mnie sa zółte z rosmana wychodzi 46gr za pieluszke a sa super cienkie:0nie lubie jak pampers po godzinie wisi po ziemie a co dopiero dziecko:0-pozdr. Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: jakie pieluszki jednorazowe 25.10.07, 08:28 ale żółte z rossmanna są ceratowe z plasterkami, one nie przepuszczają powietrza. Odpowiedz Link
exylia Re: jakie pieluszki jednorazowe 27.10.07, 16:11 koma.edziecko napisała: > ale żółte z rossmanna są ceratowe z plasterkami, one nie > przepuszczają powietrza. Raz je kupiłam, bo nie było akurat bordowych, a dziecko miało na dupsku ostatnią pieluchę. Nie są to typowe ceratówki. Mają najnormalniejsze na świecie rzepy. Fakt materiał, jakim są pokryte nie jest pierwszej jakości, ale na pewno nie jest to cerata. Nie wiem, jak to wygląda teraz, bo kupowałam je chyba wiosną, więc się nie upieram. Odpowiedz Link
nela12 inazywaja sie baby diapers i nie sa ceratkowe 27.10.07, 19:12 ja takich nie kupuje a tym bardziej juz jak rzepkow nie maja:0)u nas sie sprawdzaja:0)tak te male z lidla tez sa dobre-pozdr. Odpowiedz Link
asia_i_p Re: jakie pieluszki jednorazowe 25.10.07, 18:03 U nas sprawdziły się żółte Rossmana, także Huggiesy Classic (tańsze od superflexów) i Happy. Ale bardzo dużo zależy od dziecka, niektóre pieluszki są lepsze dla szczuplejszych, inne dla grubszych maluszków (niezależnie od rozmiaru). Chyba w ostatnim dziecku była tabelka, w której porównywali pieluszki, sprawdź ją, czy mają w necie. Odpowiedz Link
miko_mama Re: jakie pieluszki jednorazowe 25.10.07, 23:23 Ja kupuje tylko z Lidla te w małych opakowaniach. Spróbuj kupić są nie drogie koszt około 7 zł, można spróbować i się zastanowić. Ja na nie sie przestawiłam po długim (za długim...) używaniu Pampersów (kupka wylatywała na plecy, mały je też przesikiwał) i jednej paczki Huggies. Teraz TYLKO LIDL! Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: jakie pieluszki jednorazowe 26.10.07, 09:04 Moi dwaj synowie maja wrażliwą skórę. Najlepiej tolerowali tetre. Na specjalne okazje dawałam im Bella Happy. Nie uczulały. I te polecam. Maja duzo promocji i wielkie paczki. Odpowiedz Link
miko_mama Re: jakie pieluszki jednorazowe 26.10.07, 14:34 Co do jakosci pielch bella happy nie wypowiem sie, ale do najtańszych to one nie należą. Odpowiedz Link
bunia231 Re: jakie pieluszki jednorazowe 26.10.07, 12:09 ja użuwam pieluszek z Lidla, sa bardzo fajne i niedrogie Odpowiedz Link
izzunia Re: jakie pieluszki jednorazowe 27.10.07, 19:27 ja chyba podsumuję: takie, które nie uczulają i nie odparzają pupy dziecka - a to juz indywidualna sprawa skory dziecka. Odpowiedz Link
mart94 A dlaczego jednorazowe??? 28.10.07, 18:31 Zajrzyj tu: www.pieluchy.com.pl www.pieluszkarnia.pl www.ekodzieciak.pl i poczytaj. Nowoczesne pieluchy do prania to wygoda, duża OSZCZĘDNOŚĆ oraz rozwiązanie zdrowe (brak odparzeń, kontaktu z chemią) i ekologiczne (nie produkujesz razem z maluszkiem tony(!) odpadów). Dla mnie to rozwiązanie bez niepotrzebnych kompromisów, stosuję u mojej 3 miesięcznej córki. A który system pieluszek wybierzesz, to już bez znaczenia. Najlepiej zamówić po 1 sztuce i posprawdzać. Powodzenia! Odpowiedz Link