Gość: JP IP: *.streamcn.pl 14.08.06, 13:04 Prosze o informacje o blotach leczniczych w Pagu na wyspie Pag , prosze tez kilka slow o uroku miasta i krajobrazu wyspy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sas Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 14.08.06, 15:27 Błota lecznicze znajduja sie w miejscowości PAG. Sam nie korzystałem , ale widzialem ludzi UMORUSANYCH na czarno. Miasto Pag położone w dolinie / wieżdżając do miasta jest p-kt widokowy / to urokliwa starówka , nadmorska promenada z licznymi knajpkami, sprzedawcy koronek i PAŚKIEGO SIRA- obowiązkowo. Plaza jest żwirkowa i znajduje sie w zatoczce , obok plazy zjeżdżalnmie. Piwko, winko i coś mocniejszego warto kupować w sklepie niedaleko plazy i dużego parkingu / stary bydynek po solarni/. Pozdrawiam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.streamcn.pl 14.08.06, 16:37 Dziekuje za informacje i prosze o ile to mozliwe urok krajobrazu ocenic porownujac np z Dalmacja czy innymi wyspami, slyszalam ze jest monotonny malo zieleni i raczej malo ciekawy . Znam wiele miejsc w Chorwacji to wyrobie sobie ocene przez porownanie. Dziekuje jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:55 Malo zielony to chyba najdelikatniejsze okreslenia wyglada jak po skazeniu radioaktywnym :-) Dlatego Chorwaci dorobili bajke i nazwali ja ksiezycowa wyspa i ze niby ufo i takie tam Ale ogolnie robi mile wrazenie . Na Pagu W Novalji jetstez najmodniejsza dyskoteka . Tzn najbardziej trendy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Do Lipski IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.08.06, 12:41 Lipski nie wprowadzaj ludzi w błąd . Dyskoteka o ktorej piszesz nie znajduje sie w Novaliji tylko na plazy Zrcie / chyba tak sie pisze/ oddalonej od miasta o ok 5 km. Co do księzycowego krajobrazu to PRAWIE mozna sie zgodzić , jesli nie weźmiemy pod uwagę Simuni - duzy camping w duzym ZIELONUM lesie , w Novaliji camping też jest zacieniony drzewostanem - piekne zalesiona w stary drzewostan miejscowośc Lun. Poza tym O.K. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:44 Alez blad :-) Powiedzmy ze Zrce jest w bok tuz przy Novalji jeszcze scislej - przylega.Sama Novalja jest strasznie rozciagnieta wiec administracyjne granice sa raczej trudne do ustalenia dla turysty . A Te 5 km to znowu ty przesadziles . Te duze zielone drzewa w Simuni to w wiekszosci gaj oliwny :-) Co do Lunu to faktycznie ma urok , tyle ze czasem mozna utopiona owce spotkac w wodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: Do Lipski IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.08.06, 18:22 Słuchaj Lipski nie będziemy sie kopać o odleglość Zrcie od Novaliji - najlepiej ocenia to SPACEROWICZE , którzy wybiora sie na disco i będzie trzeba wracać po zakończeniu imprezy. W SIMUNI w tym gaju znajduje sie jeden z lepszych Chorwackich campingów / polecany przez Eurocamp i Selectcamp/ . Nie bardzo wiem co Ci odpisac jesli chodzi o pływająca w Adriatyku owcę. Pozdrawiam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:32 > W SIMUNI w tym gaju znajduje sie jeden z > lepszych Chorwackich campingów / polecany przez Eurocamp i Selectcamp/ . Dokladnie - mi tez sie bardzo podobal . Nie jestem zwolennkiem campow ale to akby nie ma to nic do rzeczy . Ale wszyscy ktorzy beda na Pagu powinni go zobaczyc jest naprwde ok . Co do owcy - no coz :-) biegla biedaczka i sie utopila :-) W okolicach Lunu mozna znalezc kawalek spokojnej wyizolowanej Chorwacji :-) Jak ktos szuka spokoju to tam jest jedno z takich miejsc . A dla milosnikow Rabu dodam ze mozna wynajac lodke i poplynac pozwiedzac Rab :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.streamcn.pl 16.08.06, 11:37 Dziekuje za te informacje pomoga podjac odpowiednie decycje co do wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.streamcn.pl 16.08.06, 13:53 Dziekuje za te szczegoly co do miejsca dyskoteki ale ewentualnie wyjezdzajaca pani musialaby metrykalnie rozmienic sie na drobne aby mogla bez problemu tam wejsc .Dziekuje jeszcze raz .,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: Lecznicze blota na Pagu 21.08.06, 11:23 Osobiscie uwielbiam Pag i te atmosfere. Biale skaly i niebieskie morze. Poza tym dla chcacych calkowicie odpoczac od miasta polecam Lun, male miasteczko na koncu wyspy Pag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynio Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.chello.pl 22.08.06, 01:16 Na Pagu,a konkretnie w paskim Zalewie na przeciwko miasta Pag są najpiękniejsze plaże w całej Cro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Lecznicze blota na Pagu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:33 A jadac od Novalji po prawej stronie niedaleko tych plaz jest najwiekszy smrod w calej chorwacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re:do Lipski IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 22.08.06, 11:49 Pytanie bylo o chorwackie blota - to że ich zapach jest specyficzny to wie kazdy / prócz Ciebie/ kto był nimi uciaprany i to jest JEGO WYBÓR. Ty zaś na pytanie -gdzie jest blotko - odpowiadasz w Swoim stylu - BLOTO ŚMIERDZI. Pozdrawiam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re:do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:49 padlo stwierdzenie "Na Pagu,a konkretnie w paskim Zalewie na przeciwko miasta Pag są najpiękniejsze plaże w całej Cro." na co odpowiedzialem "A jadac od Novalji po prawej stronie niedaleko tych plaz jest najwiekszy smrod w calej chorwacji ." na co ty napisales "> Pytanie bylo o chorwackie blota - to że ich zapach jest specyficzny to wie > kazdy / prócz Ciebie/ " Wiesz co to ja juz nic nie rozumiem . Mozesz jasniej wylusczyc o co Ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kin-ol Re:do Lipski IP: 220.80.118.* 22.08.06, 15:57 Sas - czy ty przeczytałeś caly ten temat ? Lipski ma racje - bylem tam z dziewczyna dwa lata temu i faktycznie smród nie do zniesienia , aż zatyka i zbiera sie na wymioty . Nie wydaje mi się zeby to bylo od błota . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re:do Lipski IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 22.08.06, 19:35 Wypowiedź Lipskiego odczytałem -że śmierdzi bloto w Pagu - ale chyba nie o ten SMRÓD chodzi . Posypuję głowę nie smierdzacym popiolem i zwracam honor. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re:do Lipski IP: *.eranet.pl 22.08.06, 20:53 jesli chodzi o Pag - to zdecydowanie nie polecam , jest tyle piekniejszych miejsc , bardziej urokliwych , a nie taki pusty ksiezycowy krajobraz ........... ale jak to sie mowi co kto lubi wiez moze Tobie bedzie sie podobalo a i jeszcze wazna informacja , jesli chodzi o plaze w miescie pag to jest mocno przereklamowana , lepiej udac sie na płn wyspy i poszukac jakies spokojnej zatoczki , pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Lecznicze blota na Pagu IP: 195.205.46.* 23.08.06, 12:37 Osobiście po kilku kieliszkach wina umorusałem się błotkiem paskim i do dziś nie wiem czy mi pomogło wino czy błoto. Faktem jest, że ręka przeciążona przestała mnie boleć. Potwierdzam słowa jednego z przedmówców, że najpiękniejsze plaże w Chorwacji znajdują się 5 km od Pag-u sv. Maria i Dubrawa. Od 1998 r. corocznie bywam w Chorwacji i jeszcze mnie Chorwacja nie znudziła. Polecam kontakt z Beatą Buksa, która prowadzi biuro turystyczne i udzieliła mi wspaniałych rad choć nie korzystałem z jej apartamentów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś