Dodaj do ulubionych

petrovac czarnogóra

IP: *.raciborz.vectranet.pl 27.05.12, 21:03
witam co myslicie o petrovac w czarnogórze jade z dzieckiem 4 letnim dzięki za info
Obserwuj wątek
    • des4 Re: petrovac czarnogóra 28.05.12, 08:21
      bardzo fajnie i klimatyczne malutkie miasteczko, jedyny minus to plaża, piaszczysta, ale dość wąska, bardzo ładna i sympatyczna jest plaża Lucice ok. 1 km od Patrovaca
      • Gość: tom Re: petrovac czarnogóra IP: *.tvkstella.pl 28.05.12, 10:12
        ...ponadto w tym regionie jest dość powszechną praktyka, ze do plaż podpływają duże łodzie motorowe i zabierają turystów na całodzienne plażowanie na sąsiednie plaży. Każdego dnia za kilka € mozna być w inny miejscu, np. w Sutomorje, Canju itp.
        • Gość: junak Re: petrovac czarnogóra IP: *.ostrog.net.pl 28.05.12, 17:10
          dzieki za odpowiedz a jak myslicie jechac w ciemno znajde cos na początku lipca
          • Gość: tom Re: petrovac czarnogóra IP: *.tvkstella.pl 28.05.12, 18:02
            Na początku lipca i z małym dzieckiem - w ciemno? No, ja bym taki odważny nie był... A tak serio: wydaje mi się to mocno nieodpowiedzialne i ryzykowane pod każdym względem. Głownie - wtedy Czarnogóra jest zapchana. Lepsze ośrodki - Rosjanami i zachodnimi Europejczykami, mniejsze i skromniejsze - głownie Serbami. Ja do nich nie mam nic, ale czasami bywają... specyficzni, i jest ich dużo. trafienie okazji w wysokim sezonie jest trudne raczej.
            • Gość: junak Re: petrovac czarnogóra IP: *.raciborz.vectranet.pl 28.05.12, 19:25
              ok rozumiem pewnie masz racje a jakies sprawdzonego posrednika bo tych biur podrózy to jest mase gdzie szukac jakis namiar itp dzieki pozd
              • Gość: tom Re: petrovac czarnogóra IP: *.tvkstella.pl 29.05.12, 18:12
                Może inni, ale ja Ci nie pomogę. Nie korzystam z pośredników, zawsze jeżdżę w ciemno i sam znajduję to, co mi odpowiada. ale - jeżdżę poza wysokim sezonem i - co ważne - bez małych dzieci, więc możemy sobie pozwolic na bardziej ryzykowne zachowania...
                • des4 Re: petrovac czarnogóra 31.05.12, 07:55
                  turizamcg.com i rivijera.net

pełno bezpośrednich ofert
    • Gość: gość Re: petrovac czarnogóra IP: 80.55.149.* 30.05.12, 11:13
      Jeśli chodzi o Petrovac co polecacie , gdzie jeść/jakie knajpki, restauracje/ , gdzie z tego miejsca ruszyć się aby zobaczyć coś ciekawego w ciągu jednego dnia, jakie atrakcje w Petrovacu / druga połowa sierpnia/.
      • Gość: tom Re: petrovac czarnogóra IP: *.tvkstella.pl 30.05.12, 13:06
        z wielu miejscowości w tym regionie organizowane są - i warto skorzystać, by sie nie tłuc własnym autem po różnych drogach w tym regionie - wycieczki busami do takich miejsc jak Ulcinj, Skodar, nawet Tirana, wzdłuż Jez Skodarskiego - przepiękna ale trudna trasa, warto tez odwiedzić Monastyr Ostrog. Choćby tą drogą zdobądź info, czy warto:
        www.google.pl/search?q=Monastyr+Ostrog&hl=pl&client=firefox-a&hs=zBN&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=VP7FT9bJGuLP4QS_3NTxBQ&ved=0CGQQsAQ&biw=1165&bih=725
        To są wszystko wypady na 5-8 godzin, może ten do Tirany jest dłuższy...

Nie zaszkodzi pomyszkować sememu po okolicy, np. do Virpazaru - odżałowawszy parę groszy na przejazd tunelem albo jadąc serpentyami przez gory
        • masheni Re: petrovac czarnogóra 30.05.12, 16:45
          Gość portalu: tom napisał(a):

> z wielu miejscowości w tym regionie organizowane są - i warto skorzystać, by si
          > e nie tłuc własnym autem po różnych drogach w tym regionie - wycieczki busami
          > To są wszystko wypady na 5-8 godzin, może ten do Tirany jest dłuższy...

Możesz napisać coś więcej na temat tych wycieczek busami? Lecę do Czarnogóry samolotem i w planie mieliśmy wynajęcie auta na miejscu. Obawiamy się, że będzie jednak z tym kłopot, dlatego takie wycieczki byłyby nam na rękę. Kto je organizuje, jakie są koszty...?
          • nuova Re: petrovac czarnogóra 31.05.12, 09:08
            Na wybrzeżu jest masa lokalnych bp, które oferują różne wycieczki (Ostrog, Mamula, Skadarskie, Tara, Dubrovnik, itp - to się powtarza w każdej ofercie bp). Poza tym busami można dostać się z jednego miasta do innego - taka komunikacja jest dość db rozwinięta w sezonie (byłam poza nim, też nie było źle).
            • Gość: tom Re: petrovac czarnogóra IP: *.tvkstella.pl 31.05.12, 13:19
              Nie wiem, jakie są ceny z samego Petrovaca, ale wiem, jakie były z Canja, który leży po sąsiedzku, więc różnice nie będą wielkie. Do (podaję ceny w €, bo taka mają sobie w MNE walutkę) Tirany i Drac - 35 , do Dubrovnika - 30, do Ulcinja - 10, do Monastyru Ostrog - 15, Nocna Budva (cokolwiek to znaczy, a trwa od 19:30 do 24) - 10, Boka Kotorska - 15, Kanu Safari (?) - 40, Boka Kotorska + Herceg Novi - 30, Jez Skodarskie - 20...
              Z tym, że każdego dnia jest inna wycieczka, trzeba się więc wstrzeliwać w to, co Cię interesuje, albo lookać do sąsiedniego biura. Ceny spisałem z oferty jednego z biur turystycznych w wiosce, którego planszę sobie na wszelki wypadek sfotografowałem... ;-))
              • masheni Re: petrovac czarnogóra 31.05.12, 15:24
                dziękuję za informacje :) a może jesteście mi w stanie powiedzieć coś na temat lokalnych wypożyczalni samochodów? dotarłam tylko do tych przylotniskowych. czy są też wypożyczanie w miejscowościach wypoczynkowych? takie, żeby wypożyczyć auto na dzień- dwa, trzy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka