Dodaj do ulubionych

jedziemy do Drasnice 30 lipca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:31
Witam, jedziemy z Katowic do Drasnice koło Podgory 30 lipca, na noc żeby
ominąć korki w Wiedniu. Może macie jakieś przydatne informacje odnośnie
trasy, my jedziemy pierwszy raz do Chorwacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: 164.128.46.* 11.07.05, 09:55
      Witam,
      Ja w Chorwacji byłam juz pięć razy i za kilkakrotnie pokonywałam tę trasę. Jest
      naprawdę ok. Winietki na Czechy i Austrię proponuję kupic w budce na granicyc
      (najtaniej). Jazda nocą, zdecydownie najlepsza. Raz jechałamw ciągu dni i to
      był koszmar. Jeśli masz jakiś pytania napisz, chętnie pomogę.
      • Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - do oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:59
        Powiedz jaką trasa jechałaś i z jakiego miasta ?. Ile godzin twała podróż ?
        • Gość: ola Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - do oli IP: 164.128.46.* 12.07.05, 11:07
          Ja jezdze przez Ciszyn - Brno - Mikulov - Wieden - Graz - Maribor - Zagrzeb -
          dalej (zależyc gdzie się chce jechać) albo autostradą do Rijeki albo autostradą
          do Splitu. W sumię praktycznie całą drogę (oprócz Polski) pokonuję austradami i
          zdecydowanie je polecam. Są warte tego grosza. Jedzie się szybko i równym
          tempem. Napewno rekomenduje jazdę w nocy. Drogi są puste, na granicach nie ma
          kolejek i nad ranem jest się w Chorwacji.Na Kvarner do Crikvenicy podróż
          zajmowała mi od 12 do 15 godzin (z Warszawy). Według mnie powyższa trasa jest
          najlepsza a napewno najszybsza, a wiadomo, że każdy wyjezdzając chce jak
          najszybciej znaleźć się na miejscu...W tym roku jedziemy na riviere Makarską do
          małej miejscowości, również tą samą trasą. Autostrada do Splitu jest już w
          pełni otwarta...
    • Gość: beata985 Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:04
      my 30 lipca mamy zamiar juz tam być.jedziemy z żor,spotkamy sie na miejscu:)
      gdzie będziecie mieszkac?
      mamy zamiar jechac przez wegry
      • Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:57
        mieszkamy w hotelu Plaza, noclegi mamy zajete od 31 lipca, dlatego wyruszamy
        prawdopodobnie w sobote ok 14. Jedziemy przez Wieden, podobno jest szybciej,
        ale jezeli masz inne informacje ponapisz. Tylko ja bede prowadzil wiec wole
        autostrady.
        • Gość: beata985 Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:16
          my będziemy w pokojach MIR
          A jechać mamy zamiar przez węgry.mąż"drajwer"stwierdził,że krócej lepiej i
          pozatym taniej,niektórzy z tego forum tez wybierają tę trasę,ponieważ austria i
          bodajże czechy sa przez weekend strasznie zakorkowane.wiec nie wiem.
          a jek będzie przez węgry to też można zgadywać bo w tym czasie odbywac sie mają
          zawody formuły 1-podobno ,nie sprawdziłam.
          szerokiej drogi i do zobaczenia na miejscu.
          a.jedziecie z noclegiem po drodze??
          www.de.map24.com/
          tu możesz wpisać opcje trasę przez węgry i austrię,zobaczysz co wyjdzie
          iwyciągniesz wnioski
          • Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:08
            zobacz trasę na www.viamichelin.fr, ja jade samochodem firmowym a na wegrzech
            wymagaja poswiadczonego przez PZM oswiadzcenia w jezyku wegierskim, dodatkowo
            wiekszosc znajomych ze slaska rekomenduje trase przez Wieden.
          • Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:06
            witaj, widze ze jedziesz do tzw. JURE powiedz mi ile placisz za apatrament, w
            ich cenniku na www wyczytalem ze 2+2 w ty terminie to 54 euro ? ja place 2600
            PLN za 9 noclegów + 9 sniadan i obiadokolacji za 2 dor+2 dzici. A propos nasz
            hoteli w idac na zdeciu plazy z ppkoju u Jure, jest na koncu po lewej stronie.
            • Gość: beata985 Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:16
              dokładnie tyle płacimy.
              a co to za oswiadczenie z PZM?Pierwsze słyszę
              • Gość: adm Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 16:12
                Powiedz cos wiecej na temat tego oswiadczenia z PZM-otu ktore jest wymagane przez Wegrow? Czy na pewno musi byc po Wegiersku? Slyszalem, ze po angielsku wystarczy.
                • Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - wegry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:24
                  Proponuje poczytac na strone www.pzmtravel.com.pl/index.php?
                  id_strony=1328 Mam pojazd bez kratki ale firmowy, wiec wole omijac
                  niespodzianki w obcych krajach.
                  • Gość: adm Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - wegry IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 16:23
                    Dzieki, wszystko stalo sie jasne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka