Dodaj do ulubionych

Katowice - Trogir jaka trasa?

IP: *.visp.energis.pl 15.06.04, 16:37
Wybieram sie w sierpniu w okolice Trogiru. Ktoredy jechac? Czy jadac przez
Slowacje i Wegry unika sie oplat za autostrady czy lepiej dolozyc i jechac
przez Austrie?
Czas mnie nie goni i moglbym ewentualnie zrobic postoj na nocleg na Wegrzech.
Jezeli ktos ma namiary na niedrogi nocleg gdzies po drodze to bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.class144.petrotel.pl 15.06.04, 17:49
      opłaty za autostradę w Austri to żadne pieniądze, a komfort jazdy niporównywalny
      polecam przez Austrię.
    • Gość: jpawl Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.wasko.pl / 193.178.240.* 18.06.04, 16:54
      Moja propozycja:
      Katowice-> Chałupki/Cieszyn-> Ostrava-> Olomouc-> Brno-> Wiedeń-> Graz->
      Maribor-> Zagrzeb-> Karlovac-> Zadar-> Szybenik-> Trogir
      Koszt:
      150 koron (autostrada Czechy) + 7,6 E (autostrada Austria) + 0,8 E (autostrada
      Słowenia) + (10+15+15) kuna (autostrady w Chorwacji)
      Czas jazdy: Zadar-Gliwice 14,5 h, Zadar-Trogir ok 3,5-4h. To było na poczatku
      czerwca, co będzie w sierpniu na Jadrance nawet boję się myśleć :)
      • kopytko1 Re: Katowice - Trogir jaka trasa? 23.06.04, 18:34
        Dokladnie tak jechalismy dwa lata temu i 4 lata do Trogiru do osrodka
        wypoczynkowego Medena,super i polecam goraco!Tylko ze my z Wroclawia.

Zycze udanych wakacji
        • Gość: teza Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.crowley.pl 26.06.04, 21:56
          Tez bylam polecam,dardzo dobra infrastruktura.Jest to osrodek kombinat,
          ale jezeli nie chcecie mieszkac w hotelu to mozna wynajac domek lub przy samej
          plazy pokoje w pawilonach pietrowych z balkonami.Udanych wakacji.
    • Gość: chenio Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 18.06.04, 21:29
      Właśnie wróciłem jadąc przez Czechy Austrię i Słovenię.
      Będzie konfort jazdy autostradą Zadar - Split od 1 lipca otwarcie.
      Podobno za 20 euro.
      Proszę wejśc na stronę Michelin planner, która jest rewelacyjna, gdyż
      wskazuje aktualne zmiany na poszczególnych odcinkach trasy.
      Byłem własnie 12 km przed Trogirem (bardzo ładne stare miasto} w miejscowości Marina. Jechałem przez Mikulov, gdzie jest tani i niedrogi nocleg.
      Planuję ponowny wyjazd na przełomie sierpnia/września, gdy autostrada do Splitu będzie już napewno oddana. Zamiast od granicy ze Slovenio jechać przez 6,5 h przypuszczam, że czas jazdy skróci sie co najmniej o 2 h a to na tamtejsze warunki to naprawdę dużo.
      Na konkretne i szczegółowe pytania chętnie odpowiem - pytania kierować
      chenio@gazeta.pl
      • Gość: Kamil Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.class145.petrotel.pl 18.06.04, 22:03
        jak już byłeś w Marinie to trzeba było zobaczyć wodospady Krka ,Primosten.
        • Gość: chenio Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 20.06.04, 08:06
          zobaczyłem
      • Gość: krzysiek Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: 195.149.86.* 20.06.04, 09:25
        szukałem takiej informacji. dwa lata temu byłem w Rogoznicy koło Primosten i
        strasznie męczylem się w korkach i wówczas autostrada była w planach, teraz
        jadę 4 lipca i wg ciebie po autostradzie, ale dla upewnienia sie og Zagrzebia
        jest już autostrada do Zadaru? tak wynika z twego listu
        • mysiam Re: Katowice - Trogir jaka trasa? 21.06.04, 12:50
          Wróciłam wczoraj-autostrada do Splitu z całą pewnością nie będzie czynna od 1
          lipca-chyba cudem
          • Gość: jpawl Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.wasko.pl / 193.178.240.* 25.06.04, 18:21
            Dokładnie, będzie się kończyć przed Szybenikiem, a reszta w przyszłym roku jak
            skończą most w Skradlinie (nad rzeką Krka)
      • remo29 Re: Katowice - Trogir jaka trasa? 28.06.04, 13:25
        Gość portalu: chenio napisał(a):

> Właśnie wróciłem jadąc przez Czechy Austrię i Słovenię.
        > Będzie konfort jazdy autostradą Zadar - Split od 1 lipca otwarcie.
        > Podobno za 20 euro.

Czyli jeszcze nieczynne? Pytam bo czaję się do skoku już za dwa tygodnie, a dwa lata temu jechałem tą trasę 22 godziny(!) i nie chciałbym przeżyć tego ponownie...
        • Gość: mac1 Re: do remo29 IP: *.katowice.pl 28.06.04, 14:44
          Jedziesz do mariny ? Bo ja tez za 2 tygodnie do HR. Pzdr.
      • Gość: Bryczes Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 14:48
        Witam
        Mam pytanie. Czy autostrada z Karlovac aż w okolice Sibenika jest już otwarta?
        • Gość: mac1 Re: Katowice - Trogir jaka trasa? IP: *.katowice.pl 28.06.04, 14:50
          Otwarcie 30 czerwca 2004 w godzinach popołudniowych. ja bym zaczekał do 01
          lipca. Pzdr.
          Poczytaj sobie :
          www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=4595
    • malutenka Re: Katowice - Trogir jaka trasa? 21.06.04, 14:32
      Ja radze przez austrie, oplaty sa stosunkowo niewielkie za to masz lepsze drogi
      i piekne gory!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka