Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja

27.06.13, 23:53
Wybieramy się ok. 30.07 (wtorek, 5 dorosłych+3 małych dzieci) i chcielibyśmy wspólny apartament. Znajomi polecają Omis ze względu na dzieci (plaża). Jedziemy pierwszy raz i chcemy jechać w ciemno ale czytam, że to b.ryzykonwe, szczególnie jak się jedzie 1 raz. Poradźcie co robić ? może jakaś inna mniejsza miejscowość w okolicy? Jak ceny w tym roku za noclegi?
Obserwuj wątek
    • kkitka Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 28.06.13, 06:20
      Z małymi dziećmi w ciemno bym nie jechała. Poszukaj noclegów na jakiś portalach. Ja.jade drugi raz z Adriatic.pl teraz z malym dzieckiem.
    • Gość: Cooleczka Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.promax.media.pl 28.06.13, 06:43
      Chcesz się pchnąć w szczycie sezonu do znanego kurortu z 3ka dzieci w ciemno?? Ja bym się zastanowił.
    • Gość: gość Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.skawsoft.com.pl 28.06.13, 16:44
      Omis odradzam,niby coś na kształt piasku tam jest,ale i woda brudniejsza....Ja polecam zdecydowanie Primosten,byłam tam kilka razy z dziećmi,a teraz jadziemy z najmłodszą 8 miesięczną córeczką.Jest tam bardzo czysta woda,duża nowa plaża na której można znaleźć mnóstwo malutkich zatoczek z drobniutkim żwirkiem,nawet zamki dzieciaki ostatnio budowały,a ostatnio byliśmy tam 2 lata temu.Ponadto tuż nad plażą jest długi,bezpieczny deptak,a nad nim lasek piniowy,z dala od drogi.Przy jednej z plaż dzieciaki mogą korzystać z minigolfa,ping-ponga i innych zabaw-wszystko w zacienieniu. Kilka razy jechałam w ciemno,a teraz trzeci raz jadę na zareaerwowaną kwaterę.Moim zdaniem znajdziesz coś na pewno,ale cena będzie bardzo wygórowana,i wybór będzie niewielki,ale w sumie przez biura turystyczne ceny apartamentów są też kosmiczne.Oczywiście z dziećmi (nie wiem w jakim są wieku) po męczącej podróży najlepiej byłoby od razu się gdzieś zakwaterować,bo szukanie apartamentu to męczarnia,czasem trwająca nawet kilka godzin...
      • malluch1 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 28.06.13, 22:29
        Dzieci mamy w wieku 2, 2 i 5, dorosłych 5. Zależy nam na spokojnym miejscu (im mniej ludzi tym lepiej) gdzieś gdzie dzieci będą zadowolone. Chcemy tam zajechać we wtorek/środę rano by uniknąć tłumów zjeżdżających turystów i trafić wolny pokój
    • kkitka Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 28.06.13, 22:05
      Tu masz na szybko znalezione apartamenty dla 8 osób polnocna dalmacjaposzukaj, pooglądaj zdjęcia, zobacz jak blisko plaży, może coś się znajdzie
    • heca7 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 29.06.13, 07:40
      Apartament na tyle osób będzie trudno znaleźć w sezonie. Jednak bym oszukała i zarezerwowała. Dorośli wytrzymają ale dzieci... Poza tym piasek w Cro jest trochę inny niż u nas ;)
      • malluch1 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 29.06.13, 09:47
        Ok przekonaliście mnie co do rezerwacji, macie sprawdzone miejsce dla 8 osób (z dziećmi, może być 1 duży apartament)?
        • malluch1 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 01.07.13, 22:27
          Zarezerwować teraz cokolwiek jest chyba niemożliwe
        • otopolska1 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 02.07.13, 09:25
          W tym momencie zarezerwowanie jakiegoś taniego i fajnego apartamentu będzie graniczyło z cudem :) Takie rzeczy to się robi najlepiej z pół roku przed planowanym urlopem.
          Generalnie Omis jest bardzo ładnym miastem jednak w sezonie jest tam bardzo tłoczno.
          Plaże w tym mieście i najbliższych okolicach rzeczywiście są piaszczyste co jest rzadkością w Chorwacji jednak należy wziąć pod uwagę, że temperatura wody w morzu jest tam trochę niższa z racji, że do morza wpływa rzeka Cetina.
          Jeśli ktoś szuka klimatycznych, fajnych miejsc to polecam małe miejscowości pomiędzy Omiszem a Makarską. Problem jednak w tym, że w tej chwili będzie naprawdę bardzo trudno coś wolnego tam znaleźć :)

• nius222 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 04.07.13, 12:31
      polecam wyspe Brać najlepiej Bol bylišmy na kilku wyspach z dziečmi ale Brać jest czyšciutka Bol super plaže dla dzieci jest kilka zacisznych miejsc plaže super moge polecič kilka fajnych prywatnych kwater gdzie jest raj dla dzieci 2minuty od morza gospodarze na topie kochaja dzieci polecam Bol i Trogir.chcecie namiary moge podač.
      • nius222 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 04.07.13, 12:39
        duže apartamenty rodzinne sa zawsze tansze a miejsca sa jeszcze wolne bo mamy wielu znajomych na wyspie ,wiec nie ma problemu
      • Gość: LELE Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.dynamic.mm.pl 10.07.13, 07:16
        Chętnie wezmę namiary na BOL Potrzebuję dla 4 osób miejsca jakoś w sierpniu.
        Jakby co tymczas@poczta.fm
        Z góry dzięki
        • Gość: LELE Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.dynamic.mm.pl 10.07.13, 07:17
          Oczywiście chodziło o BRAC ;)
      • Gość: Iwona Kotewicz Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.189-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.04.14, 16:52
        Dzień dobry
        Zwrocilam uwage na Pani wpis i pistanowilam napisac z prosba o rade
        Chcemy rodzinnie wybrac sie w tym roku na wakacje do Chorwacji mam 3 dzieci w czym 2 malych Szukamy fajnych niedrogich miejsc Czy bylaby Pani tak uprzejma i mogla doradzic oraz polecic nam jakies kwatery?
        Jezeli nie bedzie to duzy problem poprosze o ewentualne adresy czy tez numery kontaktowe oraz krotki opis warunkow jakie tam panuja
        Mamy dzieci w wieku 17 , 6 lat i 5 miesiecy dlatego zalezy nam na czym przyzwoitym fajnym i milym szczegolnie dla moluchow, bysmy mogli zapewnic im zarowno (oczywiscie na miare mozliwosci) odpowiednie warunki jak i fajne atrakcje
        Bardzo prosze o odpowiedz
        Dziekuje i pozdrawiam
        Iwona Kotewicz
      • sgosia3 Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 03.03.15, 22:09
        Dobry wieczór, czy jest możliwe podanie namiarow na noclegi na wyspach, które Pani opisała?Nie ukrywam, że bardzo mnie zainteresował Pani opis. Będę wdzięczna za jakiejkolwiek namiary, zdjatka. Pozdrawiam , Gosia
    • Gość: wiktorka Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 23:40
      My myślimy żeby jechać w przyszłym roku z dzieciakami, z tym że nasze juz są kilkuletnie :) tak sie zastanawiamy nad jakims biurem podróży z godnymi polecenia rodzinnymi wczasami... jakie macie doswiadczenia?
    • Gość: aaaaa Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 22:31
      My jedziemy w lipcu tutaj www.villasimpatia.com/house.html
      jedyne miejsce z basenem, więc dla dzieciaków istotna sprawa:)
      • Gość: aaaaa Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 22:32
        * jedyne miejsce z basenem - chodziło mi o Primosten
    • mama.globtroterka Re: Pierwszy raz z małymi dziećmi - Chorwacja 09.04.14, 08:16
      Ja polecam skorzystać z adriatic.hr - byłam z nimi kilka razy i zawsze było ok. Z dziećmi zdecydowanie lepiej mieć lokum zaklepane, bo poszukiwania mogą się wydłużyć, a po podróży będzie to strasznie irytujące.
      Jeśli chodzi o miejscowości to Omiś jest ok - plaża tak jak ktoś pisał powyżej sprawia wrażenie brudniejszej ze względu na "piasek" (a raczej żwirek). Jeśli szukacie spokojnej miejscowości to fajną jest Marina koło Trogiru. Mała miejscowość, fajne plaże z drobnymi białymi kamyczkami, łagodne zejście do wody. No i blisko do Trogitu, Splitu, można się pokusić o wodospady Krka.

-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka