niusia5 18.04.09, 22:17 chodzi mi o cyfrówkę, muszę kupić bo stara wysiadła i sama nie wiem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dmazurowska Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 19.04.09, 12:12 Szczerze polecam Fuji FinePix S5000 i wyższe. Mam ten aparat ok kilku lat i spisuje się rewelacyjnie. Zdjęcia wychodzą bardzo ładne, ostre, jest lekki. Odpowiedz Link
ivis Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 19.04.09, 12:24 bardzo polecam Nikona D-80, rewelacyjne zdjęcia. Obiektyw można wymieniać... Odpowiedz Link
giaurka Aparat 19.04.09, 12:41 Witaj! Ja polecam Ci Samsung L100. Jest to mały aparacik. Wymiary mniej więcej 7x5cm (nie chce mi się iść po linijkę . Robi świetne zdjęcia. ma funkcję do wykrywania twarzy, do widoczków przy dobrym oświetleniu świetna funkcja pejzarz w module scene, do słabego oświetlenia przydaje się statyw, lub w moim przypadku lenistwa dobra poręcz lub murek (wtedy nic się nie rozmazuje i wychodzą śliczne zdjęcia). Wcześniej miałam kompaktową Minoltę za 1500zł i wypadła przy nim bardzo blado. Brat ma lepszą Minotlę od mojej i po wspólnym wyjeździe zdecydował, że kupi też tego samsunga. naprawdę dobry mały aparat. wyświetlacz 8,2Mpiksela, zoom 6,2-18,6 tyle przeczytałam na aparacie. kupiłam w zeszłym roku w Media Markt za 500zł, teraz pewnie tańszy warto! pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
miska_malcova Re: Aparat 19.04.09, 14:47 mam Sony Cyber Shot DSC-H5 ale tani nie był ;-/ Odpowiedz Link
katja76-1 Re: Aparat 19.04.09, 22:21 właśnie we wtorek kupiliśmy nowy, bo Nikon nam padł po niecałych 2 latach. Teraz mamy Panasonic DMC-FS3 Lumix ma 8,1 m-pikseli i inne fajne funkcje no i duży wyświetlacz a robi czyste zdjęcia Nie potrzebujemy aparatu profesjonalnego więc taki nam wystarczy- kosztował 499zł (z ładowarką, kable usb do przegrywania zdjęć do kopmutera)w MediaMarkt. polecam Odpowiedz Link
serendepity Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 20.04.09, 10:53 Co to znaczy tani i do czego chcesz go uzywac? Chcesz pelen automat czy moze chcialabys miec minimum mozliwosci kontrowalani tego co robisz? Czy ma byc maly czy moze byc wiekszy? Odpowiedz Link
evezu Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 20.04.09, 21:14 ja mam taki allegro.pl/item605150997_canon_a430_sd_2gb_lad_aku_futeral_pl_menu.html kupiła go chyba ze 3lata temu znacznie drożej, ale sprawuje się bez zarzutu Odpowiedz Link
babeth Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 25.10.09, 05:55 odświeżam wątek, nie potrzebuję profesjonalnego aparatu. Odpowiedz Link
grave_digger Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 25.10.09, 09:50 w mediamarkt kupiłam fuji finepix s1000 za ok 700 zł na raty. super aparat. w zestawi było wszystko: aparat, przesłona, pokrowiec, pasek, 4 zwykłe baterie, 4 akumulatorki, ładowarka, kabel usb, karty pamięci. płacę 23,30 m-cznie bo mam 30 rat Odpowiedz Link
babeth Kodak C140??? 03.11.09, 10:59 A czy ktoś może coś powiedzieć o tym modelu: Kodak C140. Oto skrócony opis techniczny: Aparat kompaktowy o rozdzielczości 8.2 MP z kolorowym wyświetlaczem o przekątnej 61 mm (2.4 cala). Obiektyw z 3-krotnym zoomem optycznym. Ponadto w urządzeniu zastosowano system wykrywania twarzy oraz redukcję rozmazań. Będę mogła kupić nowy w sklepie za 270 zł. Aparat potrzebuję do robienia zdjęć rodzinnych, plenerowych i tyle. Nie potrzebuję żadnych wyszukanych gadżetów ani aparatu do zdjęć profesjonalnych. Będę wdzięczna za opinie osób biegłych w temacie. Odpowiedz Link
matt2 Re: Kodak C140??? 03.11.09, 22:45 Powinien być OK. Ma tryb wykrywania twarzy, zoom optyczny, mały, ładny, czego chcieć więcej. No i to Kodak. Maciej Odpowiedz Link
zielona-oliwka Re: Kodak C140??? 04.11.09, 14:17 matt2 napisał: > Powinien być OK. Ma tryb wykrywania twarzy, zoom optyczny, mały, ładny, czego > chcieć więcej. No i to Kodak. > > Maciej Ustawień manualnych. Może właśnie ktoś tutaj orientuje się, czy istnieje jakiś malutki model z ustawieniami manualnymi? Odpowiedz Link
kikin07 Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 19.01.10, 16:16 Ja mam Canona, kupiłam go niedawno, był bardzo tani, takie aparaty można kupić już do 300 czy 400 zł. Oczywiście nie jest to może jakieś cudo i nie robi jakoś specjalnie wypasionych zdjęć, ale na jakość tez nie można narzekać. Odpowiedz Link
cold-case-love Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 20.01.10, 16:40 Jeden aparat, który znajduje się w moim posiadaniu to moja mała miłość, lustrzanka cyfrowa Canon 450D, a drugi to taki zwykły kompakcik Canon PowerShot SD1000, którego mogę zabrać ze soba na imprezę, na stok jak jeżdzę na nartach i wszędzie gdzie potrzebuję mały aparacik. Obydwa robią ładne zdjęcia i jestem z nich zadowolona. Aparaty teraz można już kupić za naprawde niewielkie pieniądze Odpowiedz Link
paprotka890 ja nie polecam 20.01.10, 18:43 Panasonica DMC-FX3 Powinnam go byla rekalnowac. Nigdy nie mialam tak nedznego paratu. Po kliszowym, ten mial byc przleomem, a robie nieostre, pruszone zdjecia. Naprawde musi byc aura, zby zdejcie wyszlo nawet niel adne, a normalne. Kupilam za 700 stów w 2007. Odpowiedz Link
nvv Re: tani i dobry aparat?jakie macie? 20.01.10, 19:22 To zależy co oznacza dla Ciebie 'tani', bo półek cenowych jest sporo. Z tanich i wg mnie w miarę dobrych aparatów (dobry współczynnik cena/możliwości): ja długo używałem okazyjnego kupionego Canona A460 Odpowiedz Link