niunio-dwa 01.10.08, 18:43 myślicie, że to dobry pomysł :?: myślę nawet o dwóch małych -pokój +jedna sypialnia - czy ktoś z was ma w tym zakresie jakieś doświadczenia, lepiej przez naszego pośrednika czy przez chorwackiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ron5 Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 08:35 kupiłem i jestem zadowolony.To fajny pomysł dla lubiących Chorwację.Mogę doradzić bo wgłębiłem się w tematykę. Odpowiedz Link Zgłoś
niunio-dwa Re: kupię apartament w Chorwacji 02.10.08, 09:04 chciałabym dowiedziec się coś więcej - np. czy to jest choc trochę opłacalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.08, 11:24 nie jest to dla mnie inwestycja,po prostu bardzo lubię Chorwację.Mam super miejsce do spędzania wakacji,znalazłem takie miejsce,które pasuje calej rodzinie. Nie można wynajmować takich mieszkań komercyjnie,chyba,że założysz firmę,lub inaczej to zalegalizujesz. Znajomi lub rodzina mogą korzystać w określonej ,limitowanej liczbie. Biorąc pod uwagę fakt,że nasza matka ziemia nie jest z gumy,jak również to,że przepisy w Chorwacji zmierzają do ochrony pasa przybrzeżnego przed zabetonowaniem i fakt,że od 02.2009 rynek nieruchomości w Chorwacji się liberalizuje dla obywateli UE to w dłuższej perspektywie ruch cen może być tylko w jednym kierunku- w górę.Jako krótkoterminowa inwestycja-nie polecam,kup lepiej w Polsce nad morzem lub w górach.Właśnie w Sobotę jadę na kilka dni i się cieszę,aczkolwiek morze ma już tylko 19 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
niunio-dwa Re: kupię apartament w Chorwacji 02.10.08, 11:42 ja już w Polsce mam i chcę rozwinąc właśnie o Chorwacje, to ma byc inwestycja raczej na czas dłuższy wiem, że trzeba założyc firmę my chyba jutro wyjedziemy się rozejrzec - Ciovo, Makarska, Primosten, Vodice > cieszę,aczkolwiek morze ma już tylko 19 stopni. - u nas przez całe lato Bałtyk tyle nie miał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.08, 12:08 powodzenia,najlepsza metoda to własne poszukiwania,w necie jest ułamek tego co można kupić.Najfajniejsze mieszkania rozchodzą się bez specjalnych reklam.Można też kupić bez firmy,po 02.2009 będzie mozna wpisać własność do KW bez zgody ministersrwa ale -uwaga-do wpisania własności konieczna jest tzw Uporabna Dozvola (pozwolenie na użytkowanie) a ztym ze względu na procedury inwestorzy mają kłopoty.Firma w obcym kraju to dodatkowy kłopot (księgowość,podatki itp)w razie pytań proszę na adres z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n. Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 02:00 hmmm vodice pozazdroscic... sama chcialabym miec tam domek.... co prawda po sezonie zamiera ta miejscowosc...... ale w sezonie to przepiekne miejsce dla kazdego.... mnostwo turystow, ciagle cos sie dzieje w tym miasteczku..... naprawde fajnie....polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.chello.pl 10.11.08, 19:02 W Chorwacji można kupić mieszkanie lub tanio dom. Tanio tzn w granicach 100tyś Euro do remontu ( ok od 60 do 100 m2) Cena również zależy od odległości od morza, centrum itd. Remont takiego domu to koszt max 150 tyś zł, tak wyceniam bo nie znam ich cen materiałów ale myślę że podobne. Ja osobiście polecam zakupu domu, ale warunek. Jechać tak i samemu się rozeznać. Pośrednik to dodatkowy koszt. www.florianbudownictwo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.adsl.net.t-com.hr 24.11.08, 23:08 Myslę, że to bardzo dobry pomysł - nawet jestem pewna , że dobry, bo zrobiłam to samo. Już kupiłam, przyjeżdżam, mieszkam.... chętnie służę pomocą: ola.cvitic@gmail.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: kupię apartament w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 05:15 witam,czy kupiła Pani aby mieszkać na stałe?W jakiej okolicy jeśli można spytać? Chętnie wymienię doświadczenia,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś