Gość: LALA27 IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 13:39 Interesuje mnie miejsce z piaszczystą plażą koniecznie .Jeśli ktoś zna takie miejsce to błagam podajcie będę bardzo wdzięczna >LALA> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kicur Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.bielsko.msk.pl 31.05.02, 16:01 Gość portalu: LALA27 napisał(a): > Interesuje mnie miejsce z piaszczystą plażą koniecznie .Jeśli ktoś zna takie > miejsce to błagam podajcie będę bardzo wdzięczna >LALA> Hiszpania, Włochy, Francja... ;)) A tak poważnie: poszukaj we wcześniejszych wątkach: ten temat przewija się kilka razy do roku i wraca jak bumerang. HR ma inne zalety niż piasek na plaży - nawet jak już go znajdziesz, to... nie do końca jest piasek. Nie nastawiaj się wobec tego na piasek. KICUR GG2823614 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darucha Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: 62.87.213.* 02.06.02, 18:49 Tylko na wyspie Brac. Miejscowość Bol. Lala. dbednarek@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juanito Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 19:15 Gość portalu: Darucha napisał(a): > Tylko na wyspie Brac. Miejscowość Bol. Lala. dbednarek@poczta.wp.pl A jak tam dojechać? Interesuje mnie przede wszystkim, czy nie ma problemów z załapaniem się na prom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MikMik Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: 213.77.88.* 11.06.02, 15:41 Gość portalu: Darucha napisał(a): > Tylko na wyspie Brac. Miejscowość Bol. Lala. dbednarek@poczta.wp.pl Bzdura. Zobaczyłaś go na pocztówce z lotu ptaka? Też ją widziałem, więc tam pojechałem. NIE MA TAM KRZTYNY PIASKU. Tylko bardzo gruby żwir i drobne kamienie. Za to cała reszta jest bardzo o.k. pzdr MikMik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.bielsko.msk.pl 11.06.02, 22:25 Gość portalu: MikMik napisał(a): > Gość portalu: Darucha napisał(a): > > > Tylko na wyspie Brac. Miejscowość Bol. Lala. dbednarek@poczta.wp.pl > > Bzdura. Zobaczyłaś go na pocztówce z lotu ptaka? Też ją widziałem, więc tam > pojechałem. NIE MA TAM KRZTYNY PIASKU. Tylko bardzo gruby żwir i drobne kamieni > e. > Za to cała reszta jest bardzo o.k. > pzdr > MikMik > HEH! Czyli tak samo jak JEST i co MÓWILI o Pagu. A swoją drogą - nie rozumiem: DLACZEGO Polacy nie mówią prawdy... Polakom?? Bo jakby to Chorwaci mówili - to może trochę co innego - ale my-nam??!? Ja też uwierzyłem, że na Pagu jest piasek: i pojechałem - bzdura: jest b.drobny żwir i z piaskiem to ma niewiele wspólnego! Dobrze, że piszesz: ja też myślałem (pocztówki, heh!) że na Braću jest piasek. Nie rozumiem, kompletnie nie rozumiem takich ludzi.... :( KICUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:01 1. Omiś 2. Sinuni na Pagu Ale nie oczekuj piasku jak we Włoszech lub Hiszpanii - to tylko coś w rodzaju bardzo drobnego żwiru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 09.06.02, 15:45 na rabie jest kilka nieduzych plaz z drobniutkim piaskiem,bylam i widzialam,tak wiec nie jest prawda,ze piasku w chorwacji nie ma.i sa to plaze naturalne i piach jet takze na dnie morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek J Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.mis 12.06.02, 09:21 W tamtym roku przejechałem całą Dalmację - i tam nie ma piaszczystych plaż. Jeżeli są jakieś plaże to sztucznie usypane żwirem i zazwyczaj brudne, bo małe a nie wiadomo czemu wszczyscy chcą tam plackiem leżeć a bez klapek czy sandałow i tak się nie obejdzie ;-(. Ja uciekałem stamtąd jak najdalej. Dla mnie Chorwacja, to przede wszystkim fantastyczna woda Adriatyku, a także piękne skaliste (szczególnie na południu pod Dubrownikiem) wybrzeże ze skalnymi półkami na których można się rozłożyć i co pół godziny skoczyć do wody dla ochłody lub nurkowania wsród załomów skalnych :-))) A jeśli chodzi o piaszczyste plaże, to bezkonkurencyjny jest Bałtyk (no może jeszcze Morze Czarne) i niestety tylko tam dzieci mogą robić babki i budować zamki... ---- D.Janicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krabik Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.eltur.com.pl 13.06.02, 07:14 Jak mogłeś przejechać całą Dalmację i nie zauważyć piasku w Omis (Magistrala Adriatycka przebiega nawet 10m od plaży z piaskiem) nie jest to co prawda piaszczysty piaseczek, ale codziennie z synkiem budowaliśmy po 2-3 zamki. Do tego dochodzi ponad 100-metrowa półka płytkiej wody, co prawda nie tak czystej jak na skalistych "plażach" ale za to bardzo ciepłej. Wada Omis - brak bezkresnych morskich horyzontów. Dodadtkowa atrakcja na plaży w Omis to akcje samolotów gaśniczych nad górami Mosor, które niestety zaczynają się już zanim skończą się apartamenty. Stąd jeden wniosek: Lepiej mieszkać pomiędzy Magistralą a morze niż pomiędzy Magistralą a pożarem. Powodzenia. Krabik z Omis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek J Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.mis 13.06.02, 10:08 Gość portalu: Krabik napisał(a): > Jak mogłeś przejechać całą Dalmację i nie zauważyć piasku w Omis > (Magistrala Adriatycka przebiega nawet 10m od plaży z piaskiem) > nie jest to co prawda piaszczysty piaseczek, ale codziennie z synkiem > budowaliśmy po 2-3 zamki. Do tego dochodzi ponad 100-metrowa półka > płytkiej wody, co prawda nie tak czystej jak na skalistych "plażach" > ale za to bardzo ciepłej. Wada Omis - brak bezkresnych morskich horyzontów. > Dodadtkowa atrakcja na plaży w Omis to akcje samolotów gaśniczych nad górami > Mosor, które niestety zaczynają się już zanim skończą się apartamenty. > Stąd jeden wniosek: Lepiej mieszkać pomiędzy Magistralą a morze niż pomiędzy > Magistralą a pożarem. > Powodzenia. Oczywiscie - poznałem tylko kilkanaście różnych miejsc (i nie byłem na żadnej wyspie) przemieszczając się od Sibenika aż za Dubrovnik i wszędzie plaże właśnie wyglądały jak opisałem - sztucznie nawieziony grubszy lub drobniejszy żwir, brudny, trochę przygotowanego zamulonego płytkiego brzegu i tłok jak na plaży miejskiej we Władysładowie w szczycie sezonu. I tak jeśli chodzi o plaże Bałtyk jest bezkonkurencyjny... W Omisiu byłem - niesamowita sceneria, ale plaży nie zwiedzałem ;-))) W ogóle od Riwiery Makarskiej w dół Chorwacja jest najładniejsza - skaliste zbocza, brzeg i ta niesamowita woda w Adriatyku.. POZDR --- D.Janicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: 195.82.165.* 21.06.02, 15:14 Jedyna prawdziwa plaża jaka widziałem w Chorwacji to plaża LOPAR na wyspie Rab przy kempingu SAN MARINO. Idealne miejsce dla małych dzieci i niepływajacych. Dla lubiacych pływanie kiepsko bo płycizna ciągnie się setki metrów i nogi rozbolą zanim da się pływać. Plaża jest duża, jest tam wysoka zjezdżalnia i sporo innych atrakcji. Mijscowość Rab jest jedną z najpiękniejszcych jaką widziałem w Chorwacji. Niestety z LOPARU trzeba tam jeździć samochodem, a tłok jest straszny. Pozdrawiam. jk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 01:46 Tak szukasz piaszczystych plaż jak ja szukałam. Znalazłam w Biogradzie jedna piaszczystą, ale byłam tam tylko raz. Po kazdym wyjściu z wody ten piasek przyklejał się do mnie, dzieci oblepione piaskiem znosiły mi go na matę, musiałam uważać, żeby nie zasypać aparatu albo kamery. Wszyscy siedzieli sobie na karku, bo każdy chciał piaszczystą, woda nie była tak przeżroczysta, bo "brudził" ją falujący piasek, jak dzieci biegały tam i z powrotem robiąc babki piaskowe. Na następny dzień wróciliśmy na żwirową i tam odpoczywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toemk z Gorzowa Re: Gdzie w Chorwacji piaszczyste plaże IP: *.teleton.pl 09.07.02, 23:56 Gość portalu: LALA27 napisał(a): > Interesuje mnie miejsce z piaszczystą plażą koniecznie .Jeśli ktoś zna takie > miejsce to błagam podajcie będę bardzo wdzięczna >LALA> LALA! w Novi Vinodolski jest taka plaża, ale piasek pozostawia wiele do życzenia napisz tomekianita@wp.pl to Ci odpisze wiem, bo byłem:) Odpowiedz Link Zgłoś