Dodaj do ulubionych

drogi w bosni i hercegowinie

IP: *.magma-net.pl 06.08.06, 16:17
Witam,
jade z krakowa do splitu i korci mnie, zeby jechac przez bosnie. Co o tym
sadzicie? Jakie sa tam drogi? Dobre, platne, drogie? Aha, no i mam nadzieje,
ze na okres wakacji niepotrzebne sa wizy. Mam racje?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: facet85 Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.despolnet.pl 06.08.06, 17:16
      stan drog na pewno nie jest gorszy niz w Polsce, choc niekiedy sa one waskie i
      krete, ale za to widoki super!!! oplaca sie jechac!!! uwazaj na radary, stoja
      czesto, ale nawet jak cie zlapia to oplaty sa niskie (np. 5 euro)
      • Gość: janka Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.magma-net.pl 06.08.06, 17:20
        dzieki wielkie za info, bede uwazac... eh... a jak z wizami?
      • Gość: janka Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.magma-net.pl 07.08.06, 11:02
        to jeszcze raz ja, tym razem z pytaniem o orientacyjny koszy tej wersji
        przejazdu. Gdzie i ile trzeba placic za drogi??? Winiety, bramki, itp. Mam
        nadzieje, ze znow pomozecie...
    • Gość: facet85 Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.despolnet.pl 06.08.06, 17:42
      wiz nie potrzeba
      • Gość: janka Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.magma-net.pl 06.08.06, 17:45
        dziekuje za pomoc
    • baja02 Re: drogi w bosni i hercegowinie 06.08.06, 17:55
      Tą trasę którą chcesz jechać przerabiałem przed 3 tygodniami. Jchałem przez
      Mostar, Jablanicę, Sarajewo, Zenica, Osijek, Budapeszt i do Polski. Otóż drogi
      określę jako "takie sobie". Po drodze zwiedziłem jeszcze Medjugorje. Właśnie ta
      droga z Medjugorje do Mostaru biegnie nad dużymi przepaściami i wyzwala troszkę
      adrenaliny. Niezapomniane wrażenia pozostawia przejazd Doliną Neretwy. Tego się
      nie da opisać, to trzeba przejechać. No o Zwiedzaniu Mostaru i Sarajewa nie
      będę pisał bo każdy zwiedzi to co będzie chciał, a jest co zwiedzać. Od
      Sarajewa zaczyna się droga doliną rzeki Bosny, która już nie jest taka ładna
      jak Neretwa. Za Doboj droga już nie jest taka ciekawa turystycznie. Wiedzie aż
      za Osijek przez tereny zniszczone przez wojnę. Nie wiem czym jedziesz. Ja
      jechałem kamperem i stwierdzam, że na tej trasie brak kempingów, a jezeli są,
      to zakamuflowane, nieoznakowane. Z tymi radarami to przesada. Jedź, zobacz to
      wszystko sama. Pozdrawiam.
      • Gość: janka Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.magma-net.pl 06.08.06, 21:28
        dziekuje, szkoda ze bede miala tak malo czasu na zwiedzanie po drodze, eh...
    • Gość: dolmadakia Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.interpc.pl 06.08.06, 22:48
      My jechaliśmy miesiąc temu z Węgier przez Banja Lukę,Jajce,Mostar do
      Medugorie.Droga b.malownicza,kręta i na pewno lepsza od polskich.Uwaga! Na
      granicy Hr-BiH zażadali zielonej karty,której nie mieliśmy.Trzeba było kupić-27
      euro.Więc ją weźcie!Pozdrawiam!
      • Gość: janka Re: drogi w bosni i hercegowinie IP: *.magma-net.pl 06.08.06, 22:52
        dzieki, dzieki... jak dobrze, ze jest to forum i pomocni ludzie
    • Gość: tomaszek193 stacje benzynowe i karty kredytowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:51
      czy na stacjach benzynowych można płacić kartami np. Visą
      a także jaką walutą najlepiej się posługiwać robiąc zakupy czy płacąc za
      noclegi?
      • Gość: facet85 Re: stacje benzynowe i karty kredytowe IP: *.despolnet.pl 07.08.06, 13:08
        ja na jednej ze stacji placilem VISA za benzyne i kunami chorwackimi za
        czekolade, mialem wrazenie jakby przyjmowali tam kazda walute :-)
        • Gość: janka Re: stacje benzynowe i karty kredytowe IP: *.magma-net.pl 07.08.06, 18:39
          to jeszcze raz ja, tym razem z pytaniem o orientacyjny koszy tej wersji
          przejazdu. Gdzie i ile trzeba placic za drogi??? Winiety, bramki, itp. Mam
          nadzieje, ze znow pomozecie...
          • Gość: dolmadakia Re: stacje benzynowe i karty kredytowe IP: *.interpc.pl 07.08.06, 18:50
            Ta droga,którą wymieniam powyżej jest bezpłatna.Innych nie znam,ale tam chyba
            nie ma płatnych autostrad.Ani innych....przed Banja Luką jest kawałek drogi
            szybkiego ruchu,ale krótki i niepłatny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka