Gość: bazylka5 IP: 213.77.106.* 19.01.06, 14:02 Czy ktoś tam był , ajak był czy poleca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.plock.mm.pl 19.01.06, 14:35 raczej nie polecam. Czytałem opinie tych którzy tam byli i wynikało z tego ,że nie byli zadowoleni.Zresztą te opinie cały czas na forum są ,znajdż i poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.plock.mm.pl 20.01.06, 15:21 i tu cała prawda o tych apartamentach Drasnice - apartamenty mir- nie polecam Autor: darizunia1 Data: 23.07.05, 22:55 -------------------------------------------------------------------------------- Dla osób zainteresowanych tą miejscowością i tymi apartamentami. Przede wszystkim to apartamenty są o niebo mniejsze niż podają dane w internecie. Zdjęcia apartamentów odpowiadają rzeczywistości, ale niekoniecznie są przypasowane do danego apartementu. Są ciemne i właściwie ledwo idzie się w nich poruszać. Budowane bardzo szybko więc jest wiele niedociągnięć. Ot choćby wentylacja. A właściwie jej brak, bo to co jest w łazience, jest wydmuchiwane do pokoju swojego albo sąsiada, więc różnie może być. W Drasnicach kiepsko jest z kanalizacją, więc zapachy w łazience też są ciekawe (ja pozatykałam wszystkie możliwe dziury, żeby dało się przeżyć). Sklep tylko jeden - dla mnie zapach przy wejściu do sklepu nieciekawy. Nie radzę kopać głębiej w żwirku na plaży, bo moje dzieciaki wykopały dziurę głębokości ok 30 cm i był problem z odkażaniem rąk i łopatek, bo wszystko śmierdziało szambem, a w dziurze była woda nieciekawego koloru. Myślę, że te kwestie są zrozumiałe i nie ma potrzeby ich dalszego rozwijania. Jeżeli chodzi o prądy morskie to miesza się tam przy brzegu woda ciepła i zimna, przy czym woda cieplejsza jest nieco dalej od brzegu. Jest to istotne dla osób z małymi dziećmi. Osobiście uważam, że cena jest zbyt wysoka jak na ten standard. Jednym atutem tego miejsca jest bliskość do wody, faktycznie 4 m. Aha! Dla nich apartement 2-pokojowy to faktycznie dwa oddzielne pokoje podzielone korytarzem i wyjściem na plażę przez balkon (dla całego domu z jednego i drugiego pionu). Nie jest to problem, jeżeli w danym momencie mieszkają tam normalni i życzliwi ludzie. Jak zamieszkali Litwini to ja się natychmiast wyprowadziłam. Horror w nocy, non stop libacje, bieganie po korytarzu i zatacznie się i obijanie po innych drzwiach, po to by dotrzeć w nocy na plaże i wykąpać się nago. No cóż, osobiście więcej tam nie pojadę, przede wszystkim ze względu na czystość wody. Ale ten problem to prawdopodobnie problem większości mniejszych i biedniejszych miejscowości w Chorwacji.Pozdrawiam. to jest nie moja opinia,trzeba podawać prawdę a nie wprowadzac innych w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:45 Oj zbynek, zbynek - i znow stara spiewka... A zapodajze link z zeszlego roku o tych apartamentach i sobie ludziska same przeczytaja opinie TYCH, CO TAM BYLI i zdecyduja... nie byles? to sie nie wypowiadaj! A tu jest link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=25005269&a=25161749 cleo-fas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertttt Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:35 Hehehe - w podanych linkach do wątku znajdziesz takze posty u forumowym podrzegaczu ZBYNKU :) Więc jego slowami bym sie nie sugerowal. Co do apartamentow Mir - większośc opinii jest bardzo pozytywna - negatywna znalazlem jedna (wiec moze to zwykly malkontent pisal?). Wiec o czym to swiadczy? Dodam, że bylem tam z rodzina pod koniec sierpnia ub. roku i... szczerze polecam :) W tym roku wysylam tam swoja siostre z rodzina i jej znajomych. Maja juz rezerwacje na lipiec :) Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:47 I tu tez jest link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=26853770&a=26853770 a tu strona: www.mir.e-adriatic.com A polowa jest juz zarezerwowana ;) Cleo-fas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.plock.mm.pl 20.01.06, 15:25 jeszcze raz cała prawda - Dla osób zainteresowanych tą miejscowością i tymi apartamentami. Przede wszystkim to apartamenty są o niebo mniejsze niż podają dane w internecie. Zdjęcia apartamentów odpowiadają rzeczywistości, ale niekoniecznie są przypasowane do danego apartementu. Są ciemne i właściwie ledwo idzie się w nich poruszać. Budowane bardzo szybko więc jest wiele niedociągnięć. Ot choćby wentylacja. A właściwie jej brak, bo to co jest w łazience, jest wydmuchiwane do pokoju swojego albo sąsiada, więc różnie może być. W Drasnicach kiepsko jest z kanalizacją, więc zapachy w łazience też są ciekawe (ja pozatykałam wszystkie możliwe dziury, żeby dało się przeżyć). Sklep tylko jeden - dla mnie zapach przy wejściu do sklepu nieciekawy. Nie radzę kopać głębiej w żwirku na plaży, bo moje dzieciaki wykopały dziurę głębokości ok 30 cm i był problem z odkażaniem rąk i łopatek, bo wszystko śmierdziało szambem, a w dziurze była woda nieciekawego koloru. Myślę, że te kwestie są zrozumiałe i nie ma potrzeby ich dalszego rozwijania. Jeżeli chodzi o prądy morskie to miesza się tam przy brzegu woda ciepła i zimna, przy czym woda cieplejsza jest nieco dalej od brzegu. Jest to istotne dla osób z małymi dziećmi. Osobiście uważam, że cena jest zbyt wysoka jak na ten standard. Jednym atutem tego miejsca jest bliskość do wody, faktycznie 4 m. Aha! Dla nich apartement 2-pokojowy to faktycznie dwa oddzielne pokoje podzielone korytarzem i wyjściem na plażę przez balkon (dla całego domu z jednego i drugiego pionu). Nie jest to problem, jeżeli w danym momencie mieszkają tam normalni i życzliwi ludzie. Jak zamieszkali Litwini to ja się natychmiast wyprowadziłam. Horror w nocy, non stop libacje, bieganie po korytarzu i zatacznie się i obijanie po innych drzwiach, po to by dotrzeć w nocy na plaże i wykąpać się nago. No cóż, osobiście więcej tam nie pojadę, przede wszystkim ze względu na czystość wody. Ale ten problem to prawdopodobnie problem większości mniejszych i biedniejszych miejscowości w Chorwacji.Pozdrawiam.I to pisze pani po pobycie w tych apartamentach. Raszę podawać prawdę, a nie przybliżoną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro-expert Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.dialin.iskon.hr 20.01.06, 19:57 plaža pod domem, jak miasto nie ma kanalizacje, zawsze ryzykowna szambo barzo žatko zrobione według przepisow i nie podlega kontroli technicznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hercliś Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 02:19 hahahaha, kolejny "apartamenciarz" pytaj o pokój/pokoje a nie o apartament, chyba ze trzy pokoje w piwnicy od polnocy w nieotynkowanej chacie z droga asfaltową na tarasie jest jakims marzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burgas Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 02:23 bo nad polskim morzem wynajmuje sie pokoje, albo domek, natomaist w Chorwacji wynajmuje sie to samo, ale spokojnie wszystkim przechodzi przez gardlo słowo apartament. A moze zacznijce pytać np. jak wam sie spało w pałacu w Brela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.plock.mm.pl 21.01.06, 15:37 człowieku ty nawet nie wiesz co znaczy apartament w słowniku turystycznym a nie hotelowym i dlatego nie widzisz różnicy między pokojem a apartamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czubryś Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 17:50 Zbynek, a ty dalej tu?? Dalej najeżdżasz na ludzi, dalej im w głowach mącisz, dalej głupoty i swoje wydumki opowiadsz? Jeszcze nie zmądrzałeś?? Chłopie, ile tak mozna! Ty przecież znasz tylko jedno:Orebic na Pljesacu. Tylko to miejsce umiesz wysylabizować jak Chorwacja długa i szeroka,nic innego nie potrafisz zaproponować tylko jedno wciąż to samo i to samo.Odpuść chłopie, juz się ludziska z ciebie rechocza, cytują cię jako przykład super negatywnego uczestnika tego forum, a ty dalej swoje. Chorwacja ma kilkaset kilometrów wybrzeża, ciekawych miejsc jest tam multum.A ty tylko zawsze Orebic i Orebic. Byłeś kiedykolwiek w apt."Mir"? Czy spędziłeś tam choć jedna noc? Choć jedną godzine? Czy chociaż raz oglądałeś ten dom,widziałeś choć jeden umiejscowiony w nim apartament ze z takim szerokią głębią znawswa wypowiadasz się na ten temat? Ja sam byłem w Mirze,mnie się podobalo,spędziłem miły urlop i w tym roku jadą tam moi znajomi którzy po obejrzeniu zdjęć podjęli natychmiast decyzje.Pomogła w tym zwłaszcza plaża która jest pod samym balkonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burgas Re: Apartamenty Mir Draśnice IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 23:40 ja nie sprawdzałem słowa "apartament" w żadnym słowniku, jdenak zdjęcia tych "apartamentów", które sobie tu ludzie podrzucają w moim słowniku na to miano nie zasługują, ale jak chcesz, jeśli dwa pokoje i kucnia to dla ciebie apartament, to niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś