Gość: pumis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:31 Witam, jedziemy z Katowic do Drasnice koło Podgory 30 lipca, na noc żeby ominąć korki w Wiedniu. Może macie jakieś przydatne informacje odnośnie trasy, my jedziemy pierwszy raz do Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: 164.128.46.* 11.07.05, 09:55 Witam, Ja w Chorwacji byłam juz pięć razy i za kilkakrotnie pokonywałam tę trasę. Jest naprawdę ok. Winietki na Czechy i Austrię proponuję kupic w budce na granicyc (najtaniej). Jazda nocą, zdecydownie najlepsza. Raz jechałamw ciągu dni i to był koszmar. Jeśli masz jakiś pytania napisz, chętnie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - do oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:59 Powiedz jaką trasa jechałaś i z jakiego miasta ?. Ile godzin twała podróż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - do oli IP: 164.128.46.* 12.07.05, 11:07 Ja jezdze przez Ciszyn - Brno - Mikulov - Wieden - Graz - Maribor - Zagrzeb - dalej (zależyc gdzie się chce jechać) albo autostradą do Rijeki albo autostradą do Splitu. W sumię praktycznie całą drogę (oprócz Polski) pokonuję austradami i zdecydowanie je polecam. Są warte tego grosza. Jedzie się szybko i równym tempem. Napewno rekomenduje jazdę w nocy. Drogi są puste, na granicach nie ma kolejek i nad ranem jest się w Chorwacji.Na Kvarner do Crikvenicy podróż zajmowała mi od 12 do 15 godzin (z Warszawy). Według mnie powyższa trasa jest najlepsza a napewno najszybsza, a wiadomo, że każdy wyjezdzając chce jak najszybciej znaleźć się na miejscu...W tym roku jedziemy na riviere Makarską do małej miejscowości, również tą samą trasą. Autostrada do Splitu jest już w pełni otwarta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata985 Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:04 my 30 lipca mamy zamiar juz tam być.jedziemy z żor,spotkamy sie na miejscu:) gdzie będziecie mieszkac? mamy zamiar jechac przez wegry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:57 mieszkamy w hotelu Plaza, noclegi mamy zajete od 31 lipca, dlatego wyruszamy prawdopodobnie w sobote ok 14. Jedziemy przez Wieden, podobno jest szybciej, ale jezeli masz inne informacje ponapisz. Tylko ja bede prowadzil wiec wole autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata985 Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:16 my będziemy w pokojach MIR A jechać mamy zamiar przez węgry.mąż"drajwer"stwierdził,że krócej lepiej i pozatym taniej,niektórzy z tego forum tez wybierają tę trasę,ponieważ austria i bodajże czechy sa przez weekend strasznie zakorkowane.wiec nie wiem. a jek będzie przez węgry to też można zgadywać bo w tym czasie odbywac sie mają zawody formuły 1-podobno ,nie sprawdziłam. szerokiej drogi i do zobaczenia na miejscu. a.jedziecie z noclegiem po drodze?? www.de.map24.com/ tu możesz wpisać opcje trasę przez węgry i austrię,zobaczysz co wyjdzie iwyciągniesz wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:08 zobacz trasę na www.viamichelin.fr, ja jade samochodem firmowym a na wegrzech wymagaja poswiadczonego przez PZM oswiadzcenia w jezyku wegierskim, dodatkowo wiekszosc znajomych ze slaska rekomenduje trase przez Wieden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - dla beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:06 witaj, widze ze jedziesz do tzw. JURE powiedz mi ile placisz za apatrament, w ich cenniku na www wyczytalem ze 2+2 w ty terminie to 54 euro ? ja place 2600 PLN za 9 noclegów + 9 sniadan i obiadokolacji za 2 dor+2 dzici. A propos nasz hoteli w idac na zdeciu plazy z ppkoju u Jure, jest na koncu po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata985 Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:16 dokładnie tyle płacimy. a co to za oswiadczenie z PZM?Pierwsze słyszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 16:12 Powiedz cos wiecej na temat tego oswiadczenia z PZM-otu ktore jest wymagane przez Wegrow? Czy na pewno musi byc po Wegiersku? Slyszalem, ze po angielsku wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumis Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - wegry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:24 Proponuje poczytac na strone www.pzmtravel.com.pl/index.php? id_strony=1328 Mam pojazd bez kratki ale firmowy, wiec wole omijac niespodzianki w obcych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: jedziemy do Drasnice 30 lipca - wegry IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 16:23 Dzieki, wszystko stalo sie jasne Odpowiedz Link Zgłoś