jaro9921 03.06.06, 16:08 co powinienem posiadać jadąc do Chorwacji samochodem który jest w leasingu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojta Re: leasing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:45 NIBY NIC ALE NIE ZASZKODZI MIEĆ ZE SOBĄ PISEMNĄ ZGODĘ LESINGODAWCY NA WYJAZD AUTA ZA GRANICĘ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: leasing IP: *.adsl.net.t-com.hr 04.06.06, 14:59 Upowaznienie ze strony firmy leasingowej oraz miedzynarodowe prawo jazdy. Tak samo my z Chorwacji to potrzebujemy wjezdzajac do Pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: leasing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:04 Byłem parę razy leasingowym autem, raz Austriacy sprzawdzali tłumaczenie zezwolenia firmy na używanie auta. Miałem. Prawo jazdy wystarczyło krajowe. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
steligus Re: leasing 11.05.16, 12:25 Podbijam temat po kilku latach. Chorwacja weszła w międzyczasie do UE i problem z leasingiem się skończył (lub skurczył) Ja jednak wybieram się autem do Czarnogóry przez Bośnię i/lub Serbię, które do UE nie należą. Samochód jest leasingowany. Firma leasingowa wystawiła mi "Upoważnienie" do korzystania z samochodu na terenie krajów objętych polisą ubezpieczeniową (w tym wypadku Zielona Kartą - tak rozumiem) I tu pytanie: Czy upoważnienie powinno być tłumaczone (notarialnie) na język czarnogórsko-bośniacko-serbski? Czy wystarczy oryginał wystawiony po polsku/angielsku/niemiecku/rosyjsku? Macie jakieś doświadczenia z kontrolą graniczną lub drogową w tych krajach (MNE, SRB, BiH) Pozdrawiam! Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: leasing 13.05.16, 07:43 Po angielsku wystarczy I tak nikt nigdy nie sprawdza i to jest dla Twojego świetego spokoju. Natomiast ZK sprawdzają zawsze tam gdzie nie obowiązuje Zwykle OC Odpowiedz Link Zgłoś
ada-adam Re: leasing 23.05.16, 20:39 dokładnie jak mówi *trypel wystarczy po angielsku. I przydaje się w czasie stłuczki. Zielona karta wymagana Odpowiedz Link Zgłoś