IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 21:31
Wróciłem wczoraj z wczasów z Rogoznicy... Gorąco polecam to miejsce!!! Ja
nocowałem w super luksusowym, nowowybudowanym apartamencie u Pani Staficy
Mahalec przy ulicy Put Starog 39a nad zatoką Lozica... Troszke dalej od
centrum ale przyjemnym spacerkiem w 30 minut mozna dojsc do sklepow... Za 12
noclegów zapłaciłem 672 Euro za 4 osoby, ale apartamenty poprostu bajka...
Woda w morzu również czysciutka i ciepła... Nie wierzcie wszystkim
wypowiedziom Zbynka, ze miejscowosci o ktore pytacie sa do bani... Mówił , ze
rogoznica nie jest najlepszym miejscem na wakacje i tu sie grubo mylił...
Jest extra... Mnostwo knajpek, sklepiki, mały targ z owocami i swietny port
jachtowy Marina Frapa, dyskoteka, słone jeziorko i miły klimacik... Plaże
żwirowe, ale nie takie złe... Ja miałem skalisto-betonowo-żwirowa, ale nie
moge narzekać... Dobre miejsce do uprawainia sportow wodnych... Centrum
nurkowe, rowery wodne, łódki, jachty, przejazdzki na banaie, rejsy na kornaty
i do NP KRKA... Super wakacje!!! Gorąco polecam wszystkim Rogoznice!!! Jeśli
macie jeszcze pytania to pytajcie smiało :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Yarek Re: Rogoznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:57
      Wybieram się do Rogoznicy pod koniec sierpnia w zestawie (2+2)jeśli był byś uprzejmy odpowiedzieć na parę pytań
      - jak z kwaterką rezerwowałeś czy w ciemno i jakie ceny kwaterek od osoby ?
      - czy miejscowość jest bardziej rodzinna czy rozrywkowa ?
      - jakiś namiar na fajne plaże i knajpki
      Dziekuje pozdrawiam
      • Gość: zbynek Re: Rogoznica IP: *.c151.petrotel.pl 01.08.05, 23:12
        ty chyba nigdzie nie byłeś , jeżeli Rogożnice uważasz za bardzo dobre miejsce
        na wczasy.Ale to twój wybór i twój gust.Ja natomiast tego miejsca nie polecam,
        można je wybrać w ostateczności- z braku laku dobre cokolwiek.
        Natomiast można polecić to miejsce ludiom z jachtami.
        Byłeś widzałeś, masz znajomych, musisz się pochwalic wakacjami, tak bywa-
        ale nie trzeba przesadzać.
        • adamolo2 Re: Rogoznica 02.08.05, 09:05
          Zbynek co więc polecasz ? Z tego co zdąrzyłem się zorientować to głównie
          nastawiasz się na ostrą krytykę czegokolwiek ....

Rozumiem, że swoich wypowiedzi nie budujesz jedynie na treściach jakiś tam
          przewodników ...

pzdr
          • remo29 Re: Rogoznica 02.08.05, 10:23
            Żeby było śmieszniej, to zbynek ma rację. Rogoznica jest taka sobie (oczywiście w skali dalmackiej :)) Takich miejscowości jest w HR za trzęsienie. Jedyne co w Rogoznicy mi się naprawdę podobało to masa maciupkich niecek skalnych dookoła półwyspu, gdzie można posadzić tyłek i moczyć się w wodzie cały dzień. Normalnie jak dżakuzi ;)
            Jeśli natomiast chodzi o mój subiektywny ranking pięknych miejsc, to bezsprzecznie prym wiedzie Primosten, przed Dubrovnikiem i Trogirem (ex aequo) oraz Peljesacem jako całością z jego licznymi przytulnymi "pipidówkami". Nie widziałem jeszcze Hvaru i Korculi, więc tu - przyznaję - mam luki. Ale nadrobię w przyszłym roku :)
            • Gość: Maber Re: Rogoznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:58
              Osobiście byłem rowniez w Primosten i nie sądzę by było to az tak bajkowe
              miejsce, ze nie da sie wytrzymać... Jam miałem to czego chciałem... Rogoznica
              jest dobra dla tych, którzy chca odpocząć i nie cisnąć sie na plażach...
              Widzieliscie moze Makarska?? Tam to dopiero miejsca nie mozna znaleźć, a w
              Rogoznicy spokojnie powinno byc jakieś miejsce, czasem nawet pod drzewkiem :)
              Miejscowosc jest i rodzinna i po trochu rozrywkowa, jesli wybiera sie ktos na
              dyskoteke czy koncerty... Ale spokojnie mozna połazic po centrum, zrobic zakupy
              i zajść do okolicznych knajpek i spróbować owoców morza... Naprawde bardzo
              fajne miejsce... :)
      • Gość: Maber Re: Rogoznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:02
        Do Yarek: Ja miałem zarezerwowany nocleg przez prywatne biuro "Etta".. Nocleg
        naprawde extra!!! Za 4 osoby w apartamencie u Pani Steficy Mahalec płaciłem 56
        Euro za dobę... Plaże są fajne na wyspie, ale mi osobiscie podobała sie moja
        nad zatoka LOZICĄ... Gorąco polecam skontaktowanie sie z biurem Etta, ktore
        załatwaia naprawde fajne kwaterki... Jesli jestes zainteresowany, to wyślij mi
        maila... Moze podam Ci nr telefonu lub adres firmy :)
        • remo29 Re: Rogoznica 02.08.05, 12:11
          A nie lepiej to pojechać na miejsce i samemu sobie wybrać coś co widać na żywo? Ludzie, tam naprawdę jest inaczej niż nad polskim morzem! Przyjeżdżasz i bierzesz to co ci się podoba.
          • Gość: Maber Re: Rogoznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:26
            Nie musisz nikomu o tym mówic, bo raczej wszyscy wiedza jak to wyglada... ale
            jest często tak, ze to co sie podoba jest zajete, albo jest za mało miejsc... I
            takiego odpowiedniego domku trzeba szukać cały dzień... W szczycie sezonu
            polecam korzystanie z zarezerwowanych noclegów, natomiast poza nim to walcie w
            ciemno :)
            • Gość: zbynek Re: Rogoznica IP: *.c151.petrotel.pl 02.08.05, 12:29
              i w szczycie i po szczycie są zawsze wolne miejsca i na pewno można wybrać
              lepsze niż te z polecenia.
              • Gość: Maber Re: Rogoznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:10
                Dobra, ale jak ktos wyjedża wieksza grupa np. 11 osob to trudno by wszyscy
                pomiescili sie w jednym... Jedyna mozliwosc jest taka, ze ludzie będą
                porozrzucani po różnych domach... I ja patrząc na wszystkie domy nie znalazłem
                lepszego niż ten, ktory zarezerwowałem, wiec nie zawsze tak jest, ze te domy co
                sie szuka sa lepsze od tych zarezerwowanych... Gdy ktos chce mieszkac przy
                plazy to raczej w szczycie sezonu nie znajdzie juz wolnych miejsc.
    • nirvanka2212 Re: Rogoznica 02.04.15, 22:11
      Jade z rodzicami w tym roku do Rogoźnicy i chcialam sie spytać czy knajpy i róźne targi są też "wgłębione" w miasto czy tylko raczej na obrzeżach miasta:) i czy jest ich dużo bo jestem taką osobą która lubi taki klimat jak np. na makarskiej ;D
      • olga400 Re: Rogoznica 03.04.15, 09:46
        Chyba w Makarskiej :)
      • hepik1 Re: Rogoznica 04.04.15, 12:09
        Ja jestem załamany.6 krzyżyk na karku i takie info w ciągu kilku sekund osiągam.W Rogozncy nie na obrzeżach a raczej na wybrzeżach. ;)
        www.tz-rogoznica.hr/gastro/
        Konkretne lokalizacje na mapce.
        Knajp całą masa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka