Dodaj do ulubionych

Gradac - hotel - pansion Laguna

28.05.09, 08:47
bardzo proszę o opinie wybieram się tam w sierpniu a nic nie mogę
znaleść o tym hotelu
szczególnie zależy mi na żywieniu ponieważ będę z 4 letnią córką w
hotelu mamy wykupione wyżywienie HB
z góry dzięuję
Obserwuj wątek
    • Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.mobile.playmobile.pl 28.05.09, 16:02
      Byłam w Lagunie w zeszłym roku. Hotelik czysty i przyjemny z miłą obsługą i naprawdę dobrym jedzeniem :)
      Na śniadanie: płatki, dżemy, sery, wędliny, jajka/ jajecznica, jakieś parówki, kiełbaski, różne rodzaje pieczywa, owoce, czyli każdy znajdzie coś dla siebie :)
      Na obiadokolację: zupa, ziemniaki/ frytki, mięso, ryby, makarony, ryż, warzywa, z których można sobie skomponować surówkę, sałatki, ciasta, lody, owoce :)
      Jedynie co mogę doradzić, to lepiej przyjść na kolację bardziej na początku, gdyż mniej więcej po godzinie nie dokładają już nowego i ciepłego jedzenia, więc trzeba jeść zimne resztki.
      Życzę udanego pobytu!
      Pozdrawiam :)
      • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:58
        A mogłabyś napisać o której były posiłki i ogólnie jeszcze o plaży i o samym
        miasteczku. Jak możesz to doradź co zabrać ze sobą i w ogóle na przekład ile
        zabrać gotówki dla rodziny z dwójką dzieci.Z góry wielkie dzięki
        • Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 188.33.27.* 30.05.09, 00:39
          Godzin posiłków za bardzo nie pamiętam... Wiem, że na śniadanie chodziłam po ósmej rano, natomiast na obiad ok. 18-19. Ale nie jestem pewna tych godzin...
          Co do plaży, to jest ładna, czysta, oczywiście kamienista, polecam wziąć buty do pływania oraz karimaty, by móc się na nich położyć tak, aby kamyczki nie kuły w plecy :) Jeżeli jedziecie w sezonie warto np. przed śniadaniem wyjść na plażę i rozłożyć jakiś ręcznik, by zająć sobie miejsce, ponieważ już ok. godz. 10 ciężko znaleźć miejsce, gdzie można się położyć :)
          Miasteczko jest małe, z jedną promenadą, na której jest dużo restauracji i sklepów, gra muzyka, wieczorem, przy tej głównej promenadzie można zobaczyć jak gra miejscowa drużyna waterpolo. Ja osobiście wolę większe miasteczka, ale pobyt w Gradacu wspominam bardzo miło.
          Jeśli chodzi o pieniądze, to ciężko mi powiedzieć, ja byłam z mężem, mieliśmy ok. 400 euro, ale sporo przywieźliśmy do domu. To zależy, czy chcielibyście coś pozwiedzać, każda wycieczka kosztowała ok.30-40 euro (cen też nie jestem pewna, bo z wycieczek, oprócz wypadu na Korculę, nie korzystałam, to był mój 5 wyjazd do Chorwacji, więc zdążyłam zaliczyć wcześniej wszystkie wycieczki). My najwięcej wydaliśmy na napoje, gdyż było tak gorąco, że bez przerwy chciało się pić :)
          Pozdrawiam!

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
          • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:58
            Wielkie dzięki za wszystkie informacje na pewna bardzo się przydadzą mam jeszcze
            jedno pytanie może będziesz się orientować odnośnie spływu rzeką Cetiną. Czy
            można było skorzystać z takiej wycieczki wiem, że można płynąć z miejscowości
            Omiś a to chyba niedaleko Gradaca. Będę wdzięczna za informacje. Napisz jeszcze
            jeżeli możesz czy można wytrzymać bez klimatyzacji my jedziemy w sierpniu.
            • Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 188.33.34.* 01.06.09, 22:33
              Niestety, nie słyszałam w Gradacu, by ktokolwiek organizował bądź wybierał się na tą wycieczkę. Omiś jest spory kawałek od Gradaca, chyba jedzie się tam z ok 2 godzinki. Organizowano bardziej popularne wycieczki: Dubrownik, Split+Trogir, Wodospady Krka, Medjugorie, fish picnic, Korcula.
              W hotelu nie było klimatyzacji, też byłam w sierpniu, było potwornie gorąco, zero wiatru, nawet spanie przy otwartym balkonie nie pomagało, ale piękne widoki Chorwacji potrafią wynagrodzić te małe niedogodności :)
              Pozdrawiam!
    • asioka76 Re: Gradac - hotel - pansion Laguna 01.06.09, 18:31
      dzięi za wyczerpujące odpowiedzi mam jeszcze pytanko o klimę w
      pokojach czy jet potrzebna? czy w sierpniu bez niej damy radę się
      wyspać ?

• Gość: janian Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 188.33.34.* 01.06.09, 22:39
        Klimatyzacji nie było. Również byłam w sierpniu i naprawdę trudno było wytrzymać. Mieliśmy pokój bardziej od strony gór, więc nie było nam dane poczuć choćby lekkiego zefirku od morza. Czasami zdarzało mi się nocą drzemać na balkonie, na krzesełkach :)
        Będzie dobrze!
        Pozdrawiam!
        • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:01
          Naprawdę wielkie dzięki za wszystkie informacje ale wrócę jeszcze raz do wątku
          odnośnie wypadu ad Omisia na spływ rzeką Cetiną czy była taka możliwość i jeżeli
          wiesz jaka była cena takiego wyjazdu. Będę wdzięczna za informacje.
          • Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 94.254.224.* 02.06.09, 21:29
            Napisałam wcześniej (wczoraj wieczorem), że w Gradacu nic o takiej wycieczce nie słyszałam, że organizowali te najbardziej popularne wyjazdy. Omiś jest za daleko, a wycieczka jest mniej znana, a tym samym nieopłacalna. Dlatego wolą organizować wycieczki nad Wodospady Krka, czy do Splitu.
            Pozdrawiam!
            • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:31
              Bardzo ci dziękuję za wszystkie wskazówki i przepraszam, że nie zauważyłam tej
              wcześniejszej wypowiedzi odnośnie spływu Cetiną a jeżeli mogłabyś napisać
              jeszcze o wypadzie na Korculę cz warto, jedziemy z dziećmi w wieku 10 i 13 lat.
              Będę bardzo wdzięczna . Pozdrawiam
              • Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 94.254.208.* 03.06.09, 22:37
                Ja osobiście Korculę polecam. Wycieczkę wykupywaliśmy z miejscowego biura podróży, na deptaku niedaleko hotelu siedziały dziewczyny z tego biura, u których można było tą podróż wykupić. Kosztowało to ok 200 Kn. To piękny rejs między wyspami, wspaniałe widoki, a Korcula to urocze miasto, w którym można poczuć prawdziwy klimat Chorwacji, czego trochę brakowało mi w samym Gradacu. W drodze powrotnej na statku był podawany obiad w postaci ryby z grilla, surówki i chleba i do tego wino + rakija. Było też pływanie w morzu, co okazało się dużą atrakcją, zwłaszcza dla dzieci ( + mojego męża):)
                Pozdrawiam!
        • asioka76 Re: Gradac - hotel - pansion Laguna 02.06.09, 16:01
          dzięki za informacje
          może uda nam się wytrzymać ponieważ hotel blisko morza :-)
          pozdrawiam
          • Gość: konik.k Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 18:14
            Witam !
            Z uwagą przeczytałem wszystkie posty ponieważ jadę do Laguny w lipcu ale mam
            jeszcze pytanie do Janiny jeżeli może odpowiedzieć o prysznice na plaży czy są
            czy można się opłukać z tej słonej wody i jak było w ostatni dzień jak trzeba
            było opuścić pokoje czy jest się gdzie umyć i podziać przez cały dzień przed
            odjazdem.
            • Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 80.48.145.* 24.06.09, 11:48
              Witam,
              Prysznice na plaży są :)
              Co do ostatniego dnia, to za bardzo nie wiem. Przy stłówce były
              toalety i prysznice jak dobrze pamiętam, więc ewentualnie tam mogłby
              się Pan w ostatni dzień wykąpać. Najlepiej zapytać rezydenta, ale
              sądzę, że taka możliwość będzie :)
              Ja już sobie morskie kąpiele ostatniego dnia darowałam, stąd moja
              niewiedza :)
              Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:37
              Witam. Właśnie wóciłam z Laguny wiec moge służyc troszke
              podpowiedzia na temat pobytu. Jesli chodzi o ostatni dzien pobytu to
              pokój trzeba było opuscic do godz. 10. Do dyspozycji byly natryski (
              (2 damskiei 2 meskie) i toalety oraz sala gdzie złozone były
              bagaże.Mozna tam było usiąść, zrobic sobie ew. cos do jedzenia czy
              picia.Warto zabrac ze soba jakis wiatraczek poniewaz pokoje ie
              posiadaja klimatyzacji i trudno w nocy wytrzymac.
              Życze miłego pobytu
              • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:31
                Witam !
                Wielkie dzięki za pierwsze wskazówki a czy możesz napisać coś o samej
                miejscowości, czy jest gdzie pospacerować wieczorem, jakie jedzenie i o której
                godzinie i czy w sklepach jest naprawdę tak drogo jak niektórzy piszą. Z jakich
                wycieczek najlepiej skorzystać. Jeżeli możesz to zasugeruj ile zabrać pieniędzy
                będziemy 4 osobową rodziną
              • Gość: karla Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:19
                Mam pytanie odnośnie tego wiatraka, czy jest naprawdę tak gorąco ponieważ nie
                bardzo wiem jak miałabym go zapakować i jeszcze jakbyś mógł napisać coś o samej
                plaży i gdzie na przykład robić zakupy i czy jedzenie jest dobre.
                • Gość: gosc Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 14:12

Jeżeli chodzi o wiatrak to nam polecali zabranie w biurze podr. i
                  dlatego go zabrałam ale tylko dlatego ze byl maly i spokojnie go
                  gdzies zmiesciłam, co do plazy to jest kamienista tak samo jak dno
                  morza dlatego warto zabrac klapki, karimaty, czy cos podobnego do
                  lezenia , przyda sie tez parasol albo wczesniejsze " zaklepanie"
                  sobie miejsca gdzies w cieniu pod drzewkiem. Zakupy robila sie
                  głównie w miasteczku w wiekszym samoobsługowym sklepie ( studenac)
                  albo przy wyjsciu z hotelu tez były dwa mniejsze sklepiki.
                  • Gość: Cro_bywalec Re: Gradac - info IP: *.adsl.net.t-com.hr 05.07.09, 16:10
                    Info dla jadących - jestem właśnie w Gradacu. Temperatura powietrza w tej chwili
                    w cieniu 29,5 st.C. Wczoraj po południu 2 razy była burza, dzisiaj tylko kilka
                    chmurek na niebie.
                  • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:36
                    Witam !
                    Mam pytanie czy na plaży jest bardzo dużo osób i czy trudno znaleźć miejsce w
                    cieniu. I jeżeli możesz napisać coś o posiłkach jakie było jedzenie i o której
                    godzinie. Z góry wielkie dzięki.
                    • Gość: gośc Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:53
                      Mój pobyt w chorwacji trwał od 17 czerwca ale z dnia na dzien osób
                      przybywało tak ze w sierpniu naprawde bedzie tłoczno, dlatego
                      sugeruje zajecie sobie miejsca w cieniu wczesniej ( rozłozyc recznik
                      czy karimate).Sniadania wydawane były od godz 7 -10 natomiast
                      obiadokolacje od 19-21. Co do jedzenie to uwazam ze to rzecz gustu i
                      niektórzy mówili ze monotonne ale uwazam ze nie było złe i mozna
                      była wybrac cos dla siebie.
                      Xycze udanego pobytu
                      • gold-fish Re: Gradac - hotel - pansion Laguna 20.08.09, 16:17
                        odświeżam wątek... co sądzicie o tym hotelu?
                        • Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.tktelekom.pl 20.08.09, 17:07
                          Byłam w tym hotelu z rodziną na przełomie lipca i sierpnia i nam się bardzo
                          podobało. Hotel nie jest nowy ani luksusowy, ale czysty i świetnie położony, my
                          do obsługi nie mieliśmy żadnych uwag, moim zdaniem po prostu adekwatny do ceny.
                          Jedzenie świetne, świeże i bardzo smaczne. Jeżeli interesuje cię coś konkretnego
                          to chętnie odpowiem, sama przed wyjazdem korzystałam z życzliwości osób które
                          zechciały odpowiadać na moje pytania. Życzę udanego wypoczynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka