Gość: Gość IP: 83.2.21.* 12.06.10, 20:07 Czy ktoś był w tym roku w Cretan Filoxenia? Jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bueno Re: Cretan Filoxenia IP: *.cable.smsnet.pl 13.06.10, 20:42 w tym roku nie, ale w zeszłym byłem, co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cretan Filoxenia IP: 83.2.21.* 13.06.10, 21:29 Szukałem kameralnego, spokojnego hotelu. Opinie w zeszłym roku były dość dobre, ciekawy byłem, czy się nie zmieniły. Tak na prawdę, to w hotelu, a szczególnie w pokojach za dużo czasu się nie spędza. bueno - korzystałeś może z internetu w Analipsi? Jakie organizowałeś sobie wycieczki? Samochodem czy z przewodnikiem i gdzie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bueno Re: Cretan Filoxenia IP: *.cable.smsnet.pl 15.06.10, 22:49 za internet w hotelu 1 euro - pół godziny, 0,5euro za 10 minut, brak wifi, ja miszkałem w budynku hotelowym, pokoje urządzone raczej skromnie,ważne że klima działała, jeśli chodzi o wycieczki to staraliśmy sobie sami jakoś zorganizować a poruszaliśmy się lokalnymi autobusami, do przystanku w sumie kawałek, autobusy zatrzymują się na każdym przystanku, bilet kupujesz u konduktora(ok 3 euro Heraklion,około 2 euro Hersonisos. Nie było w ten sposób problemu z zaparkowaniem samochodu,gdzieś przy plaży(nie wypożyczaliśmy wogóle)a i dużo w ten sposób zwiedziliśmy. dodatkowo z biura byliśmy na wycieczce na wyspe Spinalonga(polecam, super wypad i śliczna dzika plaża)jeśli chcesz wiedzieć jeszcze coś pytaj:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cretan Filoxenia IP: 83.2.21.* 16.06.10, 21:22 Spinalonga - tam planuje się wybrać, Samaria także, co jeszcze - zobaczymy. Planowałem wypożyczyć samochód, ale zrezygnuje, bo można mięć więcej jakiś kłopotów niż korzyści, np parkingi itp. Autobus - dobry pomysł. Jak byłeś w Heraklionie i Hersonisos - trudno było trafić do ważniejszych turystycznie miejsc? Korzystałeś z jakiś książkowych przewodników przy zwiedzaniu? O hotel się nie pytam, bo i tak wczasy wykupione. W pokoju się tylko nocuje właściwie. Analipsi ma swoją stronę internetową. Ponoć w centrum jest jakaś sieć wi-fi darmowa i jeszcze w jakimś miejscu. Zresztą, to nie najważniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bueno Re: Cretan Filoxenia IP: *.cable.smsnet.pl 17.06.10, 23:02 podczas wycieczek posługiwaliśmy się tylko zakupionym przewodnikiem ewentualnie pytaliśmy naszego rezydenta co warto zobaczyć i gdzie ię udać, Samaria-fajna rzecz jednak nie wybraliśmy się bo to zbyt mordercza wycieczka dla nas, (około 14godzin i morderczy upał) Udanego urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cretan Filoxenia IP: 83.2.21.* 19.06.10, 13:53 Na Samarię raczej się zdecyduję. Nie mam możliwości pojechać na Kretę poza sezonem, choć wolałbym wrzesień-październik lub wiosnę. Żona jest nauczycielem i musimy pakować się w wakacje. Myślę, że podobnie będę spędzać urlop jak Ty. Przewodnik do ręki i ok. Nie wyjeżdżam pierwszy raz więc jakoś damy sobie radę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś