sya 09.05.07, 11:15 Witam! Zastanawiam się nad wyjazdem do hotelu Arkada w miejscowości Stari Grad na wyspie Hvar. Jeżeli ktoś z Was tam był, będę wdzięczna za każdą informację ,czy warto czy nie jechać w tamto miejsce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daria9924 Re: stari grad 09.05.07, 11:49 W sobote wlasnie wrocilam z tego hotelu bylam na weekendzie majowym.. hotel bardzo przyjemny, 2 baseny,kawiarnie muzyka na zywo,tylko pokoje niestety male w kazdym tv.jak masz jakies pytania to chetnie odpowiem pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: stari grad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:11 Witam serdecznie byłam w Starim Gradzie na Hvarze w hotelu Arkada dwa tygodnie w zeszłym roku we wrześniu, polecam bardzo - zarówno miejsce jak i hotel. Jak chcesz wyślę relację z pobytu ze zdjęciami na e-maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sya Re: stari grad 10.05.07, 08:47 Dziękuję za odpowiedzi. Właściwie najbardziej interesują mnie 2 rzeczy. Ponieważ jechalibyśmy z 4,5 letnim dzieckiem, to chciałabym wiedzieć czy w pobliżu hotelu są jakieś żwirowe zatoczki, a nie tylko betonowe płyty i druga rzecz to jedzenie, czy jest dość duży wybór jedzonka czy raczej skromnie, bo jak wiadomo dzieci wybrzydzają i nie wiem czy w ich menu znajdę coś dla mojego niejadka :-) Asiu, bardzo chętnie obejrzałabym jakieś zdjęcia stamtąd więc podaję Ci mojego mail-a: agata.plonka@polskaenergia.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sya Re: stari grad 10.05.07, 09:01 Aha, jeszcze coś sobie przypomniałam. Chodzi o prom, czy we wrześniu kursuje tam prom ze Splitu i ile mniej więcej kosztuje przeprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: stari grad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:22 Witam. Jeżeli chodzi o jedzonko to możecie być bardzo spokojni bo jedzonko jest wręcz genialne, bardzo bardzo smaczne. My byliśmy z biurem podróży autokarem i mieliśmy śniadnie w postaci bufetu i obiadokolację również w postaci bufetu. Na śniadanie masz tyle rodzajów wędliny, owoców, serów, napoji, pieczywa świeżego że nie jesteś w stanie spróbowac wszytkiego w jednym dniu. Tak samo jest z obiadokolacją podczas której również masz bardzo duże urozmaicenie, nie tylko kilka dań ale tak naprawdę możesz sobie wybrać, jest np. 4 postacie zimniekaów (frytki, gotowane, w postaci piure z groszkiem, z marchewką) ze 4 rodzaje mięs sałatki warzywa, lub też ryż czy makaron, albo podają gotowe np. spagetti itp. Naprawdę różności. Nam bardzo samkowało wszystko i bylismy bardzo zadowoleni, szczególnie ja bo jestem strasznie wybredną osobą jeżeli chodzi o jedzenie. Jedyną wadą w trakcie obiadokolacji było to że nie podają żadnego rodzaju napoju, ani soku ani herbaty, trzeba zamówić a wcale nie jest tanio. Natomiast my znaleźliśmy sposób. Podają owoce jak i sałatkę owocową z której nabieraliśmy sok i popijaliśmy. Jedzenie jest podawane w takim bufecie do którego podchodzi się z talerzami i nakłada co się chce, mój mąż potrafił nałożyć sobie i dwa trzy razy i nic nie mówią.Jedzenie leży w takich tacach podgrzewanych więc jest cały czas ciepłe. Napoje z koleji są cały czas chłodne. To tyle o jedzonku. Jeżeli chodzi o plaże to nie jest już tak kolorowo, ale niedaleko hotelu stojąc do niego tyłem po prawej stronie jest taka nieduża plaża z zejściem żwirkowym akurat dla dzieci,ale tu nie bede się rozpisywać bo przyślę Ci zdjęcia i opis to sama zobaczysz.W samym hotelu jest basen. Natomiast jeżeli chiodzi o promy to jest prom bezpośrednio ze Splitu do Starego Gradu, nie pamiętam ile kosztuje (zobacze w domu, bo w tej chwili jestem w pracy)ale zobaczcie na stronie jadrolini który jest przwoźnikiem. Więcej prześlę popołudniu na e-maila, dokładny opis miejsca, zdjęcia i ceny promu. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
sya Re: stari grad 10.05.07, 10:39 Dzięki Asiu, z Twojego opisu wynika, że będę miała czym nakarmić moje dziecię :- ) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia i napisz jeszcze proszę, w jakich godzinach były te posiłki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sya Re: stari grad 10.05.07, 12:26 Asiu! Czy to nie Ty czasem opisywałaś swoją podróż na stronie cro.pl, bo jeżeli to Ty i jeżeli dobrze wyczytałam to wybierasz się tam również w tym roku od 1 września. Tak się składa, że jeżeli my zdecydujemy się na ten wyjazd to też od 1 września :-) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: stari grad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:54 Hej :-) Co do godzin posiłków to śniadania z tego co pamiętam to wydawane były od godz 8.00 do 10.30 a obiadokolację od 18.30 bądź od 18.00 do 20.30. Napisane zawsze było na drzwiach stołówki, która jest bardzo ładna i duża z widokiem na zatokę. Co do cro.pl to tak opisywałam swój pobyt na Hvarze w Starim Gradzie (od 1 do 15 września)i jestem tam zarejestrowana :-) Niestety plany nam uległy zmianie (mieliśmy jechać w cztery osoby a jedziemy tylko razem z mężem) więc miejsce też zmieniliśmy bo chcieliśmy zarezerwowac miejce w hotelu Arkada bez biuro z którym byliśmy w zeszłym roku ale z dojazdem własnym (a nie autokarem)i nie było już miejsc od 1 września, w związku z tym wybraliśmy Orebicz od 1 września, choć starsznie żałujemy że nie jedziemy na Hvar. Wyspa jest prześliczna i napewno tam wrócimy, ale może w przyszłym roku. Pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: stari grad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:39 Agato, informacje poszły na e-maila, a tu podaję link do ceny promów: relacji Split - Starai Grad: www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1426 Acha i tak dla informacji jeszcze podaję: Split - Stari Grad : ok. 2 godziny czekania w porcie ( tyle warto być wcześniej ), ok. 1,5 - 2 h przeprawa promem. Odpowiedz Link Zgłoś