Dodaj do ulubionych

Medena-Seget Donij

IP: 62.87.128.* 04.08.05, 15:40
Witam.Jeżeli ktoś był w tym hotelu badz w jego okolicy to bylbym rad gdyby
napisal pare słow o wrazeniach z pobytu.W jaki sposob dojechac badz doplynac
do miejsc z czysciutka woda.Czy z Segetu badz Trogiru plywaja lodki na wyspy
czy trzeba jechac do Splitu ?Jak z miejscową komunikacją-duzo busów ?
I prosze nie pisac bylo do bani badz bylo super.Prosze o konkretne
informacje.Z gory dziękuje.ozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anruan Re: Medena-Seget Donij IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 06.08.05, 11:59
      w zeszłym tygodniu wróciłem z hotelu Medena w Seget.Do Trogiru mizna dojaść
      pieszo ok 3 km pasażem przy morzu ale ok 1km przed miastem trzeba przejśc do
      drogi isc przy ulicy.Z hotelu jeżdżą busy (10 kun)mozna sie umówić że przyjadą
      spowrotem po Was o umówionej godzinie.Można też jechać autobusem zod hotelu do
      przystanku ok 100 150 metrów.Spowrotemz trogiru jeżdzi doś dużo autobusów
      pztrzeć trzeba na rozkładzie jak pisze MEDENA obok miejscowosci to tym
      autobusem napewno dojedziecie do hotelu. Woda czysta ale jak to w Chorwacji
      plaża Żwirowa i nie za szeroka ale ma swój urok.Widok na przeciw plaży na wyspe
      cziowo.Z samego hotelu my byliśmy zadowoleni.Najlepiej mieszkać na pietrach od
      3 wzwyż bo bedziecie mieć lepszy widok na morze.Niektóre pokoje sa
      wyremontowane są bardzo ładne ale to wiecej kosztuje nie wiem z jakiego biura
      jedziecie i za jaki standart płaciliście.Nasze biura rezerwują raczej w
      pokojach o troche niższym standardzie.Na nowe są super oglądalismy pokazywał
      nam jeden z pracowników z Hotelu z którym sie zazanajomiliśmy.Czy pływają
      jakieś lódzie na inne wyspy nie wiem.Raczej wydawałomi sie że na wyspy tylko z
      ze Splitu można dojechać tam linią 37 autobusu z Trogiru,ale lepiej sie opłaca
      wykupic wycieczką np do Splitu i na wyspe Brać promem tj w programie jednej
      wycieczki.Samemu kupując wyjdzie to drożej.W tej wycueczce było zwiedzanie
      Splitu Wyspy Brać i obiad na wyspie.Było ciekawie.Nie przejmujcie się wracając
      do warunków hotelowych jak bedzie mieć kran gdzie kapie woda troche
      przyniszczony pokój bez przesady trochę powtarzam.W tym hotelu mieszkali w
      czasie wojny żołnierze i uchodźcy stąd to wyeksploatowanie.Jedzie bedzie
      zadowoleni okolice ładne.piękne widoki na trogr idzie tam konecznie na
      promenadę palmową i pochodzie po starym mieście po uroczych wąskich
      uliczkach .Jedzenie super!! napoje płatne zależy czy macie to w cenie czy
      nie.ok 10 kun cola-przykładto tyle nie wiem co chcesz jeszcze wiedziec
      • Gość: lukasz Re: Medena-Seget Donij IP: 62.87.128.* 08.08.05, 08:40
        Dziekuje za odpowiedz.
        Jeszcze jedno pytanie,czy w okolicach hotelu ( 1-2 km ) znajduja sie jakies
        spokojniejsze miejsca do plażowania , np idąc w stronę Szybenika ? Jezeli
        przyjdzie ci jeszcze cos ciekawego do głowy to proszę pisz.Dziekuje i pozdrawiam
        • Gość: bobik Re: Medena-Seget Donij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:02
          Cześć! Idąc jak to napisałeś w kierunku Szybenika trafisz po ok 1 km na ośrodek
          Vrjanica Belvedere ( apartamenty plus duży kamping ) i w sezonie raczej nie
          można określić tego miejsca jako zaciczne i spokojne ( mam na myśli plażę w
          zasadzie całkowicie wybetonowaną ). Można spróbować rozłożyć się między tymi
          ośrodkami ale i tak każde miejsce jest widiczne z drogi. Natomiast koniec plaży
          w Medenie zaanektowali naturyści, niestety w wydaniu mało estetycznym. często
          także rozkładają się w takiej malutkiej zatoczcce tuż przed terenem Belvedere.
          Za tym ośrodkiem znajduje się sama Vrajanica, takia mał wioska, osiedle, raczej
          nic specjalnie ciekawego. W samej Medenie, a raczej zaraz przy niej w stronę
          Trogiru jest mała sympatyczna plaża z leżakami, drobniutkim żwirkiem i
          łagodnym zejściem do wody.
          • Gość: lukasz Re: Medena-Seget Donij IP: 62.87.128.* 08.08.05, 14:23
            I jeszcze jedno.Czy w pobliżu jest wypozycalnia sprzętu wodnego : kajak,łódka,
            pedalina? , bądź atrakcje innego rodzaju?
            • Gość: bobik Re: Medena-Seget Donij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:53
              Czy w samej Medenie jest taka wypożyczalnia tego nie jestem pewien ale sądzę, że
              tak. Raczej na pewno, skoro w Belvedere można było ( ale tylko w sezonie ). Ja
              natomiast korzystałem z oferty baru Gaj ( o ile nie przekręciłem nazwy ), który
              znajduje się za plażą ( idąc promenadą w stronę Trogiru ) , o której
              wspominałem. Podają tam świetne espresso i można wypożyczyć łódź motorową.
              Polecam świetna zabawa a ponadto można poznać wybrzeże. Na końcu promenady jest
              mały porcik rybacki, można tam zagrać w bule, ponadto jest tam kilka fajnych
              knajpek z rybami i owocami morza, polecema konobę Toni, jedzienie smaczne a ceny
              niezbyt wygorowane.
              • Gość: krzychu Re: Medena-Seget Donij IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:28
                Napisz czy byłeś na Ciovo.A może coś słyszałeś jak tam jest. Ja jade za 2
                tygodnie i troche mnie to ciekawi . A może znasz jaką tanią knajpkę w
                Trogirze ,albo na peryferiach gdzie można by coś zjeść. Przeczytałem że z Ciovo
                do Trogiru jest całkiem blisko
                • Gość: bobik Re: Medena-Seget Donij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:24
                  Przykro mi ale na Ciovo nie byłem, tylko tyle ile zaraz za mostem. Odnośnie
                  knajp w samym TROGIRZE to nie jest tam tanio,jest to miasto gdzie przwija się
                  mnóstwo turystów i lokale są w większości na nich nastawione. Jadłem w kilku z
                  nich ale żadna nie utkwiła mi w pamięci, natomiast jak wspomniałem wcześniej
                  moja ulubiona to była konoba Toni przy porcie rybackim w Seget tj. koniec
                  promenady z Medeny w stronę Trogiru. Przychodziło tam mnóstwo miejscowych ale
                  także turyści, niektórzy przyjeżdzali nawet z innych miejscowości. Pamiętam, że
                  za posiłek złożony z dagni, ligni i scampi oraz karafki wina białego i jakiejś
                  sałatki( salatek0 płaciłem ok. 150-170 kun ( wrzesień ubr.)
                  • Gość: Beata Re: Medena-Seget Donij IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 09.08.05, 16:21
                    My też do Medeny. Od 20 sierpnia z Kompasu.
                    • Gość: anruan Re: Medena-Seget Donij IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 09.08.05, 17:29
                      na plaży przed Medeną można wypożyczyć to wiem napewno skutery wodne czy cos
                      jeszcze nie wpładło mi w oczy niew wiem ile kosztowało wynajęcie
                      skutera.Faktycznie na prawo od Medeny na końcu plaży są naturyści dalej skały
                      do smego morza.W stronę Trogiru znajdziesz spokojniejsze miejsca ale przy samej
                      promenadzie i niekeidy bez żwirkowej plaży.Beata z Medeny bedziesz zadowolona
                      myslę jeżeli nie oczekujesz 5 gwiazdkowych warunków
                      • Gość: Beata Re: Medena-Seget Donij IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 17.08.05, 12:35
                        Dzięki za informacje.Nie oczekuję luksusów tylko pieknej plaży i płaskiego
                        zejścia do morza.I tylko szkoda że basenu nie ma.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka