kamfora 02.04.06, 17:27 Mam ochotę pójść na spotkanie dyskusyjne na temat: " New Age a współczesny powrót magii". Zastanawiam się, czy ktoś naprawdę wierzy w magię, w magiczną moc przedmiotów/zaklęć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbigniew31 Re: New Age 02.04.06, 18:19 Może podsunę link : lubelska.republika.pl/egzorcysta14.html Magia to ciekawy temat i muszę powiedzieć , że sam próbowałem medytacji aby korzystnie wpłynąć na swoje powodzenie (materialne) , skutek był zadawalający . Odpowiedz Link
iza42 Re: New Age 02.04.06, 21:03 Nie wierze w czarna magie , gusla , exorcyzmy a w przeklenstwa wierze tylko o tyle o ile wywieraja one wplyw psychologiczny na osobe, ktora jest ich przedmiotem. Wydaje mi sie jednak , ze niektorzy ludzie maja wglad w sfere nieznana i niedostepna dla wiekszosci. Kilka razy ogladalam w telewizji program z udzialem tzw psychic - ludzi , ktorzy maja umiejetnosci nawiazania kontaktu z umarlymi. Policja wynajela ich do uzyskania wiadomosci na temat okolicznosci nierozwiazanych morderstw , ktore dokonane byly wiele lat temu. Nie podano im zadnej informacji na temat okolicznosci , nie znali nawisk ofiar itd a mimo to byly w stanie podac szeczegolowe informacje dotyczace ofiar - imie , wiek , miejsce pracy , zamieszkania oraz okolicznosci popelnienia zbrodni. Podczas tego procesu komunikowali sie nieustannie z "duchem" zmarlej osoby odbieraly jej odczucia itd. Ja wiem ,ze to wszystko brzmi bardzo dziwnie. Jak bym sama nie ogladala tego programu nie uwierzylabym. Odpowiedz Link
malvvina Re: New Age 03.04.06, 09:30 hihi widze zes zawsze ciekawa swiata i szalenstw naszych wspolczesnych Odpowiedz Link
scand Re: New Age 03.04.06, 10:54 > Mam ochotę pójść na spotkanie dyskusyjne na temat ... A nie boisz się, że cię zaczarują ? Odpowiedz Link
vicca Re: New Age 05.04.06, 12:31 Magia zawsze była obecna w życiu człowieka. Zmieniało się tylko to co w nią wchodziło. Dla mnie magia istnieje ale nie jako "czary mary" i inne duchy ale raczej jako np." magia chwili" czy człowieka. Pzdr ciepło Vicca Odpowiedz Link