Dodaj do ulubionych

spokojna kwatera w Chorwacji

IP: *.static.chello.pl 10.02.16, 12:28
Witam,
siedzę już od dłuższego czasu i przeglądam różne fora, ale jestem coraz bardziej skołowana. Czy mógłby ktoś polecić mi spokojną okolicę,konkretną miejscówkę domek (nie wielki hotel) w umiarkowanej cenie dla dwóch rodzin 2+2 (dzieciaki już starsze) w Chorwacji wlipcu. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • olga400 Re: spokojna kwatera w Chorwacji 10.02.16, 17:27
      Jaka to jest umiarkowana cena ??
    • grekan Re: spokojna kwatera w Chorwacji 11.02.16, 01:38
      ..w lipcu umiarkowana cena!?
      ..za 11000zl. caly domek z ogrodem z widokiem na morze w uroczym Tucepi, dla 8 osob za dwa tygodnie, np. od 2-16 lipca, na tydzien polowe mniej "Holiday home Gornji Tucepi 1"/ rezerwacja ; booking.com/. Podobnie piekna Podgora/bylem../ Ap. Slaven za ok. 9300zl. za 8 osob. 2 tyg.
    • Gość: gtw Re: spokojna kwatera w Chorwacji IP: *.zalmos.net 11.02.16, 07:43
      generalnie samodzielne domy/wille w HR to relatywnie droga sprawa, tym bardziej jeśli to jest lipiec, a zwłaszcza jego druga połowa

lepiej jest wynająć dwa apartamenty blisko siebie, np. w tym samym budynku, będziecie mieli więcej prywatności, odpadnie tłoczenie się w kuchni, czy poranna kolejka do łazienki

spokojne miejsce? o tej porze roku o to ciężko w HR, można szukać odludnej miejscówki na wyspach, ale wtedy jesteście skazani raczej na stacjonarne atrakcje, bo każdy wyjazd nawet na zakupy to kilka/kilkanaście km, często po stromych i wąskich dróżkach

jak dla mnie widokowo najładniejsza jest południowa część wybrzeża, od Splitu w dół, z drugiej strony riwiera makarska jest najdroższa i najbardziej zapchana w sezonie

od siebie mogę polecić małe wioski za Omisem - Marusici/Mimice/Medici/Pisak, nie jest tak tloczno, są fajne zatoczki, jednocześnie dobry dojazd do Omisa, Splitu i na riwierę makarską

apartament przy samej plaży dla 2+2 w dobrym standardzie to w lipcu ok. 80 euro/doba
      • grekan Re: spokojna kwatera w Chorwacji 11.02.16, 11:09
        ..niewiele mniej niz w przypadku domku, ale domek 3bed. z duzym samodzielnym ogrodem z widokiem na morze,dla mnie to wielki plus niz hotel tylko z balkonem, ale to indywidualna sprawa kazdego co kto lubi...
        • kolpik124 Re: spokojna kwatera w Chorwacji 11.02.16, 15:11
          o ile będzie miał ze 2 łazienki

generalnie wspólne mieszkanie na kupie ze znajomymi to proszenie się o problemy

a jak ktoś lubi w nocy słuchać skrzypienia łózka w sypialni obok albo wąchać poranne zapachy kolegi w łazience, to rzeczywiście jego sprawa :)
          • grekan Re: spokojna kwatera w Chorwacji 12.02.16, 01:24
            w takim przypadku nalezy samemu sie wybierac na wczasy.....ale tez beda sasiedzi.....rozni. W domku z 3 sypialniami, 2 lazienkami, ogrodem to komfort dla grupki przyjaciol.
    • olga400 Re: spokojna kwatera w Chorwacji 12.02.16, 17:12
      Ja tez mam w Kaštel Lukšić i w Kaštel Novi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka