Gość: H2O IP: 62.233.173.* 07.08.07, 16:05 jazda przez Chorwację i Słowenie w sobote to horror - niesamowite korki jak jechać to tylko w środku tygodnia. Ale na miejscu jest SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:53 cześć, jadę na ciovo w piątek popołudniu, w nocy. mam nadzieję, ze w nocy nie będzie korków. jadę do okrug gornji. czy mozesz coś polecić szczególnie? jadę z dziecmi. i mężem :) jak ze sklepami? jaka plaża? ulubiona knajpka? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.wojtusia Re: właśnie wróciłem z Ciovo 08.08.07, 12:29 Możesz polecić kwaterkę? Jedziemy z mężem i 1,5 rocznym maluchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: 62.233.173.* 08.08.07, 17:42 Na samej wyspie to tylko wypoczynek natomiast rozrywka to w Trogirze samochód zostawiasz przed mostem. Przy samym Trogirze nie ma plaż woda bardzo zanieczyszczona natomiast wokół Ciovo jest już lepiej tylko plaże wąskie skaliste i kamieniste, trafiają się szersze wysypane drobnymi kamykami. Mieszkałemm w apartamencie z klimą w miejscowości Mastrinka w apartamencie Milesic budynek z zewnątrz jeszcze nie wykończony ale w środku Ok i do plaży z drobnych kamyków ok 60 m, za dwupokojowy apartament jeden pokój wiekszy drugi mniejszy kuchnia i łazienka z balkonem i widokiem na morze zapłaciłem 35 euro znajomi za wieksze pokoje zapłacili 45 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:35 ludzie jest tyle fajnych miejs w Cro a Wy pchacie sie na Civo? Piszecie o zostawieniu samochodu przed mostem? ale nie piszecie ile przed tym mostem i tak bedziecie musieli isc z 1,5 km do Trogiru,miedzy samochodami skuterami ,motorami itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:41 O Boże, 1,5 km!!!!! nie, to nie jadę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@teo Karolinka zamiast stękać to daj propozycję IP: *.toya.net.pl 10.08.07, 11:07 Jesteś jedną z tych osób, które uważają, że najlepiej jest tam, gdzie spędzało się urlop ( w Twoim przypadku ). Tu padło pytanie i ci co byli na Ciovo starają się na nie odpowiedzieć. Także daj spokój i jeśli masz coś do napisania to napisz wady i zalety a nie stękaj. Również byłem na Ciovo i uważam, że jest wspaniałe miejsce do wypoczynku. Wszystko zależy jakiego wypoczynku oczekujemy. Czy odpowiada nam hałas czy spokój. Byłem również na Makarskiej i tam mi się nie podobało z uwagai na tłok i wszędobylski gwar. Takie sobie Międzyzdroje. Jednym słowem miasto z ogromną ilością aut i skrzyżowań. Zaznaczam, że jest to moje subiektywne odczucie i nikogo do niego nie chcę przekonywać. A co do Ciovo to byłem w Okrug Gornji i nie jest tak, że po zaparkowaniu pojazdu trzeba iść 1,5 km ( z drugiej strony co to za odległość, zawsze można postarać się "wjechać na sam targ" ). Są przecież wakacje. Plaża w Okrug Gornji ta największa jest ekstra ( to chyba Cocacabana ). Przy tej plaży są organizowane różnego rodzaju imprezy, które ściągają wielu widzów. Wspaniała knajpka " Leonardo ", w której można zjeść ichnnie specjały. Karolinka a co do wody w samym Trogirze. Czy widziałaś aby ktoś się kąpał w portowym kanala...? I nie ważne czy jest to Łeba czy Darłowo. W Trogirze jest to typowy kanał www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2d1d66f4196bb0e6.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7eb1374b0cd3ff82.html a tak wygląda plaża w Okrug Gornji www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e80c783c8c5f27d8.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/50aef744bfe3ab52.html samo miasto jest ekstra i jedno z niewielu wpisanych na listę zabytków Unesco. Miłego wypoczynku. P.S. Dla chętnych służę fotkami z Okrug Gornji jak i samego Trogiru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robson.p Re: do m@teo 11.08.07, 22:26 Witam m@teo. Jedziemy na Ciovo (Okrug Gornji) na początku września. Może prześlesz na maila kilka fotek. Napisz też jeżeli możesz gdzie warto zawitac. Jak tam ze sklepami na samej wyspie(bedziemy na ul Gospino). Jakie plaże oprócz Copacabana polecasz. Z góry dzieki za wszelkie informacje. Pozdrawiam. ropuszek@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maincoon Gospino IP: *.chello.pl 11.08.07, 23:44 Dzisiaj wróciłam z Ciovo i tez mieszkałam na ul. Gospino, jest to częśc wyspy, która leży zatoce Mavarstica także do Copacabany będziesz miał dość daleko, do sklepu też kawałek szczególnie do dużego marketu Tommy najlepiej zaopatrzonego. Nie wiem na jamkim stylu wypoczynku Ci zależy, ale gospino to bardzo zaciszna i spokojna (ale bardzo urokliwa) część Okrugu. Do wszelkich atrakcji jest jednak daleko. Plaża żwirkowa jest co prawda niedaleko (zależy w którym miejscu przy Gospnio zamieszkasz) ale jest ona bardzo mała i miejsca na niej zaledwie na kilka "legowisk", pozostają jedynie betonowe płyty. Ja mieszkałam a Apartamentach Drezga. Aha i ul. gospino to jeden wielki spad i manewry samochodem szczególnie kombi to lekki koszmarrr. Jak masz jakieś inne pytania, chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Gospino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:08 Tak Ciovo jest ok jak chcesz tylko lezec na tylku na plazy . Trogir piekny zeby pospacerowac bo po Ciovo nie ma gdzie spacerowac. Woda w slatynie brudna jak chcesz moge Ci poslac zdjecia . Plaza piekna Copacabana ale nie napisales ze na tej plazy lezy czlowiek na czlowieku. Piszesz o makarskiej ze jest be? i tu sie zgodze bo na makarska sie nie jezdzi sa lepsze miejsca do odpoczynku a na makarska to, owszem ale tak na pare godzinek pochodzic, zobaczyc i uciekac. Sory ale w Cro bylam juz pare razy i Civo jest to najgorsze miejsce z tych ktore zwiedzilam i nic na to nie poradze pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Gospino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:17 A i jeszcze jedno Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek7009 Re: Gospino 13.08.07, 11:34 Ja na Ciovo byłem trzy razy, przez dwa razy tez tylko widziałem plaże jak to nazywacie Copacabana. Ale w tym roku wypożyczyłem skuter ( doba 200 kun )i zjeździłem calą wyspę. Są dwie piękne plaże - jadą w stronę Okrug Donij jest mała tabliczka informująca o skręcie do Konoby Duga Danga. Droga sama zaprowadzi do plaży koło konoby i koło campingu. Niech się chowają plaże Hvaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m2teo Re: Gospino IP: *.toya.net.pl 14.08.07, 14:23 I widzisz Karolinko, że ja nie pisałem Twoim stylem, że coś jest be. Napisałem, że mnie sięe nie podobało a to jest znacząca różnica. Nie napisałem również, że na Ciovo nie ma ludzi. Fotki, które podesłałem są właśnie z lipca 01.07-07.07. Prawdą jest, że w miarę rozkręcania się sezonu tych ludzi przybywa. Pamiętaj jednak, ze każdy ma swój gust i czegoś trzeba spróbować żeby potem się wypowiedzieć czy jest to "smaczne". > nie bylo nawet miejsca zeby zaparkować a co dopiero żeby sie > spokojnie poopalac. Pewnie bo miejsc parkingowych jest mniej, niż miejsca na plaży. Piszesz, że Ciovo jest kiepskie a woda brudna. Opisujesz Slatine a to właśnie ona ma dużo zwolenników z uwagi na swoją plaże. Trogir czy też Ciovo jest bardzo dobrym miejscem wypadowym. I nie trzeba leżeć na tyłku. To wszystko jest rzeczą gustu a sama Chorwacja jest oblegana przez turystów i znalezienie miejsca gdzie nie ma ludzi graniczy z cudem chyba, że jest to miejscowość typu wioska rybacka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Gospino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:09 Tak jak juz pisałam w Cro nie byłam pierwszy raz ,i na Ciovo mi sie nie podobało ,jak bym pojechała 1 raz do Cro i to na Ciovo to do Cro bym juz chyba nigdy nie pojechała . Ale ze to był moj kolejny wyjazd to powiem tak- BYŁAM WIDZIAŁAM -i tyle. Jesli chodzi o tą słynną plaże to pojechalismy na nią i szybko ucieklismy dosłownie jak w łebie, nie bylo miejsca zeby sie rozłożyć. I uwierz mi wcale nie trzeba jechać na jakąś wieś żeby na pięknej plaży było pusto i fajnie. Jak będziesz na nastepne wakacje szukał miejsca to Ci coś polecę teraz, nie bedę pisać jakie to miejsce po mnie posadzisz o reklame.pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorca77 Re: Gospino 12.04.16, 18:20 Hej, kilka lat minęło od twojego postu ale ponieważ wybieram się na Ciovo czytam w internecie opinie na temat tej wyspy i trafiłam na twoją wiadomość. Również zamierzamy zatrzymać się w apartamentach Drezga i jestem bardzo ciekawa twojej opinii o tym miejscu. Jeśli jeszcze pamiętasz będę wdzięczna za jakieś informacje dotyczące tego miejsca, właścicieli itp. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:22 Karolina -chyba nie byłaś w Trogirze lub byłaś nieuważnie. Jest tam tylko jeden most łączący wyspę z miastem, parkując samochód przed mostem idziesz góra 100-200 metrów, przechoizsz na drugą stronę i już jesteś na starówce Trogirskiej. Żadne tam 1,5 km. Nie wiem skąd to wzięłaś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:16 Marcinie przeczytaj jeszcze raz to co napisalam ok? Chodzi o to ze, zaparkowanie przed samym mostem graniczy z cudem. Jest tle aut ze parkowalismy jakieś 1,5 km przed mostem bo w takiej odległości dopiero było wolne miejsce Jezdzilismy tez przez most na parking koło targu ale wtedy w korku do tego parkingu stalismy 1 h 2 razy poznym wieczorem wyjazd z samego parkingu zajoł nam 40 min, a potem drugie 40 min dojazd to apart pozdr . Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: właśnie wróciłem z Ciovo 15.08.07, 20:29 A ja potwierdzam to co napisała Karolina, tez w Chorwacjii byłam juz parĘ razy ale Ciovo to jedno z nagorszych miejsc jakie zwiedziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@teo Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.toya.net.pl 15.08.07, 20:48 Myślę, że nikt tu nie ma do Was żalu, że Wam się Ciovo lub Trogir nie podoba tylko niech za tym idą przykłady i proozycje. Prosto napisać że mnie sie nie podoba i już..., ale dlaczego i gdzie jest lepiej i też dlaczego. Czego tu nie ma a gdzie jest. Czy nie widzicie, że ludzie chcą informacji a nie ... mnie się nie podoba itd. itp. Brakuje mi w Waszych postach tylko argumentów. Podajcie miejsca w jakich byliście i może jakąś fotkę...? Myślę, że wtedy każdy wybierze odpowiednie dla siebie miejsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:29 Troche dziwi mnie to, że 1,5 km od mostu musiałaś parkować. Chyba miałaś niesamowitego pecha, akurat "coś" musiało się dziać, że było to 1,5 km. Ja w zeszłym roku byłem tam przez 2 tygodnie i nie pamiętam, by parking ciągnął się aż tak daleko :) Co do korków - pełna zgoda, przejechać przez most w szczycie nie sposób spokojnie, korki i korki. Sam wyjazd z miasta na trasę główną to też porażka (chodzi mi o skrzyżowanie koło targu) - co więcej nie ma tam nawet sygnalizacji świetlnej!!! Władze lokalne albo niewiele robią albo nie mają pieniędzy na inwestycje :) Co do wyspy Ciovo - na pewno Trogir i okolica to miejsce doskonałe do wypadów w okolice, sama wyspa wg mnie nie oferuje jakiś niezwykłych plaż, ale z drugiej strony chcąc znaleźć w Dalmacji ciekawą plażę trzeba się jednak nieźle natrudzić. Ciekawą w sensie: wygodną, bez ludzi i bez drogi za plecami :) Choć wygoda dla każdego oznaczać będzie co innego... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubitus Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.adsl.net.t-com.hr 15.08.07, 21:55 własnie siedze w Slatine na Ciovo, mam w zasięgu WiFi i jest miło. Korka nie widziałem jeszcze żadnego, może dlatego że byłem raz w Trogirze, samochód zaparkowałem 300 m. od mostu bo nie chciało mi się pchac do miasta miejsce postojowe bez problemu. Slatine moim zdaniuem jest rewelacyjne na wypoczynek z dzieckiem. fajne plaże kawałek za miastem, wjazd autem 10 kuna ale nie boli. Nie mka stoisk z pierdułami na które młode zwraca uwage i drze paszcze Tato kup..... Pieniedzy idzie niewiele bo i nie ma na co wydawac winko domowe 30 kuna za 2 litry w knajpie piwko 18 kuna do Splitu statkiem jakies 20 kuna od osoby. Ceny w sklepach ( wszystkich dwóch) wysokie i nie ma co się dziwić sezon... Z trzech miejsc w których byłem do tej pory Poreć i Pag Slatine polecam najbardziej. Amatorzy dyskotek, balang w knajpach do rana nie maja tu raczej czego szukac.... Apartament dla 3 osób kosztuje 50 Ojro...podobno jest środek sezonu... A tak na marginesie przy drodze do trogiru od strony slatine jest szpital dla psychicznie i nerwowo chorych, zwrócił ktos z Was na to uwagę??? moim zdaniem miejsce kretyńskie Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: właśnie wróciłem z Ciovo 15.08.07, 23:24 Moim zdaniem Trogir piękny , Ciovo takie sobie ,ale to jest moje zdanie .Szpital widziałam- przechodziłam na 2 strone zeby dzieci nie patrzyły. Tu sa moje zdjęcia z tego roku i wcześniejsze z Breli pozdr fotoforum.gazeta.pl/71,1,944.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@teo Re: właśnie wróciłem z Ciovo IP: *.toya.net.pl 15.08.07, 23:39 beti22 napisała: > Moim zdaniem.... i o to na tym forum chodzi. Fajne fotki. A nie: Karolina napisała: > ludzie jest tyle fajnych miejs w Cro a Wy pchacie sie na Civo? Odpowiedz Link Zgłoś
strincic Re: właśnie wróciłem z Ciovo 19.08.07, 16:23 Apartments "Family Rinčić" are placed in little fishing village Poljica and are 10 km far from the main airport. They are only 8 km from Trogir which is beauty of Adriatic coast and is under UNESCO's protection. apartmanirincic.googlepages.com/home rincic-house.com/ Odpowiedz Link Zgłoś