Dodaj do ulubionych

gaz w chorwacji

IP: *.supermedia.pl 09.08.01, 13:17
za 3 dni wybieram sie z rodzina do chorwacji
jezdze samochodem na gaz, wiem ze nie jest to zbyt
popularne paliwo w chorwacji dlatego bylbym wdzieczny
gdyby ktos podal mi kilka adresow (moze chociaz miejscowosci)
gdzie mozna zatankowac gaz.Interesuje mnie rowniez Slowenia i Wegry.

Z gory dziekuje i pozdrawiam. Rafal
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: gaz w chorwacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 14:23
      Polecam strone Czecha www.mlocek.hyperlink.cz tu znajdziesz szcegolowe adresy
      w roznych krajach europejskich
      • Gość: Tomek Re: gaz w chorwacji IP: *.net.hinet.hr 09.08.01, 14:34
        Jestem teraz w Chorwacji. Gaz jest do kupienia tylko w duzych miastach. Zagreb
        (dwie stacje),Karlovac(1),Rijeka(1),Zadar(1) po 3.05 kn/l. Trzeba pytac o
        autoplin. Proponuje tez zajrzec na www.ina.hr (chorwacki CPN). Pozdrawiam
        • Gość: Kicur Re: gaz w chorwacji IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 19:57
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Jestem teraz w Chorwacji. Gaz jest do kupienia tylko w duzych miastach. Zagreb
          > (dwie stacje),Karlovac(1),Rijeka(1),Zadar(1) po 3.05 kn/l. Trzeba pytac o
          > autoplin. Proponuje tez zajrzec na www.ina.hr (chorwacki CPN). Pozdrawiam

Chyba nieprawda, bo jadac Jadranska M. widzialem niejeden odnosnik do stacji z
          LPG.
          • Gość: Tomek Re: gaz w chorwacji IP: 62.32.130.* 28.08.01, 11:02
            No właśnie "chyba" widzieć, a dojechać i zatankować to różnica. W całej
            Chorwacji jest tylko 16 stacji LPG i to w największych miastach najczęsciej na
            peryferiach. Spis wszystkich stacji otrzymałem na jednej z nich w Rijece.
    • Gość: gobo Re: gaz w chorwacji IP: 212.244.59.* 10.08.01, 11:03
      www.lpg.mtl.pl
    • Gość: Inka Re: gaz w chorwacji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 23:29
      Odpowiadam Ci juz chyba po czasie, ale moze inni z tego skorzystaja.
      Gaz poza Polska jest problemem.
      W tym roku w lipcu jechalismy przez prawie cale chorwackie wybrzeze i
      zrobilismy sobie swoista gre: wystarczy gazu, czy trzeba bedzie przejsc na
      benzyne. Gaz jest tylko na stacjach INA w wiekszych miastach i to najczesciej w
      tzw. industrialnych zonach. Na pewno jest w : Buje (jadac do Poreca od Slowenii
      po lewej stronie, do godz. 19 lub 20), Porecu(jadac w strone Novigradu za
      Porecem po prawej stronie wjechac w rozjazd - zupelnie nowa stacja), Sibeniku
      (za Sibenikiem w strone Splitu, chyba po lewej stronie), Zadarze (w strefie
      przemyslowej,bezsensowne godziny otwarcia), jakies dwadziescia kilometrow przed
      Splitem w lewo (nie korzystalismy, ale widzielismy drogowskaz), Metkovicu
      (wiemy to od pracownika IN-y). Podobno tez gdzies w Zagrzebiu (nie jechalismy
      tamtedy)i w Rijece (nie udalo sie nam trafic). Nastepna stacja z gazem w drodze
      powrotnej jest w Kozinie w Slowenii. Tez na jakims odludziu (jadac w strone
      Triestu i Postojnej po lewej stronie - sa drogowskazy).
      W Austrii okazalo sie, ze tylko Wieden lub Graz, wiec jechalismy na benzynie.
      Dobrze, ze slowenskiej, bo najtansza. W Bratyslawie udalo sie przy glownej
      drodze po lewej stronie (chyba to jest juz za Bratyslawa) i pan obslugujacy
      dziwil sie, ze w Polsce gaz jest tak popularny i tak tani.
      Gre skonczylismy po wjezdzie do Polski. Prawie wszedzie bylo LPG-24 h. I jak
      tanio! Im dalej od Cieszyna, tym taniej.
      Pzdr
      Inka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka