Dodaj do ulubionych

Droga do Czarnogóry

IP: *.radionet.info.pl 08.07.12, 16:18
W połowie sierpnia wybieram się do Czarnogóry.Planuje drogę przez Chyżne,Budapeszt,Sarajewo,Podgorica.Pytanie mam takie:Czy w okolicach Sarajeva są jakieś hotele na nocleg czy lepiej zarezerwować?I czy ta trasa jest ciekawa(widoki itp.)czy wybrać inną trasę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: Droga do Czarnogóry IP: *.sileman.net.pl 08.07.12, 18:35
      Witaj,ja jadę 18.08.2012r też do Czarnogóry (Dobra Voda)trasę mam trochę podobną do twojej ja jadę z Śląska na Budapeszt potem na Sarajevo i Podgorica.Jechałem tą trasą w 2010r podobnie jak ty chciałem nocować gdzieś między miastem Doboj a Sarajevem parę razy zatrzymałem się by zapytać ale ceny oscylowały +/- 20e/os ! Jak na Bośnię a jechałem w 4 osoby trochę było mi za drogo i za miastem Brod około 20km przed granica MNE zjechaliśmy na parking i spanko,koło 6h start i koło 11ej byliśmy nad morzem.W tym roku nawet się nie rozglądam mam zamiar ruszyć koło 6h z domu i być w Dobra Voda kolo 22-24h jeśli wszystko pójdzie dobrze,trasę już znam więc myślę że będzie wszytko ok ale jeśli nie to powtórka z 2010r.Nie wiem skąd ty jedziesz i jak się czujesz na siłach nie chcę cie namawiać do takiej formy podróży,czasami sen w łóżku-bezcenny.Moteli,hoteli po drodze jest dość dużo,jeśli idzie o widoki to już sam przejazd przez Bośnię jest bardzo atrakcyjny,a czym dalej na południe doznania się potęgują,Sarajevo-Podgorica to uczta dla oczu,warto mieć pustą kartę pamięci!!!
    • troms Re: Droga do Czarnogóry 10.07.12, 10:50
      Moi znajomi w tamtym roku jechali przez Belgrad, gdzie wsiedli do pociągu z lawetą dla samochodów. Z tego co pamiętam płacili za to 150 zł max i byli zachwyceni tym przejazdem, gdyż trasa pociągu wiodła przez góry! Ponoć widoki nieziemskie.
    • Gość: marcin Re: Droga do Czarnogóry IP: *.adsl.net.t-com.hr 12.07.12, 11:26
      Jak wygląda sprawa z zieloną kartą ?
      • Gość: Zbyszek Re: Droga do Czarnogóry IP: *.sileman.net.pl 12.07.12, 13:44
        ZIELONA KARTA MUSI BYĆ!!!
    • Gość: Olo Re: Droga do Czarnogóry IP: *.crnagora.net 15.07.12, 20:28
      Wlasnie dojechałem do Czarnogóry przez bośnię. Niestety z noclegiem mieliśmy problem. Może nie umiem za dobrze szukać ale nocowaliśmy przed sarajewem w motelu tylko dlatego że już było ciemno i nie chcieliśmy dalej ryzykować. Oglądaliśmy kilka moteli i nie wyglądały za dobrze ( czystość mocno średnia, bez klimatyzacji). Jezeli jedziesz w sobotę to pamiętaj o weselach, w wiekszosci moteli są imprezy i nawet jak jest cos wolnego to niestety glosno. Zdecydowanie proponuje cos wczesnie zarezerwowac koniecznie z klimatyzacja bo o 21:00 jest ponad 30 stopni, jeżeli to możliwe to nie przy głównej drodze bo jest głośno. Co do trasy to ciekawie robi się dopiero za Sarajewem. Trzeba się ostro nakręcić kierownicą i namachać przy zmianie biegów ale akurat to jest spoko. Wyjeżdżając z warszawy o 3 w nocy w sarajewie byliśmy o 21:00
    • Gość: norbi Re: Droga do Czarnogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 23:41
      w czerwcu jechaliśmy do Chorwacji po raz pierwszy przez Bośnie. Nocowaliśmy w Sarajewie - hotel ITALIA polecam, cena 45 euro za 2 osob. pokój. Jesli to za dużo trudno, ja już od jakiegoś czasu uważam, że warto zapłacić za hotel i to naprawdę dobry a tani, niż zasnąć za kierownicą. Pozdrawiam. w razie pytać adres ns151@interia.pl. Norbi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka