vicca 13.09.06, 10:30 Wiem że może miejsce niewłaściwe, ale muszę się pochwalić. Arek i ja będziemy mieli synka Całkiem niedługo - na początku stycznia Szukamy teraz dla niego jakiegoś ładnego imienia Pzdr ciepło Vicca Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychapanna Re: Synek :) 13.09.06, 12:37 mi sie podobaja nastepujace imiona: Feliks, Antoś, Wojtuś, Szymon, Yoram Odpowiedz Link
roseanne Re: Synek :) 14.09.06, 20:24 do stycznia niedaleko, sama zobaczysz jak szybko minie Odpowiedz Link
ilmatar Re: Synek :) 18.09.06, 17:49 Wielkie gratulacje !!! Ja sugeruję takie: Filip, Piotr i Adam, ale większy wybór masz tu: www.imiona.csa.pl/ Pa Ilmatar Odpowiedz Link
oldpiernik Re: Synek :) 19.09.06, 07:30 Gratulacje. Mój syn ma już 15 lat, od wczoraj... :0) Co do imion, nadajemy dzieciom dwa, drugie - od patrona dnia urodzin. Odpowiedz Link
procesor Re: Synek :) 19.09.06, 21:02 Jonatan czyli dar od Boga zawsze chciałam tak nazwac syna nie było mi dane ale znam jednego małego Jonatanka, fajny chłopaczek a w ogóle to gratulacje! Arek chyba cały dumny i szczęśliwy? pozdrów go od procesorki Odpowiedz Link
vicca Dzięki :) 20.09.06, 11:06 Chwilowo jesteśmy na etapie eliminacji imion. W efekcie zostało nam 4 które nam się podobają: Bernard Patryk Szymon Piotr. Aktualnie Bernard i Patryk mają największe szanse. P{zdr ciepło V* Odpowiedz Link
scand Re: Dzięki :) 20.09.06, 11:09 Ja bym zostawił Piotra a wystrzegał się Szymona. Znałem jednego dość niesympatycznego Pozdr. Odpowiedz Link
vicca Ha! 20.09.06, 11:48 Z tego względu (niesympatyczny!) na pewno nie będzie to Jarosław i pochodne! Odpowiedz Link
scand Re: Ha! 20.09.06, 11:53 Poza tym Jarosław to chyba ze starosłowianskiego oznacza "sławny z jarości" czyli gniewu Piotr oznacza zaś opokę, skałę.. Odpowiedz Link
procesor Re: Ha! 20.09.06, 13:13 za to Piotrusiów jest na pęczki Patryków, Michałów i Mateuszów takoż jak widac - Bernard jest OK ;P a może Benedykt? tak czy siak - mały Benio.. Odpowiedz Link
vicca Re: Ha! 20.09.06, 14:19 Ale Patryk to taki sympatyczny święty Mnie też się podoba Bernard - jezeli maluch osiągnie wzrost taty (niemal 2 m.) to imię będzie idealnie pasowało Odpowiedz Link
procesor Re: Ha! 20.09.06, 14:43 poczekaj aż sie urodzi spójrz na niego i wtedy już będzie wiadomo czy on Patryk czy jednak wygląda na Bernarda ;P niektóre imiona po prostu "same" do dzieci przylegają.. a Patryk.. no ładne imię.. Irlandia i te rzeczy.. ale może ich być w klasie 3 a Bernardów raczej nie spotykam Odpowiedz Link
vicca Imię 21.09.06, 11:31 po zastanowieniu doszłam do wniosku że imię to bardzo istotna sprawa. Wyróżnia nas, albo wtapia w tłum. Czasem jest formą życzenia, czy oczekiwania rodziców. Wymyślenie dobrego imienia dla dziecka - takiego, z którym będzie czuł się dobrze to wcale nie łatwa sprawa. Odpowiedz Link
scand Re: Imię 21.09.06, 11:39 Przy wyborze imienia warto też brać pod uwagę jego zdrobnienia bo i te są ważne. Odpowiedz Link
vicca Re: Imię 21.09.06, 12:19 i inicjały! W naszym wypadku odpadają wszystkie imiona na W bo nazwisko mamy na C. Tak więc powstałby skrót międzynarodowy Odpowiedz Link
kamfora Re: Synek :) 02.10.06, 21:28 W styczniu? Może będzie miał urodziny razem ze mną, dwunastego? (taka nietuzinkowa data A jeśli chodzi o imię, to od razu mi przyszedł na myśl MAREK - zawiera w sobie i trochę imienia Mamusi i trochę Tatusia )) A w ogóle to każde imię robi się ładne, jeśli się kocha tego, który je nosi Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link
vicca Re: Synek :) 04.10.06, 08:23 Wielki dzień jest przewidziany na 07.01.07 Bardzo ładna data - i łatwa do zapamiętania. Chwilowo zdecydowaliśmy o imieniu Patryk, choć nie wykluczamy jeszcze Bernarda Pzdr ciepło Ciężarówka Odpowiedz Link
7zahir Re: Synek :) 04.10.06, 21:54 Posłuchaj serca - ono Ci podpowie -jak zobaczysz synka mamuśku Odpowiedz Link
ta Re: Synek :) 06.10.06, 22:54 A tu Cię mam, gratuluję i pozdrawiam ! Patryk to imię często przez kolegów skracane do Patyka. Kilkunastoletni, wysoki i szczupły, jak to w tym wieku młodzieniec, będzie wówczas niezbyt zadowolony ze swojego imienia. Znam takiego, 190 cm, "Patyka", gotów był zmienić imię na jakiekolwiek inne, do dzisiaj imienia swego nie lubi. Zastanówcie się dobrze, mając niemal pewność, że synek Wasz będzie młodzieńcem wysokim Moje typy : Adam, Tomasz, Krzysztof, Jacek, aktualnie nadawane rzadko i jakie mają miłe zdrobnienia Ta_ W mojej klasie licealnej było pięć Ew i pięciu Marków ! Oto uroki nadawania imion aktualnie popularnych. Odpowiedz Link
vicca Re: Synek :) 09.10.06, 07:41 Ładne imiona, ale ze względu na liczebność w rodzinie kompletnie odpadają. Tak że zostaje chyba jednak Patryk tudzież Bernard Pzdr ciepło V* Odpowiedz Link
vicca Re: Synek :) 10.10.06, 07:53 Jeszcze nie mam pojęcia. Pomyślę. W końcu mojego imienia też się teoretycznie nie dało zdrobnić a jednak rzadko kto mówi do mnie pełnym imieniem. Pzdr ciepło V* Odpowiedz Link
scand Re: Synek :) 22.05.25, 22:31 Kiedyś, ok.18 lat temu urodził się człowiek. Dziś pewnie to już dorosły chłopak. I będzie mógł głosować Odpowiedz Link