Dodaj do ulubionych

Dobre piwko w CRO?

04.03.06, 20:51
Wybieram się do Chorwacji. Jestem piwoszem. Nie wiem czy zabierać piwko do
CRO czy tam są dobre beerki. Jakie kupować? Z polskich lubię Zagłobę. Kolega
lubi Lecha. Jakie są ich odpowiedniki w CRO. Słyszałem coś o Karlowackim?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Dobre piwko w CRO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:48
      Zabierz też Kryniczankę, krakowską suchą, prezerwatywy z Unimilu, papierosy Fajrant, deszcze w sierpniu, piasek znad Bałtyku, żubry z puszczy i Kaczory z rządu... i już w Chorwacji poczujesz się jak w Polsce. Tylko po co wyjeżdząć?

Jojo
      • Gość: zawodowiec Re: Dobre piwko w CRO? IP: *.dorm.ucu.uu.nl 05.03.06, 01:33
        Jojo, człowiek pyta to jak nie masz nic do odpowiedzenia to chociaż nie pier...

Pepe, nie woź z Polski, w Chorwacji też są dobre browce, a lokalne zawsze lepiej
        smakuje! Jako piwosz piwoszowi mogę polecić browczyka o którym mało kto słyszał
        :) W wiosce Donje Pazariśte koło Gospića (między Plitvicami i Karlobagiem) jest
        malutki browar Lićanka, mają pyszniutkie piwko Velebitsko jasne i ciemne, jak
        masz farta to je czasem trafisz w sklepach od Karlobagu do Zadaru, widziałem też
        na jednym kampie koło Plitvic, ale wracając specjalnie wstąpiłem do samego
        browaru po większą ilość.
        Jak lubisz Zagłobę (chociaż to już nie ten dobry Zagłoba co dawniej...) czy coś
        konkretniejszego to Karlovacko też nie jest złe jak dla mnie. A kumpel jak woli
        Leszka to podobne jest Ożujsko - osobiście nie lubię bo jedno i drugie to dla
        mnie sikacze ;) ale o gustach się nie dyskutuje i na upał taki cienkusz może
        być. O piwku to bym mógł godzinami gadać, tak jak i pić :D
        pzdr
        • bah77 Re: Dobre piwko w CRO? 05.03.06, 04:32
          Ciekawa opinia. ;)

A tu jest ich więcej, moja także:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=26062076&v=2&s=0

bah7(7)
        • emes-nju Re: Dobre piwko w CRO? 06.03.06, 13:33
          Gość portalu: zawodowiec napisał(a):

> Jak lubisz Zagłobę (chociaż to już nie ten dobry Zagłoba co dawniej...) czy
          > coś konkretniejszego to Karlovacko też nie jest złe jak dla mnie. A kumpel
          > jak woli Leszka to podobne jest Ożujsko - osobiście nie lubię bo jedno i
          > drugie to dla mnie sikacze ;) ale o gustach się nie dyskutuje i na upał taki
          > cienkusz może być.

O! I to wlasnie chodzi. Te sikacze sa dobre na upaly. Kiedys wzialem na jacht wieksza ilosc polskich browarkow i picie ich w upalny dzien bylo nico martyrologiczne :-) Nawet z lodowki. A nie wszystkie sie zmiescily :-(

A i tak w upal najlepszy jest szprycerek - woda gazowana (moze byc Jamnica) rozcienczona bialym, domowym winem (im tansze tym... taniej :-P ). Smacznego!
      • Gość: DigDug Re: Dobre piwko w CRO? IP: *.rj.pl 06.03.06, 14:29
        Na drzewo. Ale juz i bez marudzenia.
    • Gość: DigDug Nie ma dobrych piw w CRO IP: *.rj.pl 06.03.06, 14:28
      Sa same sikacze. Nie ma to jak usiasc wieczorem podczas zachodu slonca z
      Zywczykiem, albo Leszkiem w reku. Ozujsko i Karlovacko sa strasznymi sikaczami
      ja wole brac piwo z Polski. Chorwackie piwo tylko na plazy pije, bo polskie nie
      utrzyma dlugo niskiej temperatury. Jak kto woli.
      • kasiula.m Re: Nie ma dobrych piw w CRO 06.03.06, 14:57
        tez uwazam, ze dobre piwo i Chorwacja to dwie wykluczajace sie rzeczy:), mi
        rowniez najlepiej smakuje winko w Chorwacji, a piwko np. w Czechach, na
        Slowacji....
        • emes-nju Re: Nie ma dobrych piw w CRO 06.03.06, 15:24
          kasiula.m napisała:

> tez uwazam, ze dobre piwo i Chorwacja to dwie wykluczajace sie rzeczy:), mi
          > rowniez najlepiej smakuje winko w Chorwacji, a piwko np. w Czechach, na
          > Slowacji....

A ja lubie piwo tam, gdzie jestem. Kilka razy zawialo mnie do Kopenhagi, a raz nawet zwiedzalem browar Tuborg. Po solidnym zaprzyjaznieniu sie z polskojezycznym przewodnikiem, zniszczylismy duuuuze ilosci browarku. I wiesz... z racji klimatu wole chorwackie piwko :-)
    • Gość: syk Re: Dobre piwko w CRO? IP: 195.117.1.* 06.03.06, 16:51
      Mają dobre piffko Ożujsko i Karlovaćko :)
      poza tym stella arois i inne browary zachodnie, ale po drodze w czechach
      zgrzewke Staropramena warto kupic, w CRO piffko to wydatek 10 zł w knajpie
      • Gość: żeglarz Re: Dobre piwko w CRO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:47
        Zdecydowanie polecam Ci chorwackie piwa, są wg mnie rewelacyjne, zawsze na
        jachcie mam duże zapasy karlowaćka. Dobry jest też zlatorog i najdroższe jakie
        spotkałem o nazwie "pan"- bardzo dobre. Poza tym polecam rewelacyjne tanie
        domowe (domaci)winka i oczywiście śliwowicę. Wożenie z sobą alkoholu uważam za
        całkowicie pomylone.
        pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka