Dodaj do ulubionych

GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro

IP: 213.17.171.* 04.06.09, 07:58
Jaka najlepsza mapa do nawigacji na państwa "w drodze" i na
Chorwację?
proszę o radę co mam instalować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sebastian Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 62.180.229.* 04.06.09, 08:10
      Ja działam na Automapa Europe i jestem zadowolony, choć pokrycie w
      HR jest mniejsze niż w innych krajach
      • Gość: Cristow Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 195.68.192.* 04.06.09, 08:28
        No ja polece jednak IGO8 - nowe mapki Chorwacji maja juz nawet ulice w takich
        małych miasteczkach jak Duce kolo Omis .. Ale wszystko zalezy jakiego dostawcy
        map uzyjesz ...

• Gość: kimi Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 04.06.09, 15:55
          proponuję automapę 3.5.0
          • i.s.f Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 04.06.09, 17:57
            Automapa Europa - polecam.
    • Gość: Waldi Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 213.17.171.* 05.06.09, 08:11
      dzięki bardzo :)Automapę Europy mam właśnie, ale o IGO słyszałem że
      dobra na Cro właśnie
    • Gość: Andy Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: *.rybnik.vectranet.pl 07.06.09, 11:57
      Najlepsza mapa to dobry atlas i odrobina myślenia a nie gadźet dla
      bezmózga jakim jest każdy gps. A potem auta lądują w wodzie albo w
      lesie
      • Gość: kazik Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 07.06.09, 12:01
        Andy, widzę że trochę techniki i się gubisz, jesteś bez mózgiem jak własnie Ci
        co nie potrafią posługiwać się tą techniką
        • hepik1 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 07.06.09, 13:29
          Też uważam,że to gadżet praktycznie zbędny.Może sie przydać w dyżych miastach,gdy chcemy dotrzeć na konkretną ulicę.Ewentualnie do przejrzenia fotek-zdecydowanie wiekszy ekran niz w aparatach fotograficznych.
          Na trasie,wystarczy plan podróży i obserwacja znaków,tablic informacyjnych i drogowskazów.
          Dla osób ,którzy tuz przed wyjazdem się zaopatrują (kupują pożyczają )w gps-a i maja małe doświadczenie w wysłuchiwaniu komunikatów czy śledzeniu trasy na ekraniku, może sie okazać wręcz niebezpieczny.
          • Gość: kazik Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 07.06.09, 14:54
            hepik zgadzam sie z Tobą. jak ktoś nie ma i nie jeżdził z tym to nie ma co
            pożyczać bo krzywdę sobie można zrobić, u mało doświadczonych jazda z tym
            gadzetem (ja tak nie uważam) jest niebezpieczna, za dużo uwagi nowicjusze
            przywiązauję do gps-a a mniej na drogę. Ja zawsze jeżdzę na gps-sie, choćby z
            tego względu żeby spojrzeć ile km mi pozostało albo ile czasu jazdy przede mną.
            echh.... ale co tam, ale jak jakiś remont na drodze albo objazd, wtedy problem,
            a z nawigacją zero problemu, dla mnie urządzenie rewelacja, nie pamiętam kiedy
            ostatnią mapę kupowałem
            • hepik1 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 07.06.09, 20:58
              OK -idę na kompromis,są sytuacje kiedy może sie przydać ;)
              Podobnie jak dobra papierowa mapa.
              Tyle,że często decyzja o zakupie zapada przed takim długim wyjazdem a oswojenie sie z urządzeniem -ważna rzecz.
              I nie obdarzać zaufaniem bezgranicznym.Pamiętam jak pod Ploce uparcie namawiał bym skręcił w nurt Neretwy ;)
              A i w prawo do Jadranu też mu sie zdarzało ;)
              • Gość: kazik Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 07.06.09, 21:43
                drogi nie było a on kazał Ci skręcać?
                • Gość: daro Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro IP: 212.244.164.* 08.06.09, 07:43
                  kazik, mają g.... powgrywane a nie pożądne mapy albo kolejni nieudacznicy jeśli
                  chodzi o tę technikę
                  • hepik1 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 08.06.09, 08:51

Kazik- 212.244.164.*
                    Daro- 212.244.164.*

Musicie za pomocą forum się komunikować?
                    Nie prościej tete a tete? ;)
          • bah77 Re: GPS Austria, Czechy, Słowacja, Cro 08.06.09, 10:17
            > to gadżet praktycznie zbędny.Może sie przydać w dyżych miastach...

Hepik, uważam, że ten gadżet może się przydać w kilku sytuacjach:
            - w dużych miastach;
            - gdy kierowca nie może liczyć na pilota;
            - gdy jedzie się do celu najprostszą drogą.

Do zwiedzania i wyboru najciekawszych dróg widokowych jest on w/g
            mnie dużo mniej przydatny niż dobra mapa.

Pzdr

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka