Dodaj do ulubionych

Do znających Hvar na wyspie Hvar

IP: *.elblag.vectranet.pl 04.04.10, 17:43
Witam, W tym roku wybiermay się samochodem na wyspę Hvar do
miejscowości Hvar. Chcemy jechać w ciemno koniec lipca początek
sierpnia , proszę o informacje jakie są średnie ceny apartamentów ,
ewentualnie może ktoś ma namiar na sprawdzony nocleg. Czy to prawda
że w samym Hvarze nie ma plaż tylko pływa się na pakleni otoci? Będę
wdzięczna za wszelkie informacje o tej miejscowości.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar 04.04.10, 19:02
      W szczycie sezonu na Hvar w ciemno to bardzo kiepski pomysł.
      O ile na lądzie nie znajdziesz noclegu w jednym miasteczku czy
      wiosce,to kilkanaście km dalej ci sie uda.Wyspa to wyspa i może sie
      okazać,że pieniądze na prom pójdą w morze czyli w błoto.
      Na plaze z Hvaru albo jazda wodnym taksi na wyspy Piekielne albo do
      zatok zatunelowych samochodem.
      Ogólnie samo miasto dobre na wypad na kawę i do zwiedzenia a nie do
      mieszkania.Tłok,problemy z parkowaniem,drożyzna maksymalna.
      Poniżej 20 euro od osoby za nocleg-marzenie ściętej głowy.
      • hepik1 Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar 04.04.10, 20:17
        Przejrzyj te stronki-może coś ci wpadnie w oko ;)
        ihvar.cz/mista/mista_z.html
        ihvar.cz/mista/mista_v.html
        • Gość: derek12 Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 19:41
          Byłem,przelom lipca i sierpnia zeszlego roku czyli 2009.Otóż bez najmniejszego
          problemu znalazłem mieszkanie,a wlaściwie to ono znalazlo mnie, jak zjeżdżałem z
          promu stalo kilku łapaczy i skorzystalem z oferty.Może nie było zbyt luksusowe
          ale dalo sie wytrzymać bez problemu.Noc to koszt 40 euro za dwie osoby.
          Mieszkałem w Stary Grad.Byłem 2 razy na wycieczce w miejscowości Hvar i
          widzialem jak też stali łapacze z kartkami apartman.Zgodze sie z hepikiem ze w
          miejscowości Hvar jest bardzo duzo turystów i lepiej wybrać mniejsza miejscowość
          na nocleg.Jako ciekawostkę mogę dodać że byłem w Hvarze juz parę lat temu, tylko
          z większa grupa i faktycznie nie mogłem znależć lokum dla dwóch rodzin, musiałem
          sobie dać spokój i wylądowałem w Trogirze.Według mnie nie jest tak żle i radze
          spróbować,wiem ze dacie sobie radę.Miłych wakacji
      • bah77 Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar... 05.04.10, 22:54
        > wyspy Piekielne...

Nie są takie "piekielne". ;)

Pzdr

bah77
    • Gość: kasia Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 22:42
      obawaim się że hepik ma rację :( od 10 lat co roku jestem na Hvarze
      ale nigdy nie wybrałabym miasta Hvar na cel podróży-tłoczno,drogo i
      praktycznie zero plaż nie licząc pakleni otoci gdzie jest cudnie ale
      25 kn dziennie od osoby za przejazd na plaze wg mnie nie
      opłacalne.Wyspa jest piękna i warto tam spedzic urlop ale nie w
      samym Hvarze.. Wybór i tak należy do Ciebie :)
      • Gość: Gośka Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar IP: *.146.9.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.10, 19:03
        Witam,
        wybieram sie z malymi dziecmi na Hvar. Czy mozecie polecic fajna kwatere lub
        hotel najchetniej z basenem ?

pozdrawiam
        Gośka
        • Gość: derek12 do gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 19:52
          Byłem w zeszłym roku w Stary Grad i plazowałem obok fajnego hotelu nad samym
          morzem z fajną nie zbyt zaludniona plażą z palmami.Nie znam nazwy ale to chyba
          łatwo zlokalizować.
          • Gość: kasia Re: do gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 20:27
            ten hotel w Starim Gradzie to Arkada..
            • Gość: ola Re: do gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 13:45
              Polecam Hvar.Byłam tam 4 razy w różnych miejscach Jesteście samochodem to nie
              ograniczajcie się do wizyty przy waszej kwatrze szukajcie swoich plażyczek - kup
              mapę lub z googla wydrukujcie. dojedzcie blisko a potem na nóżkach pieknie . Ja
              byłam w Jelsie . Starim Gradzie , Zawali. W Hvarze - stolicy tez byłam - na
              wycieczce samochodem tamtejszych plaży nie znam, ale nigdy nie siedzielismy
              tylko na plażach przy hotelach czy kwaterach. Na wyspie są plaże skaliste,
              pebble -białe kamyczki o różnej wielkości i takie plaże to ich urok.Polecam!Ceny
              jak na wyspie - przy przystani promowej jest duży market
    • Gość: Kasia Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 08:38
      Byliśmy na Hvarze, miasto fajne ale miejskie plaże małe i te z łagodnym zejściem zatłoczone, jeśli macie samochód to możecie śmiało jeździć np do Milnej albo Vrboski obok campingu Nudist gdzie są piękne plaże. w Vrbosce nawet żwirkowa, gdzie nie trzeba butów do wody ale za to parking płatny... hmmm coś za coś. Można też wybrać się na wyspy Pakleni otoci taxi boat. Taxi chodzi też z Hvaru do innych okolicznych zatoczek. Co do noclegu w ciemno to pewnie szansa jest. Dużo informacji jest na Tej Stronce Pozdrawiam
    • Gość: Zuzia i Karol Re: Do znających Hvar na wyspie Hvar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 10:37
      Znamy trochę wyspę i w mieście Hvar jest najdrożej - jest tam także najwięcej ludzi a najpiękniejsze plaże są nie koniecznie tam. Chyba, że chcecie pływać na Pakleni Otoci. Poczytajcie tego bloga - ktoś podaje sporo ciekawych informacji i zdjęć. Może wam się przyda. Wyspa i miasto Hvar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka