Dodaj do ulubionych

jak dojechać do Słowenii - samochód

IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 14:10
Witajcie
Jakie trasy polecacie? Czy przez Bratysławę, czy ominąć Słowację i jechać przez Czechy i Austrię.? Która
jest krótsza i gdzie zatrzymać się na nocleg. Jedziemy z Warszawy z dwulatkiem, więc chyba rozłożymy
sobie podróż na dwa dni.
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: jak dojechać do Słowenii - samochód IP: 82.160.190.* 14.05.07, 14:39
      Ja proponuję trasę przez Czechy i Austrię .Nocleg najlepiej w Czechach w motelu
      lub hoteliku przy granicy z Austrią. Jest ich sporo, do wyboru do koloru. Można
      też jechać na Żilinę ,potem do Wiednia. Tylko ważne żeby przez Wiedeń jechać
      nocą, ze względu na duże korki w dzień
      Pozdrawiam
    • bah77 Re: jak dojechać do Słowenii - samochód 14.05.07, 14:57
      A przejrzałaś Forum?

Było o tym mnóstwo razy, np. pisałem tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=59741470&a=59755346

Wiedeń omija się się całkowicie, jadąc południową obwodnicą (S1).

bah77
    • Gość: El Pablo Re: jak dojechać do Słowenii - samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:45
      Nie polecam Wam przejazdu przez Słowację, głównie z uwagi na fatalne
      oznakowanie dróg (noc chyba, że się Wam nie spieszy i macie GPS).

Przez Czechy i Austrię - polecam jak najbardziej. Przejazd przez Czechy (droga
      z Cieszyna do Znojmo lub Mikulowa) zajmie Wam 2,5 - max. 3 godziny (pod
      warunkiem, że nie będzie korków - mnie za każdym razem schodziło 2,5 godz.).
      Austria - super oznakowana.
      Polecam stronkę: www.viamichelin.com - możecie zaplanować sobie trasę według
      kilku kryteriów (najkrótsza, najszybsza i rekomendowana przez Michelin).
      Pozdrawiam
      • Gość: marti15 Re: jak dojechać do Słowenii - samochód IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 19:52
        Dzięki. W zeszłym roku jechaliśmy z małą do Tyrolu przez Czechy - nocowaliśmy w Znojmo, więc chyba
        teraz też wybierzemy tę trasę, może z noclegiem w Mikulovie. Pytałam o trasę przez Słowację, bo
        słyszałam, że są lepsze drogi i jest szybciej. Chciałam poznać wasze zdanie.
        M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka