martinez28 08.10.04, 15:06 witam, właśnie się wprowadziliśmy. czy ktoś może mi podpowiedzieć coś o tym osiedlu? jakieś istotne informacje np. czy plac zabaw będzie rozbudowany itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwertyasd Re: pytanie w Wille Nową Julianowską 09.10.04, 10:00 jeszcze czego, wstrętne bachory i tak mocno dra gęby Odpowiedz Link
martinez28 Re: pytanie w Wille Nową Julianowską 11.10.04, 13:36 trzeba bylo kupic mieszkanie dalej od placu zabaw... Odpowiedz Link
sz.kasia Re: pytanie w Wille Nową Julianowską 01.11.04, 16:41 Witam. Byla jakis czas temu przeprowadzana wsrod mieszkancow ankieta. Jeden z punktow przewidywal rozbudowe placu zabaw ale ... do dzisiaj wyniki nie zostaly opublikowane. Z tego co wiem jest jeszcze jeden problem przeciw ktoremu buntuja sie mieszkancy, na nasze osiedle schodza sie mamusie z os. Srebrne Swierki, Zdrowy Dom i Energomontaz gdyz u nich nie ma placow zabaw a czesto zmieniajaca sie ochrona wpuszcza wszystkich na osiedle. Odpowiedz Link
martinez28 Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 01.11.04, 18:46 przydalbt sie wiekszy plac zabaw... moze przynajmniej hustawka. czy ktos ma moze doswiadczenia z halasami w mieszkaniu? czy to normalne w WNJ, ze niesie np. bieganie dziecka z sasiedniego mieszkania po podlodze, tak ze slychac i czuc drgania dwa pokoje dalej? czy normalne jest, ze sciany miedzy mieszkaniami sa tak slabo wygluszone, ze slychac niecho glosniejsza muzyke i np. smiech doroslej osoby????? zastanawiam sie czy to wAdy konstrukcyjne czy norma?? Odpowiedz Link
aania79 Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 03.11.04, 15:48 Witaj u nas głosów nie słychać, ale np gdy ktoś właczy pralkę to i owszem. Tez mieszkam w WNJ od niedawna.Rozmawiałam z innymi mieszkańcami, podobno te nowsze (nasze) bloki są bardziej wyciszone, w staraych słychać dużo więcej. Jeśli chodzi o plac zabaw to też uważam, że przydałaby się conajmniej huśtawka.Z tego co widziałam duzo dzieci się urodziło minionej wiosny, gdy przyjdzie lato strach pomyśleć co tu się będzie działo. Odpowiedz Link
black_mouse Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 03.11.04, 16:02 Jestem mieszkańcem WNJ od początku,czyli raczej weteranem. Jeśli chodzi o wyciszenie, to w tej starszej części osiedla jest fatalnie. Słychać dosłownie wszystko, od rozkładania wersalki, radia, TV do szumu zmywarki włącznie. Na pierwszych zebraniach robiliśmy o to hałas, żądaliśmy dodatkowej izolacji ścian zewnętrznych mieszkań na koszt developera. niestety developer wziął na swój koszt ekspertów z Politechniki Warszawskiej i ci uznali, że to się mieści w polskiej normie, blisko granicy,ale jej nie przekracza - więc nie mozna nic zrobić. Niektórzy na swój koszt obili ściany korkiem. W tej drugiej fazie już to ulepszyli,bo bali się, że ludzie nie będa kupowac. W każdym razie głośność jest główną wadą jaką wymieniłbym gdyby mnie ktoś zapytał o to osiedle. Dziecko naszych sąsiadów nie może spać, bo ktoś za ścianą ma papugę. Kiedy w domu nie mam niczego włączonego, słyszę każde wypowiedziane za ścianą słowo. Nie muszę chyba dodawać, ze słychać wszystko czyli równiez odgłosy odbywania stosunków, jak się trafią temperamentni sąsiedzi (a nam sie tacy trafili), to jest już całkiem mało śmiesznie.Obie strony zdają sobie z tego sprawę i tylko głupio jest jak się spotykamy na korytarzu - głupio spojrzeć sobie w oczy. Chcę się stąd wyprowadzić i dlatego nic z tym nie robię, ale jak ktoś ma zamiar dłużej tu zostać, to trzeba sie odizolowac i to już! Odpowiedz Link
sz.kasia Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 03.11.04, 19:07 U nas tez głosno (bloki budowane w srodkowej fazie). Zarowno my jak i inni sasiedzi mieli juz spiecia bo kazdemu wydaje sie ze tylko Ci drudzy tak rozrabiaja. Nas na przyklad o 7.oo rano obudzil Pan straznik z informacja ze sasiedzi prosza o cisze. Skorzystalismy z okazji i jeszcze w nocnym odzieniu zapukalismy do nich aby zapytac o co im chodzi i przy okazji aby wyjasnili co Oni wyprawiaja bo odkad wprowadzili sie bylo nie do wytrzymania. Byli tak samo zdziwieni jak i my ta pobudka. Mam wrazenie ze od tamtej chwili i my i Oni staramy sie zachowywac ciszej. Ale to chyba nie jest normalna sytucja aby nie czuc sie swobodnie we wlasnym mieszkaniu. Odpowiedz Link
martinez28 Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 03.11.04, 21:06 trzeba przyznac, ze niezle skurwysynstwo uprawia deweloper. za taka kase mogliby troche lepiej wygluszac sciany... na ale coz. ja na wlasny koszt zamierzam zmniejszyc sobie pokoj i pokryc go dodatkawa plyta gips-karton i wyciszyc jakas wata czy korkiem - czyms super dzwiekochlonnym. wiaze sie to z tym, ze bede musial zrobic generalny remont (zmniejszenie szafy, nowe drzwi, podloga, malowanie itp) pewnie mnie skasuja spece na 5000 albo i lepiej... Odpowiedz Link
sz.kasia Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 04.11.04, 19:24 Zastanow sie czy warto brac fachowcow od developera - ja bym nie ryzykowala. Jak jedno zrobia to drugie zepsują (z autopsji i doświadczenia sąsiadów). My sporo zmienialismy i jeszcze więcej nas to kosztowało (kasa + nerwy). Np. Zaproponowali przesunięcie włącznika za 1000,- my zrobiliśmy to za 100,-. Niestety podejrzewam że za wszystko tak przepłaciliśmy. Odpowiedz Link
martinez28 Re: pytanie o Wille Nową Julianowską 04.11.04, 19:25 moze podaj mejla szanowna kasiu? moj: gmconsulting@message.pl Odpowiedz Link