Gość: MamkaZuzi IP: *.devs.futuro.pl 03.12.08, 11:21 Witam gdzie najlepiej do CHorwacji samochodem z 3-letnim dzieckiem? Gdzie są piaszczyste plaze? Ile kosztuje wyżywienie? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrawa1 Re: Gdzie do CHorwacji autem 03.12.08, 11:57 W zasadzie wszędzie...gdzie sobie pomyślisz. Plaża piaszczysta nie jest koniecznym warunkiem dla dziecka, to już wiele razy było pisane, że dzieci wspaniale się bawią kamyczkami. Osobiście polecam przyjazne plaże na Peljesac - jest tam nawet piaszczysta :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrawa1 Re: Gdzie do CHorwacji autem 03.12.08, 11:58 Acha, wyżywienie trzeba liczyć jakieś 20-30% drożej niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamkaZuzi Re: Gdzie do CHorwacji autem IP: *.devs.futuro.pl 05.12.08, 14:01 Dzięki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia-1971 Re: Gdzie do CHorwacji autem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:06 my jedziemy tez z trzylatkiem na wyspe Brac do Bolu , byliśmy tam kilka lat temu dwa razy i bardzo nam się tam podobało fakt plaża z drobniutkim zwirkiem ale bez duzych skał albo platform betonowych my z checią tam wracamy tylko my wykupilismy hotel z all z tui też juz sprawdzony jesli tylko finanse pozwalają to warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Gdzie do CHorwacji autem IP: *.streamcn.pl 05.12.08, 14:30 Z jakiego miejsca wyjeżdzacie i w ktorym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
paula81729 Re: Gdzie do CHorwacji autem 05.12.08, 14:41 Witam ja w tym roku byłam w Pisaku- 20km przed Makarską i jestem zadowolona. Jest ładnie, owszem plaża kamienista ale to wystarczą buty do wody i gotowe tam kosztują jakieś 23zł na Polskie czyli taniej niż u nas bo wszędzie sprawdzałam nawet na allegro są droższe. I zgadzam się że jedzenie jest droższa niż u nas ale ja polecam jechać do Makarskiej byłam i natrafiłam nawet na pana który umiał dobrze po Polsku. U niego jadłam steka z rekina polecam wyśmienity. Chorwacja jest przepiękna. jak pan ma małe dziecko to lepiej nie jechać w okolice Grebasticy bo tam jest otwarte morze i strasznie wali falami. Proszę nie zapomnieć o butach i warto jeszcze u nas zaopatrzyć się w soki kartonowe spokojnie można dowieść. A o jazdę proszę sie nie martwić moja kuzynka jechała autokarem na Chorwację z 4-ro latkiem i był b. grzeczny. pozdrawiam PAULA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Gdzie do CHorwacji autem IP: *.stella.net.pl 07.12.08, 17:47 PAULA! Na litość! Nie rób ludziom wody z mózgu! Mam na myśli Twoją "złotą myśl" na temat Grebasticy, którą akurat dość dobrze znam. Czego jak czego, ale tego, że tam jest otwarte morze i "strasznie wali falami", zarzucić się nie da! Zakładam, że coś Ci się pomyliło, np. Grebastica z pobliską Brodaricą, Zaboricem czy niedalekim Primosten chociażby, albo z uroczą z zupełnie innych powodów Rogoznicą (mam na myśli wyspę, na którą jedzie się groblą z nieciekawej, zatłoczonej i męczącej rybackiej części wioski). Zresztą - każdy może sobie na dokładnej mapie sprawdzić sam, abo wbić w Google słowo Grebastica, albo np. ten link, gdzie już na tytułowej stronie jest fotka obalająca Twoje spostrzeżenie, tzn. widok zatoki z "Napoleonskiej Cesty", czyli ze starej drogi prowadzącej od morza poprzez góry w głąb lądu...: www.apartmani-dani.com/dani.html jeśli to jest "otwarte morze i strasznie wali falami", to ja się wyraźnie nie znam na morzu... Co do Pisaka - jak najbardziej - przemiłe miejsce, które ma jeszcze jedną wielką zaletę: jest blisko zjazdu autostradowego Sestanovac, więc nie trzeba się specjalnie męczyć, by tam dotrzeć. Twój zachwyt Pisakiem podzielam, podobnie jak wielu forumowiczów znających tę wioseczkę, często omijaną górą w drodze na południe. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie do CHorwacji autem 07.12.08, 19:07 9 minut filmiku z szibenickiej tv na dowód,że nic w tej Grebasticy nie wali ;) www.youtube.com/watch?v=43f3gp-Ilrg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travel Re: Gdzie do CHorwacji autem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 13:06 Witam Polecam ofertę www.allegro.pl/item502208527_chorwacja_z_2_posilkami_od_600_zl .html - rabat 25 % od osoby za wczesną rezerwację Dojazd własny -150 zł Naprawdę niewielkie pieniądze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
paula81729 Re: Gdzie do CHorwacji autem 17.12.08, 16:13 Akurat byłam w jednym roku i w Pisaku i w Grebasticy więc nie podważajcie mojego słowa ale zgodzę się jedynie na to że mogłam trafić na złą pogodę skoro państwo macie inne zdanie trudno macie takie prawo POZDRAWIAM PAULA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Gdzie do CHorwacji autem IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.08, 15:53 polecam OLIWKIWE WYSPY PASMAN - UGLJAN !! kapitalne miejsca bajkowe widoczki plaze piaskowe !! i kamieniste . CALY teren zadrzewiony w gaju piniowym apartamenty i bungalowy przy samym morzu !!! Wyzywienie wysmienite szwedzkie stoly z lodami ,arbuzami jak w hotelu 5 **** ZELENA PUNTA Kukljnica Odpowiedz Link Zgłoś