Dodaj do ulubionych

Przebieg ulicy KUROPATWY

04.04.06, 09:48
witam,
jako przyszly mieszkaniec J. interesuje sie przebiegiem planowanej ulicy
Kuropatwy przez nasz Jozefoslaw.
Czy wiecie doklanie jak jest planowana. Ostatnio ktos napisal ze ma byc
niezla arteria - skad to wie?
Sa jakies plany?
pozd
Obserwuj wątek
    • dc22 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 04.04.06, 13:04
      z plotek;)
      arteria miala byc - dwupasmowa. podobno. podobno tez zmienili plany i ma byc
      taka jak geodetow.
      podobno w planach to przebicie do pulawskiej jest od lat 80 albo jeszcze
      wczesniej. podobno nie ma na to kasy a juz napewno nie w sytuacji poszerzania
      pulawskiej do 3 pasow i budowy wezla mysiadlo.
      przebiegac ma za os. przylesie. przeszlam kiedys spacerem wzdluz tej planowanej
      drogi i musze przyznac ze juz za ogrodowa zaczyna sie "kociol" - droge beda
      budowac omijajac istniejace budynki? to powstanie nam niezly "odcinek
      specjalny" :)))

jak wiadac - duzo "podobno" :) wiekszosc z info na roznych forach, rowniez na
      tym. przeszukaj historie.

pozdrawiam
    • m2w7 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 05.04.06, 10:23
      W planach jest szeroka ulica (szersza niż Geodetów czy Wilanowska). Plany mogą
      zostać:
      -oprotestowane (ale tylko przez właścicieli terenu, który musi być wykupiony na
      ulicę; termin minął)
      -zmienione (na przykład nowi radni- więc warto wybrać odpowiednich a potem pilnować)
      -zrealizowane (ale na razie nie ma funduszy i jest nadzieja, że pomysł upadnie).
      Wiele pisano w wątkach wcześniejszych.
      Wrażenia z wycieczek rowerowych- wydaje mi się, że poszerzenie odcinka Puławska-
      Osiedlowa będzie trudne, odcinek Ogrodowa- Wilanowska- Julianowska łatwe.
      Ciekawie wyglada kawałek przy Osiedlowej- tam jest ogrodzona działka. Wykupienie
      częsi na drogę jest możliwe ale pozostała część bardzo straci na wartości (więc
      rozmowy o wykupieniu mogą być podobnie trudne jak w Warszawie w wielu miejscach
      (typu Powstańców Śląskich). Mam więc nadzieję, że powstanie lokalna ulica do
      Konstancina a nie droga dzieląca nasza miejscowość.
      • kasztanowa15 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 05.04.06, 15:43
        tylko ciekawe jak to bedzi ewygladać?
        moim zdaniem nitka jak na geodetów to max
        tam jest już b. ciasno...
        z drugiej strony troche to dziwne że obok samego lasu - nie?
        • wojti12 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 06.04.06, 09:33
          no wlasnie obok samego lasu ???
          tnz jak i gdzie?
          czy znacie planowany przebieg (jak mozecie podac osiedla, budynki, strumyk -
          jako odniesienie).
          Ja bede mieszkal przy ul. Zwirowej i dlatego jestem ciekaw :-)
          • myszka777 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 06.04.06, 16:36
            oj ktoś coś namieszał z tym lasem :)
            Kuropatwy przy lesie nie jest planowana :)
            odcinek od Wilanowskiej do Julianowskiej ma iść przy segmentach, których budowę
            rozpoczął Mostostal (zresztą akutat w tym miejscu jest słupek nazwą ulicy
            Kuropatwy), potem wzdłuż strumyka, pomiędzy Tohsonem i przedszkolem, a z
            Julianowską ma łączyć się na wysokości mostku, stąd do lasu jeszcze ładny
            kawałek :)
            • myszka777 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 06.04.06, 16:40
              chyba sie domyślam skąd ten błąd, w jednym z pierwszych postów jest napisane że
              droga planowana jest za osiedlem przylesie, z tym tylko, że PRZYLESIE to nazwa
              osiedla, króte akurat przy lesie nie jest, tylko przy ul. Magnolii :)))
              • wojti12 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 07.04.06, 10:14
                dzieki myszka777,
                juz mniej wiecej wiem co i jak.
                jest i dobrz i zle. ja bede mieszkal w segmentach na osiedlu Ostoja. segmenty
                sa na kocnu osielda a za nimi pole. stamtad niewielki kawalek do strumyk czyli
                tam gdzie ma isc droga. w sumie technicznie patrzac na mapy satelitarne to
                droga ta moze isc tylko wzdluz strumyka
                • myszka777 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 07.04.06, 13:38
                  wojti12 - znam osiedle Ostaja i na Twoim miejscu wcale bym sie nie martwiła
                  ulicą Kuropatwy - wg. mnie to spory kawałek będzisz miał z tych segmentów do
                  ulicy, poza tym na tym polu z czasem też cos powstanie, (pytanie tylko co?
                  stawiam na kolejne osiedle) i oddzieli Ostoję od ulicy :)
                  • wojti12 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 07.04.06, 16:16
                    dzieki myszka za slowa spokoju.
                    fakt, predzej czy pozniej cos wyrosnie :-)
                    ale sprawdzilem tam w otulnie lasu juz nie moga postwic wiezowcow wiec bedzie
                    tylko niska zabudowa.
                    Tak apropo, pisze ze widzisz z okien bodwe szkoly - czyli zakladam ze mieszkasz
                    gdzies w poblizu Ostoji.
                    A dokladnie jesli to nie takemnica to jakie osiedla, ulica? :-)
                    • myszka777 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 08.04.06, 00:08
                      nie to nie tajemnica :)
                      oś. Nad Strumykiem
                      a na Ostoji mam znajomych + na nowym etapie też będę miała znajomych :)
    • kasztanowa15 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 02.05.06, 10:41
      zapytuje czy ul. Kuropatwy bedzie przebiegac "za strumykiem" po stronie lasu
      kabackiego czy ul. Geodetów?
      tomek
      • kasztanowa15 Re: Przebieg ulicy KUROPATWY 03.05.06, 09:53
        ktos cos wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka