Dodaj do ulubionych

viniety - droga do Chorwacji

14.07.10, 20:04
Drodzy forumowicze, jedziemy przez do Chorwacji przez Czechy, Austria,
, Słowenię - na Istrię.
Czy w Słoweni są viniety czy bramki na autostradę i ile to kosztuje. Z
góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: viniety - droga do Chorwacji IP: *.4web.pl 14.07.10, 21:17
      Ja też rozważam taka trasę, co prawda jeszcze godzinę temu byłam pewna, że
      jedziemy przez Węgry - znam tą trasę, ale teraz sie waham. W Słowieni kupuje sie
      winietę: 15 euraków tygodniowa. Za to nie mogę poradzić sobie z rozpracowaniem
      tras czeskich, jak u nich do diabła przebiegają te autostrady i które odcinki sa
      płatne?
      • Gość: nune Re: viniety - droga do Chorwacji IP: 81.219.230.* 14.07.10, 21:21
        Przecież tam nie ma autostrady- Czechy!
        Przez Słowację to co innego!!!
        • Gość: Ola Re: viniety - droga do Chorwacji IP: *.4web.pl 14.07.10, 21:27
          No włąsnie ich nie widzę i tak się zastanawiam...czy nie widzę czy ich nie ma
          :). Tzn, że jadąc przez Czechy, Austrię i Słowenię trza zapłacić 8 euro w
          Austrii i 15 w Słowenii.
          • hepik1 Re: viniety - droga do Chorwacji 14.07.10, 21:55
            Osram(Polam) i wszystko jasne:
            www.ceskedalnice.cz/dalnicni-sit
          • Gość: Busio Re: viniety - droga do Chorwacji IP: 194.29.130.* 15.07.10, 09:10
            Ceny winiet w Czechach: miesięczna 350 koron, 10 dniowa 250 koron. Hepik1 podaje
            adres strony, gdzie można zobaczyć płatne odcinki dróg. Jeżeli jedziesz przez
            Cieszyn, Frydek Mistek, Olomouc, Brno, to obowiązkowo wykup winietę. Pozdrowienia.
          • Gość: nune Re: viniety - droga do Chorwacji IP: 81.219.230.* 15.07.10, 12:07
            Jedż, Cieszyn,-Cadca-Żilina-Bratysława-Wiedeń-Graz-Maribor-Ljubljana-
            Koper
          • Gość: Piotr Re: viniety - droga do Chorwacji IP: *.8.11.vie.surfer.at 19.06.13, 07:15
            Na Czechy tez potrzebujesz Vinete bedziesz musiala zaplacic gdies kolo €15 mozna ja kupic na granicy autostrada zaczyna sie od Cieszyna i prowadzi az do Austri autostrade nie dawno skonczyli wiec w mapach moze jeszcze nie byc pozdrawiam!!
            • hepik1 Re: viniety - droga do Chorwacji 19.06.13, 10:26
              Piotr napisał(a):

> autostrada zaczyna sie od Cieszyna i prowadzi az do Austri autostrade nie dawno skonczyli wiec w mapach moze jeszcze nie byc

Jakieś bliższe info o tej autostradzie?
              Bo na mapie jej faktycznie nie ma,zresztą w realu tez nie ;)
            • Gość: Vodice Dlaczego łżesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 14:55
              Dlaczego świadomie oszukujesz ?

Autostrada jadąc od Cieszyna zaczyna się dopiero przed Ołomuńcem, koło Lipnika
        • Gość: Piotr Re: viniety - droga do Chorwacji IP: *.8.11.vie.surfer.at 19.06.13, 07:09
          Autostrada jest od Cieszyna do Wiednia i dalej Vinety oplaty kupic mozna na Granicy na Austrie €8 a Czechy chyba €14 lub 15 nie pamietam dokladnie pozdrawiam!!
          • Gość: gtw Re: viniety - droga do Chorwacji IP: 195.158.247.* 19.06.13, 07:28
            nie wiem w jakim kraju żyjecie i jakim żargonem mówicie, ale w Polsce to mamy winiety
          • Gość: darek.59.pl Re: viniety - droga do Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 07:44
            Cóż to za bełkocik. Chociaż sprawdź.
            Czechy: 10 dni - 310 kC (kurs 0,17 w Gdyni) - 52,70 zł, miesięczna - 400 kC - 68 zł.
            Austria: 10 dni - 8,30 Euro, 2 miesiące - 24,20 Euro
            • Gość: elviss Re: viniety - droga do Chorwacji IP: *.play-internet.pl 19.06.13, 08:32
              www.pzmtravel.com.pl/informacja-o-oplatach-drogowych.html
              można kupić już w Polsce z marżą 9,5 PLN za każdą lub na granicach
          • Gość: Vodice Posłuchaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 15:01
            Jak ma to być żart, to bardzo głupi.
            Ja lubię czasami żartować na forum, ale nigdy nie podaję fałszywych informacji

Mapa czeskich autostrad i ekspresówek
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Czech_Highways_2012.png
            Płatne są te z oznaczeniem
            s poplatkem
            czyli w zasadzie wszystkie z wyjątkiem odcinka Gorzyczki-Ostrawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka