Dodaj do ulubionych

DROGA do Czarnogóry przez BIH

IP: *.play-internet.pl 21.05.17, 11:10
czy ktoś jechał do Czarnogóry trasą z Budapesztu przez Bośnię i Hercegowinę - opinie są różne, niektórzy piszą, że tam kamienie spadają na drogę, a niektórzy że jest ok - widoki piękne, warto jechać tą drogą, czy lepiej okrążyć prez Chorwację autostradą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lano Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.17, 12:50
      Najlepsza droga jest wg kolejności przez :
      1. Chorwację
      2. Bośnię i Hercegowinę
      3. Serbię ( nie jechaliśmy drogą od Ćaćak do Podgorica ? )

Wszystkie drogi > na mapie pokonaliśmy na pewno i Ty dasz radę/przejedzisz...
    • wojtkras Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH 21.05.17, 14:08
      dzięki - chodzi mi o trasę Budapeszt - Mostar
      • Gość: Lano Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.17, 14:44
        wojtkras napisał:
        - chodzi mi o trasę Budapeszt - Mostar

Nasza regularna > trasa do kempingu Prapratno, którą pokonaliśmy wielokrotnie w obu kierunkach.
        Nasze noclegi:
        1. ~Zvolen
        2, ~Budapeszt
        3. ~Sarajewo
      • Gość: Lano Re: DROGA Budapeszt - Mostar IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.17, 15:15
        wojtkras napisał:
        - chodzi mi o trasę Budapeszt - Mostar

Nasza regularna > trasa do kempingu Prapratno, którą przejechaliśmy wielokrotnie w obu kierunkach.
        PS
        Nasze noclegi:
        1. ~Zvolen
        2. ~Budapeszt
        3. ~Sarajevo
        • wojtkras Re: DROGA Budapeszt - Mostar 21.05.17, 15:44
          dzięki Lano - a ile Tobie zajmuje odcinek trasy z Budapesztu do Mostaru - z map wynika, że 8 godzin, ale nie chce mi się wierzyć, bo to ponad 650 km, a przez góry raczej ciężko o taką średnią?
          • Gość: Lano Re: DROGA Budapeszt - Mostar IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.17, 16:31
            Bez pośpiechu nasza > dzienna porcja 735 km

PS
            Wyjazd rano z kempingu ~Zvolen do kempingu Sarajevo przybywamy wieczorem.
            • singsing74 Re: DROGA Budapeszt - Mostar 22.05.17, 12:45
              @Lano. Tak poza tematem. Czy piszesz gdzieś swoje relacje z wakacji. Interesują mnie informacje na temat Prapratno. Czystość, gęstość zaludnienia ;) dostępność miejsc itp. Jeśli to możliwe, to skrobnij parę słów w nowym wątku.
    • Gość: efff Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH IP: *.184.31.234.ipv4.supernova.orange.pl 24.05.17, 18:17
      do mostaru to prawie bez gór.
      A gdzie Wy chcecie jechać,ze do Mostaru
      • Gość: Lano Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.17, 19:29
        efff napisał(a):
        do Mostaru to prawie bez gór.

B i H

PS
        Prawy dolny róg, zmień [Widok mapy] na Teren.
        Przybliż i oglądaj przebieg zaznaczonej trasy.
        • Gość: efff Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH IP: *.184.34.109.ipv4.supernova.orange.pl 26.05.17, 10:49
          dzięki - chodzi mi o trasę Budapeszt - Mostar

znam ta trasę ,i nie przesadzajmy,ze droga do Mostaru jest jakas trudna.
          Duzo trudniejsza ale i ladniejsza jest droga przez serbie.
    • karpiu-karpiu Re: DROGA do Czarnogóry przez BIH 25.05.17, 16:21
      My jechaliśmy przez BiH i wzdłuż Vrbas - piękna trasa, mały ruch, dobre żarełko po drodze.
      Kilka zdjeć tutaj i opis na blogu

Polecam też Jajce w BiH.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka