Gość: Waldi IP: 213.17.171.* 04.06.09, 07:58 Jaka najlepsza mapa do nawigacji na państwa "w drodze" i na Chorwację? proszę o radę co mam instalować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sebastian Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 62.180.229.* 04.06.09, 08:10 Ja działam na Automapa Europe i jestem zadowolony, choć pokrycie w HR jest mniejsze niż w innych krajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cristow Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 195.68.192.* 04.06.09, 08:28 No ja polece jednak IGO8 - nowe mapki Chorwacji maja juz nawet ulice w takich małych miasteczkach jak Duce kolo Omis .. Ale wszystko zalezy jakiego dostawcy map uzyjesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 04.06.09, 15:55 proponuję automapę 3.5.0 Odpowiedz Link Zgłoś
i.s.f Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 04.06.09, 17:57 Automapa Europa - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 213.17.171.* 05.06.09, 08:11 dzięki bardzo :)Automapę Europy mam właśnie, ale o IGO słyszałem że dobra na Cro właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: *.rybnik.vectranet.pl 07.06.09, 11:57 Najlepsza mapa to dobry atlas i odrobina myślenia a nie gadźet dla bezmózga jakim jest każdy gps. A potem auta lądują w wodzie albo w lesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 07.06.09, 12:01 Andy, widzę że trochę techniki i się gubisz, jesteś bez mózgiem jak własnie Ci co nie potrafią posługiwać się tą techniką Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 07.06.09, 13:29 Też uważam,że to gadżet praktycznie zbędny.Może sie przydać w dyżych miastach,gdy chcemy dotrzeć na konkretną ulicę.Ewentualnie do przejrzenia fotek-zdecydowanie wiekszy ekran niz w aparatach fotograficznych. Na trasie,wystarczy plan podróży i obserwacja znaków,tablic informacyjnych i drogowskazów. Dla osób ,którzy tuz przed wyjazdem się zaopatrują (kupują pożyczają )w gps-a i maja małe doświadczenie w wysłuchiwaniu komunikatów czy śledzeniu trasy na ekraniku, może sie okazać wręcz niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 07.06.09, 14:54 hepik zgadzam sie z Tobą. jak ktoś nie ma i nie jeżdził z tym to nie ma co pożyczać bo krzywdę sobie można zrobić, u mało doświadczonych jazda z tym gadzetem (ja tak nie uważam) jest niebezpieczna, za dużo uwagi nowicjusze przywiązauję do gps-a a mniej na drogę. Ja zawsze jeżdzę na gps-sie, choćby z tego względu żeby spojrzeć ile km mi pozostało albo ile czasu jazdy przede mną. echh.... ale co tam, ale jak jakiś remont na drodze albo objazd, wtedy problem, a z nawigacją zero problemu, dla mnie urządzenie rewelacja, nie pamiętam kiedy ostatnią mapę kupowałem Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 07.06.09, 20:58 OK -idę na kompromis,są sytuacje kiedy może sie przydać ;) Podobnie jak dobra papierowa mapa. Tyle,że często decyzja o zakupie zapada przed takim długim wyjazdem a oswojenie sie z urządzeniem -ważna rzecz. I nie obdarzać zaufaniem bezgranicznym.Pamiętam jak pod Ploce uparcie namawiał bym skręcił w nurt Neretwy ;) A i w prawo do Jadranu też mu sie zdarzało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 07.06.09, 21:43 drogi nie było a on kazał Ci skręcać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 08.06.09, 07:43 kazik, mają g.... powgrywane a nie pożądne mapy albo kolejni nieudacznicy jeśli chodzi o tę technikę Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 08.06.09, 08:51 Kazik- 212.244.164.* Daro- 212.244.164.* Musicie za pomocą forum się komunikować? Nie prościej tete a tete? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 08.06.09, 10:17 > to gadżet praktycznie zbędny.Może sie przydać w dyżych miastach... Hepik, uważam, że ten gadżet może się przydać w kilku sytuacjach: - w dużych miastach; - gdy kierowca nie może liczyć na pilota; - gdy jedzie się do celu najprostszą drogą. Do zwiedzania i wyboru najciekawszych dróg widokowych jest on w/g mnie dużo mniej przydatny niż dobra mapa. Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś