Dodaj do ulubionych

Nawigacja po Chorwacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 06:56
Jak mam jechać z mapą na kolanach,lub żona mówić skręć tu i tam to już mnie
zalewa ------.Jadę 02-08,start z Lodzi z kolegą[Płock].Zakupiłem nawigacje z
mapami Europy[cała].Stąt moje pytanie,jak to jest z tą nawigacją od Polski aż
do Chorwacji[Pula].
Obserwuj wątek
    • jot.be Re: Nawigacja po Chorwacji 29.07.06, 11:26
      Jaką nawigację?
      Garmin??
      Są różne platformy do których mapy wzajemnie nie pasują...
      • Gość: Tadeusz Re: Nawigacja po Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:29
        normalna nawigacja satelitarna,z mapą Europy
        • jot.be Re: Nawigacja po Chorwacji 29.07.06, 20:14
          Gość portalu: Tadeusz napisał(a):

> normalna nawigacja satelitarna,z mapą Europy

Nie ma "normalnej" nawigacji.
          Inny jest system Garmina, a inny ogólnie określany jako "Pocket PC".
          Jest jeszcze kilka innych.
          Mapy (również Europy) do każdego są zupełnie inne, i wzajemnie niekompatybilne.
          Dlatego nie da się jednoznacznie odpowiedzieć...
    • Gość: Rene Re: Nawigacja po Chorwacji IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:06
      My dojechaliśmy z Bydgoszczy do Chorwacji a dokładniej miejscowości Baśka Voda w
      24 godziny .To była nasza pierwsza wyprawa i do tego do aż tak odległego kraju
      jakim jawiła nam się wtedy Chorwacja.Auto prowadziło 2 kierowców na zmianę i tu
      cię zaskoczę kierowaliśmy się jedynie palcem po mapie bez elektronicznego
      nawigatora.Ominęliśmy większość wielkich miast i to nie tylko dzięki
      autostradom, którymi i tak bardzo szybko można osiągnąć cel wyprawy.Uwierz we
      własną żonę bo czytając twego posta uśmiałam się.Przejechaliśmy 3200 km i bez
      problemu.SZEROKIEJ DROGI tym bardziej ze twoja będzie o 400 km krótsza.
    • Gość: kula wiara czyni cuda... IP: 83.145.165.* 31.07.06, 11:16
      uwierz w swoją żonkę..ja w zeszłym roku na samych mapach i notatkach z internetu "poprowadziła" dwa auta aż do okolic Splitu. Łącznie ze zjezdzaniem w Graz z autostrady w miasto i szukaniem hotelu. Pobuszuj na forum.Posprawdzaj gdzie są największe korki, jakie miasta najlepiej omijać.Ściągnij trasę z www.viamichelin.com i w drogę. My nie zgubiliśmy się ani razu...szerokiej drogi...

pozdrawiam
    • Gość: Adam Re: Nawigacja po Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.14, 20:27
      Ja jeździłem w latach koniec 70-te początek 80-te poprzedniego wieku . Nie było nawigacji lecz tylko starannie przygotowana trasa. Czytając treści dzisiejszych internautów/czytaj młodych/ mam wrażenie że są to analfabeci bez wyobraźni i orientacji w terenie. /w 1976 roku byłem we Włoszech i wtedy Jugosławii/ nie zabłądziłem miałem 26 lat i jechałem Zastawką 750 miała 9-ć lat /chyba Wam młodym/ to nic nie mówi. Dojechałem gdzie chciałem. Teraz też korzystam z nawigacji , ale oprócz niej trzeba mieć wyobraźnię. POZDRAWIAM ADAM
    • cheshire Re: Nawigacja po Chorwacji 19.08.14, 11:26
      nawigacja pomaga w miastach - jeśli szukasz dokładnego adresu. Ja praktycznie do Chorwacji jeżdżę tylko z mapą. Drogi są proste i dobrze oznakowane. Duże miasta odwiedzalem jeszcze bez nawigacji i nie było problemu. Dzisiejsi kierowcy bez nawi nie ruszają się już do sąsiedniego powiatu.
      • jolaniebieska Re: Nawigacja po Chorwacji 19.08.14, 15:00
        wystarczy zaopatrzyć się w automapę i życie staje się prostsze. Cena takiej nawigacji jest nieduża, a przyda się wiele razy. Urlop ma być relaksem i przyjemnością, nie koszmarem.

_ _
        Masz paczkę do Anglii? Zajrzyj na GFPTrans
        • Gość: Zenon Re: Nawigacja po Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.14, 20:46
          Jest wiele płatnych i darmowych nawigacji na rózne platformy.
          Warto sobie mimo wszystko wcześniej wytyczyć i przemyśleć drogę.
          Przez kilka dni można obserwować obciążenie dróg na góglemapach.
          No i mieć jak ubezpieczenie aktualny atlas Europy.

Sprawdziło się wiele razy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka