Dodaj do ulubionych

Czy warto w Czerwcu?

IP: 62.87.137.* 28.11.02, 10:33
Witajcie!
Chcę wybrać się do Chorwacji w drugiej dekadzie Czerwca, poradźcie czy warto
w tym okresie... Jedziemy autem z żoną + małe dziecko + para znajomych. Jak
wygląda sprawa cen apartamentów? Ze zrozumiałych względów chcielibyśmy mieć
osobne pokoje. Nie zależy nam na wielkich skupiskach ludzi, mając auto zawsze
można trochę podjechać, a wolelibyśmy po prostu aby można było spokojnie
skorzystać z uroków morza nie chodząc komuś po głowie...
Wolałbym aby trasa była jak najkrótsza od Wrocławia, gdyż nie wiem czy moje
dziecko wytrzyma taką długą podróż (obecnie jeździło z nami max. 500 km),
więc jakie okolice polecacie?
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Czy warto w Czerwcu? IP: *.crowley.pl 28.11.02, 12:37
      Na pytanie czy warto odpowiadam WARTO!
      W czerwcu jest taniej niz w lipcu i sierpniu. Ale jesli chcesz jechac jak
      najblizej z Wroclawia to musisz jechac na ISTRIE, a ISTRIA to chyba najdrozszy
      region Chorwacji ze wzgledu na bliskosc Wloch, Austrii, Niemiec, Szwajcarii.
      W internecie jest duzo ofert apartamentow wraz z cenami juz na 2003 r. Musisz
      skalkulowac.

PZDR
      • Gość: Joghurt Re: Czy warto w Czerwcu? IP: 62.87.137.* 28.11.02, 15:44
        no właśnie zastanawiam się czy mimo wszystko nie warto pojechać trochę dalej na
        południe bo chyba koszty paliwa zwrócą się z nawiązką tańszymi noclegami?
        • Gość: L. Re: Czy warto w Czerwcu? IP: *.at.omv.com 28.11.02, 17:12
          Od trzech lat jezdze z malymi dziecmi w drugiej polowie czerwca. Oprocz cen
          jest jeszcze inny wazny czynnik- MNIEJ ludzi oraz ( choc ostatnio z tym roznie)
          jeszcze nie az tak goraco jak w lipcu i sierpniu. Bylo na tym forum w ciagu
          ostatnich wakacji kilka watkow, gdzie poruszano kwestie "dokad" jechac do
          Chorwacji z malymi dziecmi.Przejrzyj a na pewno cos znajdziesz.Jesli chodzi o
          droge -to najlepiej chyba "jechac na dwa dni"- bez stresu.Stracisz wprawdzie
          jeden dzien z urlopu, jednak nie bedziesz musial dochodzic do siebie przez
          nastepne trzy dni po podrozy.Ja w czerwcu nastepnego roku wybieram sie na 3
          tygodnie ( Hvar+Rab).Pozdrowienia.L.
          • Gość: Joghurt Re: Czy warto w Czerwcu? IP: 62.87.137.* 29.11.02, 10:54
            Gość portalu: L. napisał(a):

> Jesli chodzi o droge -to najlepiej chyba "jechac na dwa dni"- bez
            stresu.Stracisz wprawdzie jeden dzien z urlopu, jednak nie bedziesz musial
            dochodzic do siebie przez nastepne trzy dni po podrozy.

masz racje, a gdzie w takim razie bys proponowal nocleg posredni?

Pzdr.
    • Gość: Jerko Re: Czy warto w Czerwcu? IP: *.globalnet.hr 28.11.02, 19:24
      Pozdrowienia z Splitu i zapraszamy
      Polecamy Trogir.. www.croholiday.net

Vedran Lekic

Gość portalu: Joghurt napisał(a):

> Witajcie!
      > Chcę wybrać się do Chorwacji w drugiej dekadzie Czerwca, poradźcie czy warto
      > w tym okresie... Jedziemy autem z żoną + małe dziecko + para znajomych. Jak
      > wygląda sprawa cen apartamentów? Ze zrozumiałych względów chcielibyśmy mieć
      > osobne pokoje. Nie zależy nam na wielkich skupiskach ludzi, mając auto zawsze
      > można trochę podjechać, a wolelibyśmy po prostu aby można było spokojnie
      > skorzystać z uroków morza nie chodząc komuś po głowie...
      > Wolałbym aby trasa była jak najkrótsza od Wrocławia, gdyż nie wiem czy moje
      > dziecko wytrzyma taką długą podróż (obecnie jeździło z nami max. 500 km),
      > więc jakie okolice polecacie?
      > Pzdr.
    • ntc Re: Czy warto w Czerwcu? 29.11.02, 11:44
      Gość portalu: Joghurt napisał(a):

> Witajcie!
      > Chcę wybrać się do Chorwacji w drugiej dekadzie Czerwca, poradźcie czy warto
      > w tym okresie... Jedziemy autem z żoną + małe dziecko + para znajomych. Jak
      > wygląda sprawa cen apartamentów? Ze zrozumiałych względów chcielibyśmy mieć
      > osobne pokoje. Nie zależy nam na wielkich skupiskach ludzi, mając auto zawsze
      > można trochę podjechać, a wolelibyśmy po prostu aby można było spokojnie
      > skorzystać z uroków morza nie chodząc komuś po głowie...
      > Wolałbym aby trasa była jak najkrótsza od Wrocławia, gdyż nie wiem czy moje
      > dziecko wytrzyma taką długą podróż (obecnie jeździło z nami max. 500 km),
      > więc jakie okolice polecacie?
      > Pzdr.

Jak jedziesz pierwszy raz to polecam pensjonat najev.w.interia.pl/.
      Byłem tam w tym roku, plaża przyjazna dla dzieci. Właścicielka Polka. Adres
      godny polecenia. Mozna wynająć apartamenty z osobnymi pokojami z WC i współną
      kuchną. Zawsze jeżdże w czerwcu. Chodzi też z www.najev.prv.pl/.
      • ntc Re: link. 29.11.02, 11:49
        Sorki link coś nie chodzi, jeszcze raz :
        najev.w.interia.pl/
        • Gość: Tomek Re: NAJEV IP: *.crowley.pl 29.11.02, 14:09
          Bylem w tym roku w lipcu w apartamentach pani Stanislawy Najev. Naprawde adres
          warty polecenia. Pani NAJEV posiada rozne apartamenty. Miejscowosc MARINA
          miedzy Szybenikien a Splitem. Jeszcze raz polecam.
          Ja jechalem z Warszawy i nocowalem w jedna strone w Wiedniu a z powrotem w
          Pohorelicach (miedzy Mikulovem a Brnem).
          Sluze szczegolowszymi informacjami.

PZDR
    • Gość: loko Re: Czy warto w Czerwcu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 22:00
      Czesc
      Czerwiec ogolnie jest ok. Tylko ze nie polecam Istrii. Fakt ze jest blisko z
      Polski, ale po pierwsze jest bardzo drogo a po 2 pogoda jest kaprysna.
      W zeszlym roku jak bylem na poczatku lipca to padalo non stop 10 dni. Ludzie
      uciekali na poludnie, tam pogoda byla lepsza. Poza tym na poludniu jest taniej
      Na Istrii ceny sa z ksiezyca (tunczyk w puszcze- 12zl, maslo 10zl). Na glowe
      im sie rzucilo z cenami a warunki sie nie poprawiaja.
      poza tym duzo bydla z Polski
    • Gość: gracha Re: Czy warto w Czerwcu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 13:09
      Warto tylko w czercu,poniewaz jest mniej turystów,duzo zieleni,może mniej
      owoców. Polecam wypoczynek na Istrii a szczególnie wioskę turystyczną Sol
      Polinezja w czerwcu jest taniej.Bardzo dobre apartamenty na wielkim
      terenie,duzo zieleni, basen dla dorosłych i dzieci - woda słodka. Plaża
      niestety betonowa ale to norma w całej Chorwacji odległość od Warszawy ok. 1200
      km z Wrocławia trocze bliżej. Ja jechałam przez Czechy-Olomuniec, Brno potem do
      Wiednia i dalej Klagenfurt,kawałek Słowenii i juz na miejscu.Apartamenty są w
      stylu śródziemnomorskim,aneks kuchenny, TV, meble ogrodowe,taras lub balkon i
      co najważniejsze duża przestrzeń nikt nikomu w okna nie zagląda. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka