asioka76 28.05.09, 08:47 bardzo proszę o opinie wybieram się tam w sierpniu a nic nie mogę znaleść o tym hotelu szczególnie zależy mi na żywieniu ponieważ będę z 4 letnią córką w hotelu mamy wykupione wyżywienie HB z góry dzięuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.mobile.playmobile.pl 28.05.09, 16:02 Byłam w Lagunie w zeszłym roku. Hotelik czysty i przyjemny z miłą obsługą i naprawdę dobrym jedzeniem :) Na śniadanie: płatki, dżemy, sery, wędliny, jajka/ jajecznica, jakieś parówki, kiełbaski, różne rodzaje pieczywa, owoce, czyli każdy znajdzie coś dla siebie :) Na obiadokolację: zupa, ziemniaki/ frytki, mięso, ryby, makarony, ryż, warzywa, z których można sobie skomponować surówkę, sałatki, ciasta, lody, owoce :) Jedynie co mogę doradzić, to lepiej przyjść na kolację bardziej na początku, gdyż mniej więcej po godzinie nie dokładają już nowego i ciepłego jedzenia, więc trzeba jeść zimne resztki. Życzę udanego pobytu! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:58 A mogłabyś napisać o której były posiłki i ogólnie jeszcze o plaży i o samym miasteczku. Jak możesz to doradź co zabrać ze sobą i w ogóle na przekład ile zabrać gotówki dla rodziny z dwójką dzieci.Z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 188.33.27.* 30.05.09, 00:39 Godzin posiłków za bardzo nie pamiętam... Wiem, że na śniadanie chodziłam po ósmej rano, natomiast na obiad ok. 18-19. Ale nie jestem pewna tych godzin... Co do plaży, to jest ładna, czysta, oczywiście kamienista, polecam wziąć buty do pływania oraz karimaty, by móc się na nich położyć tak, aby kamyczki nie kuły w plecy :) Jeżeli jedziecie w sezonie warto np. przed śniadaniem wyjść na plażę i rozłożyć jakiś ręcznik, by zająć sobie miejsce, ponieważ już ok. godz. 10 ciężko znaleźć miejsce, gdzie można się położyć :) Miasteczko jest małe, z jedną promenadą, na której jest dużo restauracji i sklepów, gra muzyka, wieczorem, przy tej głównej promenadzie można zobaczyć jak gra miejscowa drużyna waterpolo. Ja osobiście wolę większe miasteczka, ale pobyt w Gradacu wspominam bardzo miło. Jeśli chodzi o pieniądze, to ciężko mi powiedzieć, ja byłam z mężem, mieliśmy ok. 400 euro, ale sporo przywieźliśmy do domu. To zależy, czy chcielibyście coś pozwiedzać, każda wycieczka kosztowała ok.30-40 euro (cen też nie jestem pewna, bo z wycieczek, oprócz wypadu na Korculę, nie korzystałam, to był mój 5 wyjazd do Chorwacji, więc zdążyłam zaliczyć wcześniej wszystkie wycieczki). My najwięcej wydaliśmy na napoje, gdyż było tak gorąco, że bez przerwy chciało się pić :) Pozdrawiam! Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:58 Wielkie dzięki za wszystkie informacje na pewna bardzo się przydadzą mam jeszcze jedno pytanie może będziesz się orientować odnośnie spływu rzeką Cetiną. Czy można było skorzystać z takiej wycieczki wiem, że można płynąć z miejscowości Omiś a to chyba niedaleko Gradaca. Będę wdzięczna za informacje. Napisz jeszcze jeżeli możesz czy można wytrzymać bez klimatyzacji my jedziemy w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 188.33.34.* 01.06.09, 22:33 Niestety, nie słyszałam w Gradacu, by ktokolwiek organizował bądź wybierał się na tą wycieczkę. Omiś jest spory kawałek od Gradaca, chyba jedzie się tam z ok 2 godzinki. Organizowano bardziej popularne wycieczki: Dubrownik, Split+Trogir, Wodospady Krka, Medjugorie, fish picnic, Korcula. W hotelu nie było klimatyzacji, też byłam w sierpniu, było potwornie gorąco, zero wiatru, nawet spanie przy otwartym balkonie nie pomagało, ale piękne widoki Chorwacji potrafią wynagrodzić te małe niedogodności :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
asioka76 Re: Gradac - hotel - pansion Laguna 01.06.09, 18:31 dzięi za wyczerpujące odpowiedzi mam jeszcze pytanko o klimę w pokojach czy jet potrzebna? czy w sierpniu bez niej damy radę się wyspać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janian Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 188.33.34.* 01.06.09, 22:39 Klimatyzacji nie było. Również byłam w sierpniu i naprawdę trudno było wytrzymać. Mieliśmy pokój bardziej od strony gór, więc nie było nam dane poczuć choćby lekkiego zefirku od morza. Czasami zdarzało mi się nocą drzemać na balkonie, na krzesełkach :) Będzie dobrze! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:01 Naprawdę wielkie dzięki za wszystkie informacje ale wrócę jeszcze raz do wątku odnośnie wypadu ad Omisia na spływ rzeką Cetiną czy była taka możliwość i jeżeli wiesz jaka była cena takiego wyjazdu. Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 94.254.224.* 02.06.09, 21:29 Napisałam wcześniej (wczoraj wieczorem), że w Gradacu nic o takiej wycieczce nie słyszałam, że organizowali te najbardziej popularne wyjazdy. Omiś jest za daleko, a wycieczka jest mniej znana, a tym samym nieopłacalna. Dlatego wolą organizować wycieczki nad Wodospady Krka, czy do Splitu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:31 Bardzo ci dziękuję za wszystkie wskazówki i przepraszam, że nie zauważyłam tej wcześniejszej wypowiedzi odnośnie spływu Cetiną a jeżeli mogłabyś napisać jeszcze o wypadzie na Korculę cz warto, jedziemy z dziećmi w wieku 10 i 13 lat. Będę bardzo wdzięczna . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 94.254.208.* 03.06.09, 22:37 Ja osobiście Korculę polecam. Wycieczkę wykupywaliśmy z miejscowego biura podróży, na deptaku niedaleko hotelu siedziały dziewczyny z tego biura, u których można było tą podróż wykupić. Kosztowało to ok 200 Kn. To piękny rejs między wyspami, wspaniałe widoki, a Korcula to urocze miasto, w którym można poczuć prawdziwy klimat Chorwacji, czego trochę brakowało mi w samym Gradacu. W drodze powrotnej na statku był podawany obiad w postaci ryby z grilla, surówki i chleba i do tego wino + rakija. Było też pływanie w morzu, co okazało się dużą atrakcją, zwłaszcza dla dzieci ( + mojego męża):) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
asioka76 Re: Gradac - hotel - pansion Laguna 02.06.09, 16:01 dzięki za informacje może uda nam się wytrzymać ponieważ hotel blisko morza :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik.k Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 18:14 Witam ! Z uwagą przeczytałem wszystkie posty ponieważ jadę do Laguny w lipcu ale mam jeszcze pytanie do Janiny jeżeli może odpowiedzieć o prysznice na plaży czy są czy można się opłukać z tej słonej wody i jak było w ostatni dzień jak trzeba było opuścić pokoje czy jest się gdzie umyć i podziać przez cały dzień przed odjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: 80.48.145.* 24.06.09, 11:48 Witam, Prysznice na plaży są :) Co do ostatniego dnia, to za bardzo nie wiem. Przy stłówce były toalety i prysznice jak dobrze pamiętam, więc ewentualnie tam mogłby się Pan w ostatni dzień wykąpać. Najlepiej zapytać rezydenta, ale sądzę, że taka możliwość będzie :) Ja już sobie morskie kąpiele ostatniego dnia darowałam, stąd moja niewiedza :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:37 Witam. Właśnie wóciłam z Laguny wiec moge służyc troszke podpowiedzia na temat pobytu. Jesli chodzi o ostatni dzien pobytu to pokój trzeba było opuscic do godz. 10. Do dyspozycji byly natryski ( (2 damskiei 2 meskie) i toalety oraz sala gdzie złozone były bagaże.Mozna tam było usiąść, zrobic sobie ew. cos do jedzenia czy picia.Warto zabrac ze soba jakis wiatraczek poniewaz pokoje ie posiadaja klimatyzacji i trudno w nocy wytrzymac. Życze miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:31 Witam ! Wielkie dzięki za pierwsze wskazówki a czy możesz napisać coś o samej miejscowości, czy jest gdzie pospacerować wieczorem, jakie jedzenie i o której godzinie i czy w sklepach jest naprawdę tak drogo jak niektórzy piszą. Z jakich wycieczek najlepiej skorzystać. Jeżeli możesz to zasugeruj ile zabrać pieniędzy będziemy 4 osobową rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:19 Mam pytanie odnośnie tego wiatraka, czy jest naprawdę tak gorąco ponieważ nie bardzo wiem jak miałabym go zapakować i jeszcze jakbyś mógł napisać coś o samej plaży i gdzie na przykład robić zakupy i czy jedzenie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 14:12 Jeżeli chodzi o wiatrak to nam polecali zabranie w biurze podr. i dlatego go zabrałam ale tylko dlatego ze byl maly i spokojnie go gdzies zmiesciłam, co do plazy to jest kamienista tak samo jak dno morza dlatego warto zabrac klapki, karimaty, czy cos podobnego do lezenia , przyda sie tez parasol albo wczesniejsze " zaklepanie" sobie miejsca gdzies w cieniu pod drzewkiem. Zakupy robila sie głównie w miasteczku w wiekszym samoobsługowym sklepie ( studenac) albo przy wyjsciu z hotelu tez były dwa mniejsze sklepiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cro_bywalec Re: Gradac - info IP: *.adsl.net.t-com.hr 05.07.09, 16:10 Info dla jadących - jestem właśnie w Gradacu. Temperatura powietrza w tej chwili w cieniu 29,5 st.C. Wczoraj po południu 2 razy była burza, dzisiaj tylko kilka chmurek na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:36 Witam ! Mam pytanie czy na plaży jest bardzo dużo osób i czy trudno znaleźć miejsce w cieniu. I jeżeli możesz napisać coś o posiłkach jakie było jedzenie i o której godzinie. Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:53 Mój pobyt w chorwacji trwał od 17 czerwca ale z dnia na dzien osób przybywało tak ze w sierpniu naprawde bedzie tłoczno, dlatego sugeruje zajecie sobie miejsca w cieniu wczesniej ( rozłozyc recznik czy karimate).Sniadania wydawane były od godz 7 -10 natomiast obiadokolacje od 19-21. Co do jedzenie to uwazam ze to rzecz gustu i niektórzy mówili ze monotonne ale uwazam ze nie było złe i mozna była wybrac cos dla siebie. Xycze udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
gold-fish Re: Gradac - hotel - pansion Laguna 20.08.09, 16:17 odświeżam wątek... co sądzicie o tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: Gradac - hotel - pansion Laguna IP: *.tktelekom.pl 20.08.09, 17:07 Byłam w tym hotelu z rodziną na przełomie lipca i sierpnia i nam się bardzo podobało. Hotel nie jest nowy ani luksusowy, ale czysty i świetnie położony, my do obsługi nie mieliśmy żadnych uwag, moim zdaniem po prostu adekwatny do ceny. Jedzenie świetne, świeże i bardzo smaczne. Jeżeli interesuje cię coś konkretnego to chętnie odpowiem, sama przed wyjazdem korzystałam z życzliwości osób które zechciały odpowiadać na moje pytania. Życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś