Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz w chorwacji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:50
Czy bylibyście tak mili i podpowiedzieli wycieczkę?
Jedziemy we 4 osoby, mamy wybór spośród (wszystko to są apartamenty podobno -
tak powiedzieli w biurze podróży):
1. Korcula/Prizba, Dalmacja południowa
Kraljevic

2. Korcula/Vela Luka, Dalmacja południowa
Sarenko

3.Solta/Stomorska, Dalmacja środkowa
Vukovic

4.Zadar/Północna Dalmacja
Mijalic

5.Ugljan/Lukoran, Północna Dalmacja
Ruza

6. Iz Mali/Północna Dalmacja
Luca

7. VIR/Północna Dalmacja
Silvija

8. Trogir/Vranjica, Dalmacja środkowa
Luci

To ferty biura podróży.
Podpowiedzcie też proszę co zabrać ze sobą, o czym pamiętać albo może jakieś
linki....
Będe wdzięczna za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: i_ja_tez Re: Pierwszy raz w chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:30
      Halo, halo, ktoś pomoże?
      • Gość: Kazo1 Re: Pierwszy raz w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:43
        proponuje Korcula/Vela Luka
        • Gość: m Re: Pierwszy raz w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:07
          korcula/Vela Luka
    • Gość: Agata Re: Pierwszy raz w chorwacji - także IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:04
      Witaj
      Kiedy jedziecie do Chorwacji? Podaj datę?My jedziemy (mąż, dzieci 9 i 13 i ja)
      na wyspę Korcula Prizba od 18 - 25 sierpnia. Pierwszy raz. Z tego co słyszałam
      najładniej jest w Dalmacji Południowej - wyspy Hvar, Brać, Korcula, Dubrownik.
      Chcemy zwiedzić Split, Trogir,Zadar, Dubrownik.Nie wiem czy nam wystarczy
      czasu. Napisz do mnie na maila: pawo@iplan.pl.
      Pozdrawiam
      Agata z Bierunia woj. ślaskie
      • derobson Re: Pierwszy raz w chorwacji - także o Kroculi 07.07.07, 21:39
        Krocula jest mocno na poludniu , wezcie pod uwage ( jesli jedziecie
        samochodem) , ze autostrade macie do Splitu , a potem juz ta waska droga
        nadmorska .
        Z kroculi jest blisko do Dubrownika ( kierunek poludnie 2h autem ) , ale Split
        i Trogir to juz konkretne wycieczki w sezonie samochodem 4-5 h po tej
        nadmorskiej drodze w jedna strone, no chyba ze prom do Splitu
        ze Splitu do Trogiru juz blisko, ale znow potrzebne auto

udanych wakacji
        • Gość: Agata Re: Pierwszy raz w chorwacji - także o Kroculi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:22
          Witaj
          Właściwie masz rację. Korcula jest daleko. Chcemy jechać promem ze Splitu do
          Vela Luka później do Prizby. Ale i tak trochę sie boję tej podróży. Z kolei
          wyspy w Chorwacji są jednorazowe i niepowtarzalne...
          • Gość: i_ja_tez Re: Pierwszy raz w chorwacji - także o Kroculi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 23:39
            Jadę do Omisza, dojazd własny + apartamenty z Adriatyku od 21 lipca.
            Niestety decyzja została podjęta zanim przeczytałm na tym forum niepochlebne
            opinie o tej miejscowości.
            Jeżdżą tam nasi znajomi, więc może nie bedzie aż tak tragicznie.......
            W razie czego w nast. roku bedziemy mądrzejsi
            • Gość: nena Re: Pierwszy raz w chorwacji - także o Kroculi IP: *.zory.msk.pl 09.07.07, 15:11
              helo my jedziemy 15 sierpnia na korcule do vela luki hotel adria tez pierwszy
              raz z 4 latka Żory woj. slaskie pozdrawiam
    • alex_k Re: Pierwszy raz w chorwacji 09.07.07, 15:33
      W ubiegłym roku przejechałam w ciągu 2 tyg. długi kawałek Chorwacji, pierwszy
      nocleg w Nin, ostatni pod Dubrownikiem. Wnioski, im dalej na południe, tym
      piękniej, najpiękniejsze miasta (moim zdaniem) Trogir i Split (Dubrownik to
      osobna historia), najlepsze plaże Złoty Róg i Bibinije, najcieplejsza woda na
      Korculi w zatoczkach, koniecznie trzeba zobaczyć jeziora plitwickie i zupełnie
      nie ma po co zajeżdżać do Zagrzebia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka