Dodaj do ulubionych

Katowice-Split,ile kilometrów?

18.05.06, 00:33
Najpierw wpłaciłam zadatek za rezerwacje domku,pózniej spojrzałam na mape i
jestem w małym szoku.
Ile kilometrów trzeba pokonać i jak długo(oczywiscie mniej więcej)się jedzie?
Jade z dwójka dzieci 4 i 7 lat sporym samochodem niestety bez klimy.
Poczytałam sobie również o korkach na trasie i narazie bardziej sie martwie
niz ciesze urlopem :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Katowice-Split,ile kilometrów? IP: *.katowice.pl 18.05.06, 07:51
      My jechaliśmy z Katowic do Mariny ok. 1120 km 14 godzin przez Austrię i
      Słowenię. Jeśli do Splitu to dodaj sobie ok. 38 km. Nie jest tak źle, najlepiej
      jechać w niedzielę ominiesz korki. Lub wyjechać z Polski w sobotę zrobić nocleg
      i jechać dalej. Noclegi polecam w Austrii lub termy w Ptuj Słowenia. Pzdr.
      • Gość: gospodarz Re: Katowice-Split,ile kilometrów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:19
        Karola zarezerwowała domek a więc musi stawić się tam w okeślony dzień. Dzisiaj
        to już nieważne jaki to dzień. Istotne jest że ma przed sobą ok. 1200km z
        dziećmi na pokładzie.

Karola, masz dwie możliwości. Albo wyjechać wcześnie rano dnia poprzedniego i
        zatrzymać się po drodze na nocleg. Albo pojechać na noc licząc że dzieciarnia
        będzie spała a Twój kierowca może jeździć nocą. W pierwszym przypadku mozna by
        rozważyć wariant jazdy p. Węgry i szukanie noclegu gdzieś między Balatonem a
        granicą chorwacką. Więcej konkretów znajdziesz na stronie www.cro.pl
        Pozdrawiam
        P
    • Gość: Martyna Re: Katowice-Split,ile kilometrów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:02
      Z Krakowa do Breli ( 60 km dalej za Splitem ) jechaliśmy 14 godzin ( około 1350
      km.)przez Czech, Austrię i Słowenię. Napewno nie wybieraj się w drogę w piątek
      i sobotę bo natrafisz na korki w Słoweni i przed tunelami na autostradzie w
      górach. Co do KLIMY - jeśli masz dzieci to dobrze, że jej nie masz. Dzieci
      znajomych przeziębiły sie przez KLIMĘ. Na dworze upał w samochodzie zimno i
      przeziebienie gotowe. My też jedziemy do Chorwacji w okolice Szibenika -
      wyjeżdżamy 9 lipca w niedzielę i niemogę się już doczekać.
      Pzdrowienia
    • Gość: JJ Re: Katowice-Split,ile kilometrów? IP: *.streamcn.pl 18.05.06, 11:24
      Teraz od granicy do Spliyu masz aytostrade to jestes na miejscu w mig . Dla
      tych wspanialych krajobrazow warto sie pomeczyc .
    • Gość: ab Re: Katowice-Split,ile kilometrów? IP: 195.90.103.* 18.05.06, 19:48
      nie martw sie, nad bałtyk masz ok600km, tu tylko 400 wiecej a droga bez porównania lepsza
    • iberia30 Re: Katowice-Split,ile kilometrów? 18.05.06, 20:43
      www.mappy.com/
      bez klimy...podziwiam....
      • Gość: ewa9961 Re: Katowice-Split,ile kilometrów? IP: *.c30.msk.pl 19.05.06, 11:00
        nie straszcie dziewczyny.Bylam dwa razy koło Splitu,raz w Budvie(Cg)bez klimy i
        przeżyłam(a pierwszej młodosci to ja już niestety nie jestem,i napewno bylo mi
        ciężej niz np.trzydziestolatce)
        • karola.v Re: Katowice-Split,ile kilometrów? 19.05.06, 11:45
          No cóz,kiedys sie maluchem do Bułgarii jezdziło i nikt nawet o klimie nie marzył :-)
          Damy rade,wyruszymy w nocy z soboty na niedziele.
          Pozatym jezdze P.Partnerem,na brak miejsca i ciasnote nikt w tym aucie nie
          narzeka :-)
          Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka