Dodaj do ulubionych

czy to sie uda?

01.07.15, 08:39
Na poczatku sierpnia jedziemy z grupa znajomych do chorwacji, zupelnie w ciemno. Czy znajdziemy miejsce dla 10 osób z marszu? . Z jaką cena musimy sie liczyć? Myslelismy o domu lub duuuuuzym mieszkaniu. Jesli chodzi o okolice to moze byc zdala od kurortòw ze spokojna plażą. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaco Robicie sobie z nas jaja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.15, 09:00
      Środek sezonu, najazd turystów jeszcze większy niż rok temu, najwyższe ceny i marzy wam się dom znaleziony z marszu, dla 10 osób, najlepiej za pół darmo...

Mamy XXI wiek, rezerwacje online,
      a zamiast ułatwiać sobie życie i znaleźć nocleg przez internet,
      to masochiści pchają się sami w kłopty
      • bananas1974 Re: Robicie sobie z nas jaja ??? 01.07.15, 09:12
        Ja tylko pytam! Ci znajomi byli juz dwa lata z rzedu w takim okresie tyle ze w 6 osob i po paru godzinach znalezli to co chcieli. Po co te emocje? Grzecznie pytam oczekujac grzecznej odpowiedzi.
        • Gość: Jaco Re: Robicie sobie z nas jaja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.15, 09:17
          Szwagier stryjecznego kuzyna ze strony matki pojechał w grupie 20 osób i po 5 minutach znalazł cały pusty hotel
          www.kroatien-netz.de/data/media/495/KUPARI_Hotel_Goricina_2009IMG_1846.jpg
          • bananas1974 Re: Robicie sobie z nas jaja ??? 01.07.15, 09:25
            Nie wiem czemu jestes taki złosliwy ale to nawet śmieszne nie było. Ani miłe.
            • Gość: Jaco Re: Robicie sobie z nas jaja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.15, 09:48
              Bardzo delikatnie wam napisałem, że nie macie szans znaleźć w ciemno domu dla 10 osób na początku sierpnia w niskiej cenie !

A teraz macie okazję poszukać online, ale w takie cuda nie uwierzę, bo 99% jadących w ciemno robi tak, bo myślą, że znajdą coś ekstra za półdarmo
            • hepik1 Re: Robicie sobie z nas jaja ??? 01.07.15, 10:22
              Zadałeś pytanie.Jeden odpowiada,że bez problemu,drugi,że nie masz szans.
              Równowaga zachowana ;)
              Zapewne noclegi prędzej czy później znajdziesz.Niekoniecznie w jednym budynku,niekoniecznie nawet w jednej miejscowości.
              Na bank nie za pół darmo.
              I prędzej wlaśnie w "kurorcie" typu Makarska ,gdzieś w blokach niz w okolicznych turystycznych " wioskach"
    • zen-it Re: czy to sie uda? 01.07.15, 09:53
      Jasne że tak.
      Kilka razy tak właśnie byliśmy na Chorwacji i w tym roku także jedziemy za tydzień - i to jest lepsze niż duże rozczarowanie wcześniej rezerwowanymi niewypałami, z których trudno się wycofać.
      Tylko uwaga praktyczna - trzeba przybyć na miejsce rano, bo później jest trudniej cos znaleźć i łatwiej spanikować przed nadchodzącą nocą.
      I warto się nastawić, że to szukanie na miejscu (w upale) może zająć trochę czasu.
      A w ostateczności można wesprzeć się któraś z agencji turystycznych po drodze - zawsze mogą mieć jakieś namiary.
      Miłego wypoczynku !!! :)
      • bananas1974 Re: czy to sie uda? 01.07.15, 10:19
        Dziekuje za sensowną grzeczną odpowiedź. Pozdrawiam
        • Gość: Jaco Re: czy to sie uda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.15, 23:02
          Bananas, ty chcesz tylko słyszeć to, co ma potwierdzić wasz idiotyczny plan

2 osoby, 4 , koniec końców 6, to zupełnie coś innego jak 10 osób
          Może i coś takiego znajdziecie po całym dniu spędzonym na szukanie w upale, was skasują więcej, niż teraz byście zapłacili rezerwując przez internet !!!!
          Zapłacicie minimum 100 euro, a warunki będą kiepskie, bo tylko ostatnie dziadostwo zostało wolne na szczyt sezonu

Ręce opadają, jak ludzie potrafią być lekkomyślni
    • Gość: gtw Re: czy to sie uda? IP: *.calcit.fastwebserver.de 01.07.15, 15:11
      szczyt szczytów sezonu, raczej mało prawdopodobne w jednej lokalizacji, poza tym raczej nie blisko wody

zresztą zależy gdzie się jedzie

poza tym w domu lub wielki apartamencie dla tylu osób (pewnie kilku par) podstawą dla mnie byłoby kilka łazienek, a to jeszcze zawęża pole wyboru...
    • wtop.ek Re: czy to sie uda? 02.07.15, 07:39
      jak dla mnie szukające teraz, macie minimalne szanse na znalezienie jednego domu, albo kilku kwater w jednym domu dla tylu osób, już tu napisano, że to maksimum sezonu

no chyba że fartem coś się gdzieś nagle zwolniło

jeśli już, to próbować gdziej w mniej pupularnej miejscowości i dalej od plaży

no i rzeczywiście, kilka łazienek to wg mnie warunke niezbędny, kilka lat temu jechalismy tak w trzy rodziny wspólnej willi, każda miała łazienkę dla siebie, bez tego chyba bysmy się pozabijali po kilku dniach

tak samo z dużą kuchnią i dużym stołem w kuchni albo na tarasie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka