Gość: goscc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:21 przeszukałam forum, info o Splicie jak na lekarstwo... czy mógłby ktoś coś opowiedzieć? jakieś zdjęcia? ceny? jak ogólnie wrażania?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: SPLIT - proszę o informacje 22.06.06, 10:32 Zdjęć w necie od metra :) www.photocroatia.com/GALLERY/list.php?exhibition=25&pass=public&lang=eng www.pbase.com/bharkins/split www.pbase.com/blphotography/split www.pbase.com/ralvis/split_croatia Trochę informacji na pewno znajdziesz na forum www.cro.pl/ Swoje wrażenia opiszę dopiero we wrzesniu ale z odpowiadań wiem, że miasto warte odwiedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: SPLIT - proszę o informacje IP: *.chello.pl 22.06.06, 11:47 Jesli interesuja cie noclegi w Splicie oraz inne informacje odezwij sie na maila - gosik37gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki :)) IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 12:42 www.cro.pl/forum/ hej na tym forum dowiesz sie wszystkiego:) mzopesz sobie poszukac albo sama zapytac:) co chcesz wiedziec:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:19 wielkie dzięki :-) nie byłam nigdy w Chorwacji wybieramy się samochodem ze znajomymi chodzi mi konkretnie o ten rejon jakie plaże? jakie ceny? jaki standard apartamentów? czy można w ciemno? termin przełom lipca sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines wiec IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 18:50 od splitu w dol zaczyna sie najpiekniejsza czesc cro:) ja zwiedzialm juz istrie, zat.kvaner(sliczna wyspa krk) a w zeszle wakacje bylam wlansie na riwierze makarskiej i powiem tak cudo cudo cudo:) bylam w Tucepi zaraz nastepne miasteczko za makarska... sliczne nieduze z promenada..na riwerze plaze sa dlugie i zwirowe, bardzo ladne;)gory z morzem sie lacza-slicznie;) miasteczka tez wszytskie b ladne z pieknymi plazami:) polecam wlasnie Tucepi, Brela, Podgora ja jezdze zawsze pod koniec sierpnia i ceny aparttamentow o dobrym standardzie juz od 9E od osoby blisko morza(tylko trzeba troche poszukac:) ale normalnie sa tak ok12-15E za osobe.ludzie stoja na poboczu z tabliczkami, lub info wisi na domach:) jedzenie w knajpach tak 30-40zl obiad (pizze taniej) czesto sprzedawane sa ryby i owoce morza z kutra, ceny podobnie w sklepach jak w Polsce podaje kilka linkow do postow ktore moga cie zainteresowac:) cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11204 cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10977&highlight= cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11530 cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11514&highlight= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:20 super! bardzo dziękuję za informacje, muszę przyznać że nabrałam ochoty, bo jakoś miałam troszkę obaw... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xceed Re: wiec IP: 81.210.22.* 23.06.06, 10:40 Miasto obskurne. Jedynie starówka bardzo piekna. O splicie ponoć ktoś napisał że jest "rozdarty" (blokowiska z zewnątrz i dziedzictwo kultury rzymskiej wewnątrz). Slyszalem tez porownanie tego miasta do osoby ktora odstrasza wygladem zewnętrznym ale ma piękne wnętrze. Wrocilem wlasnie z 3 tygodniowej objazdowki z CRO i w Splicie na pewno wakacji bym nie zaplanował. Wolę Primosten, Trogir, wyspę Hvar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 12:19 Split sie nie nadaje na cel wczasów, dobrze podpowiadaja, że najlepiej wybrac praktycznie dowolna miejscowosc na riwierze makarskiej (niekoniecznie sama Makarska), polecam Podgore www.podgora.com - to jest serwis biura pantatours - bez kłopotu mozna sie zdac na rezerwacje noclegu przez nich, nie tylko w tej klasie cenowej co na stronie, ale w dowolnej innej. Jesli chcesz miec więcej spokoju to polecam Zaostrog - jakies 30 km na poludnie od Podgory. I doradzam - nie obawiaj się niczego, drugiego tak goscinnego i spokojnego miejsca nie ma w tej częsci swiata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: SPLIT - proszę o informacje IP: *.acn.waw.pl 23.06.06, 11:50 kurcze chyba zalozycielce topiku nie chodzi o spedzenie tam wakacji.. ja zrozumialam ze chodzi jej o okolice split(riwera makarska) przeciez to duze miasto na spedzanie wczasow..tylko starowka jest ladna..ale tak to zwykle blokowiska;) mozna tam pojechac nba dzien pozwiedzac ale nic wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xceed Re: SPLIT - proszę o informacje IP: 81.210.22.* 23.06.06, 15:43 tak ja tak zrobilem a przez tydzien mieszkalem w primosten, przy okazji zwiedzilem szybnik, trogir, split i pare innych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adv Re: SPLIT - proszę o informacje IP: 192.193.245.* 23.06.06, 14:12 Split jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: SPLIT - proszę o informacje IP: *.acn.waw.pl 23.06.06, 15:49 no ja 10dni mieszkalam w Tucepi i zwiedzialam cala rwiere , wyspy , split a pozniej mieszkalam 3dni w Primosten i zwiedzialam trogir, sibenik , wodospady krka najlepsze sa wyjazdy w 2miejscach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines plaze w cro:))) IP: *.acn.waw.pl 23.06.06, 18:01 riwiera_makarska.pokazto.pl/ plaza_cro.pokazto.pl/ bol-cro1.pokazto.pl/ bol-cro.pokazto.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscc Re: plaze w cro:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:44 witam :) dokładnie tak jak mówi Ines, chodzi mi o okolice Splitu,samo miasto faktycznie chyba odpada. Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś