Dodaj do ulubionych

Opłaty na bramkach

IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 20:50
Jak wygladają, co wychodzi korzystniej? Płacenie gotówką w kunach, czy euro, a może kartą? Gdzieś doczytaliśmy że sa trzy rodzaje bramek. Na co mamy zwracac uwagę żeby gdzies nie utknąc, zwłaszcza, że język ang słabo u nas.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziuta Re: Opłaty na bramkach IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 21:08
      Wałkowanie i maglowanie
    • Gość: koma Re: Opłaty na bramkach IP: 158.75.35.* 11.06.11, 00:03
      Najlepiej płacic kartą.
      Dojeżdżając do bramki należyt kierować się na wjazd "dla płacących kartą". Wtedy uniknie sie korków.
    • Gość: Piotr Re: Opłaty na bramkach IP: *.quest-net.pl 11.06.11, 07:44
      Ani językiem ani opłatami się nie przejmuj. za parę dni jadę do Cro już trzeci raz i nigdy nie miałem żadnych problemów a z językiem tak samo jak u ciebie. Zawsze wygodniej na bramkach jest płacić kartą bo szybciej ale jak będziesz wracać to płać kunami. oczywiście jeśli ci zostaną, bo w Polsce i tak z nimi nic nie zrobisz. Uwaga. Warzywa i jakieś wędliny głęboko pochowaj bo słyszałem ,że w tym roku wyrywkowo trzepią.
      • Gość: gość Re: Opłaty na bramkach IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 11:45
        Postraszyłes mnie tym sprawdzaniem na granicy. Planuję zabrać właśnie jakieś jedzonko, zwłaszcza wędliny. Mamy lodówkę turystyczną więc jak się im rzuci w oczy to masakra... :-( Kiełbachę mi zabiorą?
        • hepik1 Re: Opłaty na bramkach 11.06.11, 12:29
          Tia..
          Fraza " słyszałem ,że ..." to moja ukochana fraza ;)
          Jedni słyszą ,że-kara śmierci za brak apteczki w Słowacji,gdzie indziej za brak 5 kamizelek w aucie,albo ,że ściągają koła wyważone ołowiem itd itp
          Do CRO wolno wwozić do 10kg wyrobów mięsnych ,do 10 kg wyrobów mlecznych.
          Reasumując ,powieziesz całego świniaka ,który będzie jeszcze kwiczał-moga Cie przetrzepać ;)
    • hepik1 Re: Opłaty na bramkach 11.06.11, 08:40
      Na pewno nie wolno kierować sie na bramkę z oznaczeniem ENC a ona kusi,bo tam praktycznie zawsze pusto.
      Bezobsługowa bramka ENC służy tym,którzy często korzystają z autostrad i na przedniej szybie maja specjalne urządzenie do elektronicznego poboru opłat za przejazd.
      hac.hr/hr/cestarina/enc/enc/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka