Gość: slawo97 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 12:28 Może ktoś mi odpowie na pytanie - na jaką pogodę możemy trafić od 15 czerwca w Chorwacji ? Planuję z żoną jechać na objazdówkę + pobyt na Korculi właśnie w tym terminie . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji IP: *.streamcn.pl 08.12.07, 13:25 Bylam przed laty w tej okolicy w drugiej polowie czerwca , bardzo piekny okres , moze woda w morzu jeszcze nie tak ciepla jak we wrześniu. Potem jezdzilam we wrzesniu i juz nie tak upalnie ale przyjemne ciepl. Teraz przy tych anomaljach nigy nic nie wiadomo . W ubieglym roku w pierwszej polowie wrzesnia w ciagu 2 tyg tyle nietypowej pogody jakiej nie mialam przez te poprzednie lata lacznie. Tego się nie przewidzi ale czerwiec jest tam piękny , moc kwiatow swieza zieleń dlugie dni wię sa zalety aby w tym terminie jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji IP: *.generacja.pl 09.12.07, 16:33 Na zwiedzanie czerwiec nie jest taki zły. W czerwcu zazwyczaj jest bardzo ciepło i upalnie ale rzeczywiście morze jest jeszcze dość chłodne, no w temperaturze ciepłego Bałtyku. Najzimniejsze morze jest na Istri i w okolicy gór Velebit. Na obszarze Dalmacji zwłaszcza tam gdzi enie ma rzek i wyższych gór morze szybciej się nagrzewa. Są długie dni, do zwiedzania bardzo przydatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji IP: 83.16.17.* 09.12.07, 18:12 koniec czerwca w zeszłym roku na Peljesacu (orebic) upalny, a woda tez ciepła bez porownania z Bałtykiem miala ok.26-27stopni. Jeździmy pod koniec czerwca od kilku lat i nigdy nie trafiliśmy na zla pogodę. Przez te kilka lat nie widzialem tam deszczu - chyba że mozna zaliczyc kilka grubych kropli deszczu nad ranem, które padały przez może 2 minuty, upał woda ciepla , piekna zieleń i cudownie, po prostu cudownie.... Odpowiedz Link Zgłoś
grigori0 Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji 12.12.07, 13:22 Hi from Trogir, Suncokret Travel Trogir www.suncokret.net/ www.suncokret.net/pages/apartment_details.asp?id=292 Kind regards, Grigori Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 22:59 W 2004 roku byłam na Korculi właśnie w drugiej połowie czerwca, morze było zimne (a było to wynikiem chłodniejszych dni majowych i pierwszej połowy czerwca), dni były dość ciepłe, noce zaś przyjemne. Dwa razy padało - wręcz była to burza, ale właśnie nocą, a potem poranek był cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
labin Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji 28.12.07, 10:42 WITAM POGODA W CZERWCU JEST OK MY JEZDZIMY 4 SEZONWLASNIE OD POLOWY WODA CIEPLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@teo Re: Pogoda w czerwcu na Chorwacji IP: *.toya.net.pl 03.01.08, 10:43 Śmiało jedź. Pogoda rewelacja, morze cieplutkie i brak tłoku na ulicach. Byłem w zeszłym roku przełom czerwca i lipca i było ekstra. Mam znajomych, którzy jeżdżą tylko w czerwcu i bardzo sobie chwalą ta porę roku. Odpowiedz Link Zgłoś