Dodaj do ulubionych

Wypożyczenie samochodu

01.07.11, 21:03
Witajcie. Wybieramy się w sierpniu po raz pierszy do Chorwacji z RT, jeszcze nie wiem gdzie. Ponieważ polecimy samolotem, a na miejscu chcielibyśmy wynająć samochód i pozwiedzać trochę na własną rękę, w związku z tym moje pytania:
czy w mniejszych miejscowościach też są wypożyczalnie, czy tylko w dużych miastach, czy wszędzie żądają wypukłej karty (której nie posiadam), o czym trzeba wiedzieć, na co zwrócić uwagę wypożyczając auto? Będę wdzięczna za wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Wypożyczenie samochodu 02.07.11, 07:02
      Najłatwiej oczywiście w dużych miastach a najlepiej w portach lotniczych(Split,Dubrovnik,Zadar czy Pula)
      Są europejskie sieciówki,są lokalne wypożyczalnie.Warunki trzeba sprawdzać już w konkretnej wypożyczalni.
      Najprościej wpisać "rent a car +nazwę miasta " w googla a potem drążyć temat.Trzy podstawowe dokumenty to paszport,prawo jazdy i karta kredytowa.
      Wypożyczenie w CRO jest stosunkowo drogie.
      Nawet wypożyczenie skuteru to minimum 200-250 kun na dobę.
      Przy samochodach dochodzą jeszcze dodatkowe ubezpieczenia,które lepiej wykupić,żeby nie obudzić się z ręką w nocniku,zwłaszcza jeśłi nie ma sie doświadczenia w jeździe po cro-drogach.
    • Gość: ania Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.aster.pl 03.07.11, 02:36
      skoro lecicie RT to znaczy ze do Dubrownika tam wypozyczalni aut skolko ugodno.
    • lenarte Re: Wypożyczenie samochodu 06.07.11, 23:10
      Dziękuję za odpowiedzi. Polatałam po necie, już się trochę zorientowałam. Ale dalej nie czaję po co karta kredytowa? W Grecji takiej nie wołali. Nie wystarczy zapłacić gotówką, czy inną kartą?
      • hepik1 Re: Wypożyczenie samochodu 07.07.11, 07:32
        Na kredytowej jest możliwośc zablokowania udziału wlasnego przy ewentualnej szkodzie(w zalezności od wykupionego ubezpieczenia)
        Urywasz lusterko albo,nie daj boże jakieś wieksze bum,to sobie automatycznie ściagają kasę.
        Tak na marginesie-wypożyczalni w CRO nie tak wiele w stosunku do Grecji czy Hiszpanii.
        W pełni sezonu raczej trudno wypożyczyć tak prosto z ulicy.
        Czyli trzeba rezerwować wcześniej przez net a przy okazji dogadać wszystkie szczegóły,zapoznać z regulaminem etc,etc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka