Dodaj do ulubionych

Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji?

IP: *.radionet.info.pl 24.06.12, 13:26
Chodzi mi o ceny apartamentów i wyżywienia.
Obserwuj wątek
    • sofia41 Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji 24.06.12, 14:31
      W Czarnogórze jest taniej ale jak doliczysz paliwo za kilometry, koszt autostrady plus opłata na granicy w Czarnogórze to różnica się zmniejsza.
      • Gość: Zbyszek Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.sileman.net.pl 24.06.12, 15:36
        Byłem 2002-2008 co roku w Chorwacji oraz w 2010r w Czarnogórze moim zdaniem różnica jest duża na korzyść Czarnogóry o ile noclegi w HR można było znaleźć w cenie 10e/osobę to w MNE 8e na dzień dobry,a były też takie po 4,5e!(warunki studenckie),to już jedzenie po knajpach totalna przepaść na korzyść MNE,wyjazd do Chorwacji zawsze wyglądał tak:wizyta w lidlu,biedronce pełny bagażnik na 14 dni 3,4 kolacje w knajpie.W Czarnogórze jemy tylko po knajpach ewentualnie rybka z grila bo mamy letnia kuchnię.W tym roku jadę też do MNE 18.08 dzwonię pytam cena 8e/osoba!Jeśli ktoś jedzie aż po Dubrovnik okolice Makarskiej zbyt wiele paliwa nie zaoszczędzi,od 1.01.2012 opłaty ekologicznej w Czarnogórze już nie ma,ja jadąc z Rudy Śląskiej przez Słowację,Węgry,Chorwację,Bośnię ponoszę koszt opłat za autostrady około 170zł!Oczywiście to są moje doznania z pobytu w tych krajach myślę że najlepiej przekonać się samemu pobyć trochę tu i tu.Pozdrawiam
        • Gość: ANDRZEJ Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 21:36
          Cześć ! Podrzuć gdzie znalazłeś tak dobrą cenę.
          Byłem 2 razy2007,2008 i płaciłem pod jak w Chorwacji.
      • kolpik124 Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji 24.06.12, 21:47
        Bliżej i taniej niż do HR jest przez Serbię.
    • Gość: zibid Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.12, 19:59
      Witam
      Wróciłem w sobotę i ......
      - Czarnogóra - ceny jak w Polsce
      - Chorwacja 1.33 drożej niż w Polsce niestety ......
      Pozdrawiam
      • sofia41 Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji 24.06.12, 20:35
        Czyżbym miała rację ?
        • Gość: jurek Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 08:19
          Niezupełnie.
          Nie ma już opłaty ekologicznej na granicy w Czarnogórze. :)
        • Gość: jurek Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 08:27
          A poza tym koszt autostrady trzeba odliczyć a nie doliczyć. Oczywiście jadąc przez Serbię albo BiH. Za to doliczamy wrażenia widokowe w górskiej części tych tras.
          • Gość: Irek Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 22:10
            Wrażenia świetna rzecz ale czy nie odbija się to na czasie podróży, czyli zmęczeniu jazdą? Pytam bo za rok chyba MNE więc głównie pytam o drogę?
            • Gość: aannkkaa1970 Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 08:36
              Odbija się na czasie ale dla mnie droga do CzG to już atrakcja sama w sobie-doliczam ją z przyjemnością do wakacyjnego wypoczynku.Kilka lat temu jechałam przez Bosnie Sarajewo Scepan polie Durmitor kanion Tary do Ulcinij i wciąż mam te widoki przed oczami-najpiękniejsze w życiu. Za kilka dni jadę podobną trasą tylko nie odbijamy na Durmitor i Tarę tylko nad Bokę a po drodze klasztor Ostrog którego wtegdy nie widzieliśmy.
              Byłam zakochana w Chorwacji-byłam tam 3 razy ale zdradziłam ja dla CzG.Przebija pod kazdym względem.
              • Gość: ruda Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.foodcare.pl 17.08.12, 11:25
                a ja się nie zgadzam :-) zdradziłam Chorwację, ale obiecuję poprawę. Jesteś pewna, że te widoki to był kanion Tary a nie Pivy?
                Czarnogóra tańsza (ale nie jakoś bardzo). W Boce nie ma fajnych plaż.
                • Gość: aannkkaa1970 Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 13:05
                  Oczywiście że Tary-most Durdevicza tamże stoi .Oba kaniony przepiękne! Tary robi większe wrażenie.
                  • Gość: aannkkaa1970 Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 13:06
                    Czarnogóra to nie tylko Boka.
                    • Gość: Ania Nigdy więcej Czarnogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 21:37
                      Od wielu lat jeżdzę do Chorwacji. W tym roku pojechaliśmy do Czarnogóry i mocno żałujemy. Hotel niby podobny jak wszystkie, które odwiedziliśmy w CRO, ale obsługa jakoś mniej przyjazna. Plaża hotelowa brudna. Woda też - pływało w niej wszystko, co wyrzucali chyba z łodzi - mamy masę zdjęć. Chorwaci przyjaźni. Jedzenie lepsze w CRO, i w hotelu i w knajpach, które często odwiedzaliśmy. Budva zatłoczona, pełna głosnych Rosjan. Na szczęście hotel cichy. W Chorwacji bylismy w wielu miejscach i wszystkie podobały nam sie bardziej niż Budva, Kotor i inne odwiedzone w Czarnogórze miejscowości.
                      • nuova Re: Nigdy więcej Czarnogóry 23.08.12, 21:51
                        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Od wielu lat jeżdzę do Chorwacji. W tym roku pojechaliśmy do Czarnogóry i mocno
                        > żałujemy. Hotel niby podobny jak wszystkie, które odwiedziliśmy w CRO, ale obs
                        > ługa jakoś mniej przyjazna. Plaża hotelowa brudna. Woda też - pływało w niej ws
                        > zystko, co wyrzucali chyba z łodzi - mamy masę zdjęć. Chorwaci przyjaźni. Jedz
                        > enie lepsze w CRO, i w hotelu i w knajpach, które często odwiedzaliśmy. Budva z
                        > atłoczona, pełna głosnych Rosjan. Na szczęście hotel cichy. W Chorwacji bylismy
                        > w wielu miejscach i wszystkie podobały nam sie bardziej niż Budva, Kotor i inn
                        > e odwiedzone w Czarnogórze miejscowości.

Bo jest wiele więcej w CG do zobaczenia niż Budva.
                        Widziałaś Herceg-Novi? Plava Spilja? Plaza Mirista? Rijeka Crnojevicia albo Zabljak?
                        • Gość: Ania Re: Nigdy więcej Czarnogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 22:28
                          Spaliśmy w Budvie, ale zwiedzaliśmy okolicę. Tak, bylismy w Herceg Novi, Kotorze, pływaliśmy po zatoce, bylismy na raftingu. Nie leżeliśmy tylko na plaży. Mimo to i tak wolę Chorwację. To mije odczucia, Każdy może mieć inne.
                      • polecmag Re: Nigdy więcej Czarnogóry 23.11.12, 12:19
                        Witaj. Aniu proszę napisz w jakim hotelu byliście i w jakim terminie ? dziękuję
    • Gość: anka Re: Gdzie jest taniej w Czarnogórze czy Chorwacji IP: *.vtelecom.pl 09.01.13, 02:13
      hej

Jesli chodzi o ceny to zaleznie od miejscowosci w czarnogorze ceny sie roznia jesli ktos wybiera najtansza opcje niechs ie liczy z fatem ze miasto w ktorym mieszac bedzie bedzie zatloczone i brudne jesli sie trooszke doplaci to mozna znalez urokliwe miejsca np. miejscowosc petrovac w czarnogorze jedze tam czesto info na stronie www.apartamenty-czarnogora.pl jest tam czysto i bardzo bezpiecznie osobiscie niepodoba mis ie w ulcin za duzo albanczykow i brud jesli chodzi o budve jest tam gwar wielkomiejski a bar to miasto portowe z niezaciekawa plaza , przejedzcie cala czarnogore a zobaczycie jak bardzo poszczegolne miescowosci roznia sie od siebie standartem i oblezeniem:) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka