Dodaj do ulubionych

Kempingi na Peloponezie

IP: 212.160.130.* 04.04.04, 22:41
Hej,
Mam pytanie czy ktos moze polecic jakies fajne kempingi na Peloponezie.
Wybieram sie tam na poczatku czerwca i probuje poszukac w sieci, ale zdjecia
to nie to co referencja.
Dzieki z gory za wszelkie info!
Obserwuj wątek
    • Gość: bynek Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 00:46
      Hej !
      Czy jakaś konkretna część Poloponezu Ciebie interesuje?
      Byłem w 2001 na paru campingach.
      Pzdr. bynek
      • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 212.160.130.* 06.04.04, 23:31
        Witam,
        Bede mial okolo 10 dni i mysle objechac caly, ale nastawiamy sie na kempingi na
        poludniu i wschodzie (chociaz slyszalem, ze wybrzeze zachodnie ma super plaze).
        Mysle bardziej o kempingach nad morzem niz w interiorze.
        Dzieki za wszelkie info
        Pozdrawaim
        • bynek Re: Kempingi na Peloponezie 07.04.04, 03:00
          Witaj !
          Rzeczywiście plaże na zachodzie są super . Trochę podobne
          do Baltyku ale woda oczywiście cieplejsza. Niestety ale na
          samym południu nie znam osobiście żadnego campingu.
          Najbardziej wysunięty na południe był camping POSEIDON
          niedaleko Nafplio w miejscowości Iria . Przyzwoity i niedrogi
          położony przy morzu z własną (nie najlepszą) plażą. Bardzo
          czysty ale ze słoną wodą w toaletach. Słona woda w toaletach
          i prysznicach jest powszechnym zjawiskiem w Grecji nad morzem.
          Mieszkałem bardziej na południe w Sparcie . Nie pamiętam nazwy
          ale również nie drogi i przyzwoity camping. No i na zachodnim
          wybrzeżu PALOUKI w miejscowości o takiej samej nazwie. Także
          nienajgorszy camping. W sumie obejrzeliśmy sporo miejsc ale
          zawsze coś było nie tak. Mieliśmy duży namiot , potrzebowaliśmy
          elektryczności , cienia i możliwości zaparkowania samochodu
          przy namiocie a nie na parkingu. Na niektórych campingach
          zwyczajnie brakowało dobrych miejsc lub snitariaty pozostawiały
          wiele do życzenia.

Pozdr. bynek
    • Gość: f Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 04:27
      Podczas objazdu dookoła Grecji autokarem poznałem kilkanaście kempingów.
      Na Peloponezie byłem na dwóch, oba mogę polecić.
      Pierwszy na wszchodzie Kastraki Assini w zatoce Argolidzkiej między Tolo, a
      Nafplionem. Ładny , w cieniu palm, z ładną plażą, dobre miejsce wypadowe do
      Myken, Epidauros, Nafplionu i Koryntu.
      Drugi nazywa się Aginara Beach na cyplu najdalej wysuniętym na zachód.
      Rzeczywiście jak pisze Bynek piękna szeroka, piaszczysta plaża. Z plaży widać
      wyspę Zakinthos. W zasięgu jest starożytna Olimpia i blisko do promu w Patras.
      Ja spotkałem się z inną ciekawostką. O ile nigdzie nie było problemów z woda i
      było czysto, za to czasem prysznic trzeba było uruchamiać monetą, jeszcze wtedy
      za 500 drachm
      Pozdrawiam, życzę udanych wojaży
      fr
      • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 01:14
        WITAJ, TRAFIŁEŚ NA KOMPLETNEGO ŚWIRA NA PUNKCIE GRECJI I CARAVANINGU.
        ZJEŹDZIŁEM CAŁY PELOPONEZ 2 RAZY I TROCHĘ DZIĘKI WYDAWNICTWU
        NIEMIECKIEMU''ADAC'' TRAFIŁEM NA DWA KOSMICZNE KEMPINGI. JEDEN LEŻY TUŻ OBOK
        AGINARY O KTÓREJ KTOŚ JUŻ WSPOMINAŁ I NAZYWA SIĘ ''GOLDEN BEACH'' ZE WSPANIAŁYM
        WŁAŚCICIELEM LUBIĄCYM BARDZO POLAKÓW -JORGOSEM (ZJEŹDZIŁEM CAŁĄ CHORWACJĘ ,
        SPORO WŁOCH I GRECJĘ I UWAŻAM TEN KEMPING ZA NAJLEPSZY NA JAKIM BYŁEM )ORAZ
        DRUGI NA WSCHODNIM WYBRZEZU W OKOLICACH EPDAVROS -TONĄCY W POMARAŃCZCH I
        MANDARYNKACH. BYLIŚMY W 4 RODZINY I MIELIŚMY 3 MASZYNKI DO WYCISKANIA SOKÓW
        WIĘC CHODZIŁY NA OKRĄGŁO, A ŻE WOZIMY ZE SOBĄ ZAWSZE ZAMRAŻARKĘ TO NIE MUSZĘ
        KOŃCZYĆ JAK BYŁO. MAM SPORO FOTEK I PEWNE DOŚWIADCZENIE W PŁYNIĘCIU PROMAMI Z
        WENECJI DO PATRAS WIĘC NAPISZ DOKŁADNIE CZEGO SZUKASZ. POZDRAWIAM TOMSON
        • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 217.11.133.* 13.04.04, 16:29
          Dzieki za te informacje i juz wiem mniej wiecej na jakim kempingu sie pojawic.
          Napisz jak stales sie szczesliwym posiadaczem przewodnika po kempingach ADAC i
          gdzie mozna go kupic. A nie kojarzysz nazwy tego kempingu obok Epdavros? Jesli
          jest tam jeden to trafie na niego, ale jak jest ich kilka to moze byc problem.
          Zakladam, ze kempingi sa na wybrzezu.
          Pozdrawiam
          • Gość: tomson Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:14
            adac niestety kupiłem w berlinie. co do nazwy kempingu to oczywiście już ci
            podaję :'nicolas I' i tuż obok 'nicolas II'. co do wyboru to musisz sobie sam
            wybrać. obydwa prowadzą dwaj bracia (Janis -sympatyczniejszy) obydwa leża
            bezpośrednio nad samiuteńkim morkiem (baja)jeden posiada basen drugi nie, ale
            na tym co nie ma basenu można umrzeć (dosłownie) od pomarańczy. byłem tam
            prawie miesiąc od środka czerwca.jest super-delfiny i inne takie sprawy.z
            czystym sumieniem polecam. aha między jednym a drugim kempingiem jak
            ponurkujesz to zobaczycz ruiny fajnego miasta.
            • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 217.11.133.* 14.04.04, 12:47
              Dzieki Tomson za te informacje.
              Bede probowal kupic ADAC-a moze przez Internet albo na jakiejs aukcji. A propos
              ile stron to kempingi na Peloponezie? Moze jakos ksero + fax?
              I jeszcze pytanko do pomaranczy i temp. wody w 1-szej polowie czerwca. Czy
              wtedy juz sa dojrzale i jaka jest wtedy woda.
              Pozdrawiam
              • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 20:25
                POMARAŃCZE, MANDARYNKI I CYTRYNY NA KEMPINGU I NA DZIKIEJ PLANTACJI NA
                PRZECIWKO KEMPINGU SĄ DOJRZAŁE ( NIE JEST TO ODMIANA NAJPIĘKNIEJSZA BO SOKOWA)
                I SŁODZIUTEŃKIE. CO DO WODY TO ZUPCIA. JAK PODASZ ADRES TO PUKNĘ CI DLA OSŁODY
                PARĘ FOTEK KEMPINGU I OKOLICY.
                • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 212.160.130.* 15.04.04, 00:18
                  No te fotki by jeszcze bardziej nakrecily chec wyjazdu. Przeslij jak mozesz.
                  mike2000@op.pl
                  Dzieki i pozdrawiam
              • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 20:29
                ADAC MAM WYDANIE MILENIJNE ( 2000 ) KEMPINGÓW NA PELOPONEZIE OPISANYCH JEST 45
    • Gość: ellada Re: Kempingi na Peloponezie IP: 81.210.38.* 10.04.04, 20:30
      Witaj!
      Polecam Ci kamping Koroni w miejscowości Koroni na samiuśkim południu
      zachodniego "palca" Peloponezu.Warunki są super,w cenę wliczona jest łazienka z
      ciepłą wodą,kuchnia z lodówką o możliwością gotowania, bar i basen na terenie
      kampingu.Miejscowość mała ale malownicza,piękna piaszczysta plaża,ruiny
      zamku,jest się gdzie powłóczyć.
      Spędziliśmy tam w zeszłym roku cały sierpień,już po raz drugi.
      Pozdrówka
    • Gość: chodofca_qrczakuf Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 04:01
      Pamiętaj że kempingi w Grecji to troszku abstrakcja - często są to parkingi
      przystosowane do tych celów lub jakieś działki przy domach / apartamentach. Jak
      byłeś kiedyś we włoszech to nie nastawiaj się na takie same warunki. Ponadto
      ich położenie jest raczej wątpliwe co do atrakcyjności. Greckie kempingi to w
      najlepszym razie campingi tranzytowe we Włoszech. Wiem co piszę bo sporo
      widziałem, pracowałem kupę jako rezydent zarówno w grecji jak i we włoszech.
      chodofca_qrczakuf@op.pl
      • ortodox Re: Kempingi na Peloponezie 12.04.04, 15:49
        No chyba Tobie „troszku” pamięć zawodzi albo byłeś w Grecji
        przed naszą erą i już nie wiele pamiętasz. A może pomyliły się Tobie
        campingi z fermami kurczaków. Campingi rezydencyjne - czyli taki
        gdzie miejscowi mają na dłuższy czas wynajęte stanowiska i są one
        i specyficznie „zagospodarowane” zdarzają się wszędzie . Również we
        Włoszech zwłaszcza na południu .
        Czas na Bilobil!
        ortodox
        • Gość: tomson Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:19
          brawo, bardzo cenna uwaga. w zupełności się z tobą zgadzam i potwierdzam.
          • Gość: Piotr Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.04, 14:56
            Thomson, czy mozesz sprecyzowac gdzie znajduje sie wymieniane przez Ciebie
            miasto Aginara?? I oczywiście polecany camping? Jadę na Peloponez pod koniec
            maja i żywo mnie temat campingów na Peloponezie interesuje, ale w żaden sposób
            nie mogę odlaleść wymienianego przez Ciebie miasta. Ani Atlas Europa Shell
            2003/2004 go nie wymienia, ani Microsoft Auto Route Express też nie motrafi go
            wskazać. Czy możesz zatem poda jego dokładniejszą lokalizację? Jaka część
            Peloponezu, koło jakiego większego mista, jaki kierunej, jaką drogą się tam
            jedzie itp.
            Bee bardzo wdzięczny!
            • Gość: ft Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 17:02
              Aginara Beach to jest nazwa kempingu i takiego miasta nie znajdziesz, amieści
              się on na zachodnim cyplu Peloponezu i z plaży widać wyspę Zakinthos.
              Na greckiej stronie kempingów znalazłem namiary i skopiowałem:

Aginara Beach
              Ligia
              270 50 Ilia
              Peloponissos Tel:0623-96211/96411
              Fax:96157

Na dobrej mapie Jest Ligia
              Pozdrawiam
              ft
              • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 212.160.130.* 18.04.04, 20:50
                Na tej stronie jest sporo kempingow o ktorych na tym forum byly omawiane
                (oczywiscie region Peloponez):)
                www.campingreece.gr/campsites.htm
            • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 18:31
              • Gość: Piotr Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.04.04, 19:02
                Wielkie dzięki za dokładne namiary. A może macie jeszcze coś sprawdzonego na
                wschodnim wybrzeżu? Gdzieś między Napflio a Ermioni? Wiem, że jest tam sporo
                różnych campingów, ale czy sprawdziliście któryś z nich? Interesują mnie jak
                najmniej zatłoczone, spokojne, z dobrym zapleczem socjalno-bytowym.
            • Gość: TOMSONSORKAZA ZWŁO Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 18:55
              SORKA ZA ZWŁOKE ALE JUZ PODAJĘ NAMIARY : KEMPING NZYWA SIĘ IONION BEACH LEŻY
              PRZY MIEJSCOWOŚCI GLIFA NIEDALEKI KILLINI. KONTAKT : ( 0623 )96425 FAX ( 0623 )
              96425. WŁAŚCICIEL JORGOS LUBI POLAKÓW I MOŻNA OCIPECZKĘ WYNEGOCJOWAĆ CENĘ.
              BARDZO DOGODNY DOJAZD Z PATRAS DOKĄD PRZYPŁYWAJĄ PROMY Z WŁOCH. GORĄCO POLECAM
              WYCIECZKĘ NA ZAKHINTOS . TAM KONIECZNA WYCIECZKA DOOKOŁA ZAKHINTOSU 7-8
              GODZINNA. JEŚLI CHCESZ SZCZEGÓŁY TO NAPISZ. POZDRAWIAM
              • Gość: Piotr Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.04.04, 19:13
                Oczywiście że chcę szczegóły; będę tam koniec maja i poczatek czerwca, to
                będzie mój pierwszy pobyt na Peloponezie, więc chłonę wszystko co dotyczy
                tematu.
                Powiedz kilka słów nt. promów Włochy-Grecja. Jak to wychodzi cenowo w
                porównaniu z trasą z Polski przez Słowację, Węgry, Serbię, Bułgarię? Będę
                jechał z przyczepą campingową. A może masz podobne fantastyczne miejsca na
                wschodnim wybrzeżu? Chcę być trochę tu, troche tam ... Tak gdzieś koło Napflio?
                Z góry wielkie dzięki !
                • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 19:34
                  HM... OD CZEGO TU ZACZĄĆ. MOŻE ZACZNE OD ZAKHINTOSU. NA TE CUDOWNA WYSPĘ
                  POJECHAŁEM PROMEM Z KILLINI ZOSTAWIAJĄC AUTO Z PRZYCZEPĄ NA PARKINGU TUŻ PRZY
                  SAMEJ PLAŻY. MOŻESZ SPOKOJNIE ZOSTAWIĆ, NIC SIĘ NIE MA PRAWA STAĆ . ZRESZTĄ Z
                  MOIM ZESTAWEM STAŁO TAM JESZCZE KILKA INNYCH AUT Z PRZYCZEPAMI Z INNYCH KRAJÓW.
                  ŻEBYŚ NIE ZROBIŁ TYLKO TEGO BŁĘDU CO JA I NIE PŁYNĄŁ NA WYSPĘ TYM PROMEM O 8
                  RANO. TO ZA PÓŹNO. MUSISZ POPŁYNĄĆ TYM WCZEŚNIEJSZYM. PŁYNIE 1 GODZINE.PROM
                  DOPŁYWA DO MIASTA ZAKHINTOS I MUSISZ PO WYJŚCIU Z NIEGO BIEGIEM GONIĆ DO
                  WYCIECZKOWYCH STATKÓW STOJĄCYCH PO PRAWEJ STRONIE PORTU. NIESTETY JEST TO
                  WSZYSTKO W ZASIĘGU WZROKU ALE DALEKO. STATKI WYCIECZKOWE OD RAZU RZUCĄ CI SIE W
                  OCZY. NIE SZUKAJ ZADNEGO BIURA KTÓRE ORGANIZUJE REJSY WYCIECZKOWE BO BILET
                  KUPISZ BEZPOŚREDNIO NA STATECZKU WYCIECZKOWYM. JEST ICH 4-5. WYPŁYWAJA NA
                  WYCIECZKE PRZED GODZ 10 RANO ( NIEMALŻE WSZYSTKIE NARAZ ). POTEM NIESTETY JUZ
                  PRZEZ CAŁY DZIEŃ NIC. REJS TRWA CAŁY PRAKTYCZNIE DZIEŃ. ALE WRAZENIA SĄ TAKIE
                  ŻE ''MAJTKI SPADAJĄ''. WSZYSTKIM OPADAJĄ RÓWNIEŻ SZCZĘKI NA WIDOK ZATOKI WRAKU.
                  JEST TAM PLAŻA Z ZATOPIONYM DO POŁOWY W PIACHU WRAKIEM. SZOK !!!! BYŁEM NA
                  WIELU PLAŻACH I WYDAJE MI SIE ZE TO JEST NAJPIĘKNIEJSZA Z PLAŻ JAKIE WIDZIAŁEM.
                  DOSTĘPNA TYLKO OD STRONY MORZA. Z INNYCH ATRAKCJI TO JESZCZE POSTÓJ PRZY PLAŻY
                  GDZIE JEST JEDNO Z NAJWIĘKSZYCH MIEJSC SKŁADANIA JAJ ŻÓŁWI MORSKICH. JAK SIĘ
                  DOBRZE POPRZYGLĄDASZ TO PODCZAS REJSU ZOBACZYSZ DELFINY LUB ŻÓŁWIE MORSKIE.
                  ZRESZTĄ DŁUGO BY OPISYWAC . WYCIECZKA JEST WARTA KAZDYCH PIENIĘDZY ( 2 OSOBY
                  DOROSŁE + CÓRKA PŁACIŁEM 45 EURO ) UWAGA :WEŹ SOBIE PICIE I JEDZENIE BO TO NA
                  TYM STATECZKU WYCIECZKOWYM TO WIR W KIESZENI-PIWO 0,33L 4 EURO.DUŻO POSTOJÓW
                  DUŻO KĄPIELI I WOGÓLE SUPER FRAJDA. PO OPŁYNIĘCIU WYSPY DOOKOŁA WRACA SIĘ DO
                  PORTU OK. GODZ. 17 POWROTNY PROM DO KILLINI ODPŁYWA OK GODZ. 20.
                  JEŚLI CHODZI O TRASĘ NA PELOPONEZ TO BYLIĆMU 2 RAZY W 4 RODZINY WSZYSCY Z
                  PRZYCZEPAMI.ZDECYDOWANIE ODRADZAM WYPRAWĘ NA KOŁACH . W MOIM WARIANCIE
                  DOJEŻDZASZ DO WENECJI PAKUJESZ SIĘ NA PROM I MASZ JUZ WAKACJE. DO PATRAS PROM
                  PŁYNIE 36 GODZIN. LINIA BLUE STAR FERRYS. MINOAN PŁYNIEO KILKA GODZIN SZYBCIEJ
                  ALE JEST DUŻO DROŻSZY. NA PROMIE MASZ BEZPŁATNY BASEN DYSKOTEKĘ BARY
                  RESTAURACJĘ SKLEPY ITD. OCZYWIŚCIE PŁYNĄŁEM W OPCJI CAMPING ON BOARD. ( KEMPING
                  NA POKŁADZIE ) DLA NAS KARAWANINGOWCÓW TO FULL LUKSUS. DOSTAJESZ PRĄD DO
                  PRZYCZEPY I MOŻESZ PO ZAOKRĘTOWANIU SIĘ ZACZYNAC PRYWATKĘ. KOSZTY : PŁYNĄŁEM 2
                  OSOBY DOROSŁE + DZIECKO 14 LAT(TRAKTOWANE JAKO DOROSŁE)+ AUTO + PRZYCZEPA
                  PŁACIŁEM 520 EURO W OBYDWIE STRONY. PRZELICZALIŚMY TO Z PRZYJACIÓŁMI 200 RAZY I
                  WYCHODZI ŻE JADĄC NA PELOPONEZ ( A NIE NA PÓŁNOC GRECJI NP. DO SALONIK )TO NIE
                  WYCHODZI WIELE DROŻEJ JAK BYŚ JECHAŁ NA KOŁACH PRZEZ JUGOLI. CO DO KEMPINGÓW TO
                  PRZY NAFPLIONIE POLECAM ''NICOLAS I'' I ''NICOLAS II'' ( PATRZ OPIS WYŻEJ )
                  NATOMIAST PRZY KILLINI ZDECYDOWANIE IONION BEACH. KTOŚ TAM OPISYWAŁ AGINARĘ ALE
                  POSZLIŚMY TAM NA SPACER I NIE ZA BARDZO POLECAM. NAPISZ CZY BĘDZIESZ DYSPONOWAŁ
                  ŁÓDKĄ PONTONEM LUB BĘDZIESZ NURKOWAŁ TO DAM CI PARĘ WSKAZÓWEK.
                  GDYBYŚ DYSPONOWAŁ WIEKSZĄ ILOŚCIĄ CZASU ( I NIESTETY KASĄ ) TO POLECAM TAKĄ
                  KONFIGURACJĘ JAK JA ZROBIŁEM PIERWSZY RAZ: WYPŁYWAM Z WENECJI I WYSIADAM NIE W
                  PATRAS TYLKO NA DRUGIM PRZYSTANKU CZYLI W IGOUMENITSA ( PIERWSZA TO KORFU)
                  POTEM ''BUTA'' SUPER SERPENTYNAMI W GÓRY DO METEORÓW. ( NIESAMOWITE
                  KLASZTORY ''ZAWIESZONE'' NA BARDZO WYSOKICH SKAŁACH. TROCHE CIĘŻKA DROGA JAK NA
                  AUTO Z PRZYCZEPĄ ALE DO PRZEJECHANIA BEZ PROBLEMÓW. (OK. 200 KM 7 GODZIN ) W
                  METEORACH POSTÓJ 1 DZIEŃ ALE JAK MASZ PRZYCZEPĘ TO SPOKO. ( ODEPNIJ JĄ I ZOSTAW
                  NA DWORCU KOLEJOWYM W KALAMBACE PO UPRZEDNIM POINFORMOWANIU DRÓŻNIKA-TROCHĘ
                  MÓWI PO POLSKU) KLASZTORY ZWIEDZA SIE DO 16 I MOŻNA PRAWIE DO KAŻDEGO DOJECHAĆ
                  AUTEM . NIE ZWIEDZAJ WSZYSTKICH - WYSTARCZY 3-4 ( W JEDNYM BYŁ KRĘCONY JAMES
                  BOND ) PO METEORACH ''BUTA'' NA POŁUDNIE DO MIEJSCOWOŚCI RION I TAM ZA PARĘ
                  EURASKÓW PRZEPRAWISZ SIĘ DO PATRAS I JŻ JESTEŚ NA PELOPONEZIKU ( JA BYŁEM W
                  ZESZŁYM ROKU TO BUDOWALI GIGANTYCZNY MOST MIĘDZY LĄDEM A PELOPONEZEM - MOŻE JUŻ
                  NA OLIMPIADĘ SKOŃCZĄ). NO CHYBA JUŻ WYSTARCZY NA DZIŚ. NAPISZ CO CIĘ JESZCZE
                  INTERESUJE.
                  • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 212.160.130.* 18.04.04, 21:04
                    No widze Tomson, ze Ty to kopalnia wiedzy o Peloponezie. Super ze sia nia
                    dzielisz. Napisz czy miales okazje poplywac na windsurfingu (ew. ktos) i gdzie
                    sa najlepsze warunki i czy mozna sprzet wypozyczyc. Poza tym miales okazje
                    pochodzic po gorach na Peloponezie? Mam mape gdzie sa szlaki pokazane, ale nie
                    moge nigdzie znalezc w sieci info o tym jak na nich jest. Jak cos wiesz to
                    napisz. Czy byles w wawozie Lousios? Warto?
                    Dzieki i jak mozesz to przeslij kilka ciekawych fotek z Peloponezu
                    (mike2000@op.pl).
                    Dzieki i pozdrawiam
                    • Gość: tomson Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:42
                      NIESTETY ANI JA I NIKT Z MOICH PRZYJACIÓŁ NIE PŁYWA NA WINDSURFINGU. NATOMIAST
                      OCIPECZKĘ NURKUJEMY I OSTRO ZASUWAMY NA PONTONACH. STĄD SPORO WIDZIAŁEM RZECZY
                      NIEDOSTĘPNYCH DO STRONY LĄDU. CO DO WARUNKÓW TO RZECZYWIŚCIE NA ZACHODNIEJ
                      STRONIE PELOPO SPORO WIDZIAŁEM SURFINGOWCÓW. PO GÓRACH NIE CHODZIMY BO JESTEŚMY
                      FANAMI WODY. W WĄWOZIE LOUSIOS NIE BYŁEM ( PRZYKRO STWIERDZIĆ ALE I NIE
                      SŁYSZAŁEM.) NATOMIAST POLECAM WYCIECZKĘ DO MIEJSCOWOŚCI DIAKOFTO NIEDALEKO
                      PATRAS. TAM JEST TAKA KOLEJKA ZĘBATA CHYBA Z XVII WIEKU KTÓRĄ SIĘ JEDZIE PRZEZ
                      FAJNY WĄWÓZ. PONIEWAŻ AKURAT PECHOWO TRAFILIŚMY ŻE KOLEJKA BYŁA NIECZYNNA (
                      REMONT NA OLIMPIADĘ) POSTANOWILIŚMY POJECHAĆ WĄSKĄ ALE FAJNĄ I RÓWNIUTEŃKĄ
                      DROGĄ JAKA ZNAJDOWAŁA SIĘ PRZY TORACH. JAKIŻ BYŁO NASZE ZDUMIENIE GDY
                      ZOBACZYLISMY IŻ DROGA TA WIJE SIĘ CAŁY CZAS W OKOLICACH TEJ SŁYNNEJ KOLEJKI.
                      DROGA SAMOCHODEM PRZEWAŻA W GÓRNYCH PARTIACH GÓR NATOMIAST TOROWISKO Z
                      NATURALNYCH WZGLĘDÓW NA DOLE . GORĄCO POLECAM . WIDOKI SUPER !!! A JUŻ DLA
                      KOGOŚ KTO LUBI GÓRY-SZOK. FAJNY KLIMAT BO MOŻNA ODPOCZĄĆ OD TYCH KOSMICZNYCH
                      UPAŁÓW- TEMP. W OKOLICY 20 STOPNI. DROGA PROWADZI DO CENTRUM NARCIARSKIEGO W
                      KTÓRYM KOLEJKA KOŃCZY BIEG ( KALAVRITA ) CZYNNE SKLEPY ZE SPRZĘTEM NARCIARSKIM-
                      LIPIEC ! WYSOKO W GÓRACH WIDOCZNE PRZEZ LORNETKĘ ŁATY ŚNIEGU !!! JADĄC DALEJ NA
                      POŁUDNIE , BO POSTANOWILIŚMY JUŻ SIE NIE COFAĆ TYLKO JECHAĆ DO PRZODU W
                      KIERUNKU TRIPOLI PORZED MIEJSCOWOŚCĄ PLANITERO JEST FAJNA GROTA Z WIELOMA
                      JEZIORKAMI POŁOŻONYMI NA RÓŻNYCH POZIOMACH. WARTO.UWAGA !! BARDZO ZIMNO W
                      ŚRODKU I STRASZNIE GONIĄ ZA ZDJĘCIA. PO DRODZE POLECAM ZAKUP ORZECHÓW
                      ZALEWANYCH W MIODZIE ( PAKOWANE W SŁOIKI , SPRZEDAJĄ JE PRZYDROŻNI HANDLARZE )
                      CO DO FOTEK TO MAM TRUDNOŚĆ W ICH WYSŁANIU PONIEWAŻ ROBIĘ ZDJĘCIA W DUŻEJ
                      ROZDZIELCZOŚCI ( PONAD 1 MEGA ) I NIE DO WSZYSTKICH DOCHODZĄ. A POWIEM SZCZERZE
                      ŻE NIE CHCE MI SIĘ ICH OBRABIAĆ. ( ALE COŚ CI PUSZCZĘ..)
                  • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 212.160.130.* 18.04.04, 21:11
                    .... a i jeszcze jedno pytanko. Jak tam sprawy zywieniowe i winno-piwne? Co
                    polecasz ze specyfikow kuchni Peloponezkiej, jakie piwo jest godne uwagi no i
                    jakie wina pijales (probowales Nemea?)
                    P.
                    • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 00:01
                      JESLI CHODZI O WYŻYWIENIE TO WIĘKSZOŚĆ PRODUKTÓW BIERZEMY Z POLSKI. NA MIEJSCU
                      KUPUJEMY NIEZBEDNE RZECZY TYPU OWOCE RYBY PIECZYWO. PONIEWAŻ JEDZIEMY DUŻĄ
                      GRUPĄ I NIE JESTEŚMY LUDZMI WYLEWAJĄCYMI ZA KOŁNIERZ DLATEGO W ''TE'' SPRAWY
                      ZAOPATRUJEMY SIE NA ZNOJMIE (GRANICA CZESKO AUSTRIACKA) NIESTETY IM BLIZEJ DO,
                      NASZEGO I CZECHÓW WEJŚCIA DO UNII CENY TCH SPRAW DROŻEJĄ Z PREDKOŚCIĄ ŚWIATŁA.
                      PAMIĘTAM NIE TAK DAWNO MOZE 3 -4 LATA TEMU JAK NA ZNOJMIE DANSKA CURRANT 1 L
                      KOSZTOWAŁA 20-25 ZŁ ABSOLUT BLACK CURRANT BYŁ TROCHE DROŻSZY. PIWO BIORĘ Z
                      POLSKI (TYSKIE) COCA-COLĘ TEZ. NIESTETY ALE NA PONAD 3 TYGODNIE TO TROCHE
                      TRZEBA TEGO ZABRAĆ. MÓJ KUMPEL JEST POCHŁANIACZEM PIWA WIĘC JEMU SIĘ SZYBKO
                      KOŃCZĄ ZAPASY I WTEDY KUPOWAŁ AMSTELA- JEST CAŁKIEM DOBRY. ALE WIDZIAŁEM KIEDYŚ
                      JEGO MINE JAK JUŻ POD KONIEC WYJAZDU Z ZAMRAŻARKI WYCIĄGALEM ZMROŻONE TYSKIE.
                      ALE WRACAJĄC DO ZNOJMA TO JESZCZE JAK WRACAŁEM W ZESZŁYM ROKU TO KUPOWAŁEM LITR
                      GINU CHYBA ZA COŚ W OKOLICY 3,5-4 EURO.
                  • Gość: Piotr Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.04.04, 21:13
                    Wielke dzieki za namiary. Wyjasnij mi natomiast, co to jest CAMPING ON BOARD??
                    O czyms takim nie slyszalem jeszcze. Zazwyczaj auto jest w czesci ladunkowej
                    promu, a pasazerowie lokuja sie na pokladzie (on deck) lub w kabinach. Ale
                    camping on board? Czy to znaczy ze przyczepe ustawiaja na pokladzie i mozna w
                    niej mieszkac?? Wyjasnij to prosze. Czy jadac pod koniec maja trzeba wczesniej
                    rezerwowac bilety na prom, czy mozna je kupic tuz przed odplynieciem promu?
                    Z gory dziekuje!
                    • Gość: TOMSON Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 23:35
                      CAMPING ON BOARD TO KEMPING NA POKŁADZIE. PAKUJESZ SIE NA PROM AUTEM Z
                      PRZYCZEPĄ, USTAWIAJĄ CI TEN ZESTAW W ODPOWIEDNIM NIEJSCU DOSTAJESZ KOŃCÓWKĘ Z
                      PRĄDEM, PODPINASZ DO PRZYCZEPY ROZATAWIASZ ZAMRAŻARKĘ I ZA 2 GODZINY POPIJASZ
                      DRINKA Z LODEM. A NA POWAŻNIE TO SPECJALNY POKŁAD DLA PRZYCZEP CAMPINGOWYCH.
                      OCZYWIŚCIE MOŻESZ MIESZKAĆ KRĘCIĆ SIE KORZYSTAĆ Z NIEZŁYCH TOALET I PRYSZNICA.
                      JAK PŁYNĄŁEM 2 LATA TEMU BYŁZ Z NAMI KUMPEL KTÓRY BYŁ BEZ PRZYCZEPY, MIESZKAŁ W
                      KABINIE I NIESTETY NIE MIAŁ DOSTĘPU DO AUTA PRZEZ CAŁĄ PODRÓŻ. ZAPOMNIJ O
                      DOSTANIU SIE NA PROM BEZ REZERWACJI W STRONE DO GRECJI. Z POWROTEM NIE MA
                      KŁOPOTÓW ALE JAK WRACASZW POŁOWIE LIPCA. PÓŹNIEJ NIE WIEM. NALEŻY PAMIĘTAĆ IŻ
                      TYLI PROMAMI NIE PODRÓŻUJĄ TYLKO TURYŚCI ALE PŁYNĄ TAKŻE SAMOCHODY SIĘŻAROWE,
                      TIRY ITP.
                • Gość: ft Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:12
                  Najpierw gratulacje dla thomsona, bo nie wszystkim chce się tak szczegółowo
                  dzielić swoimi informacjami.
                  Jeśli o prom chodzi ja płynąłem z Triestu (dużo bliżej ni do Wenecji), do
                  Igumenicy płynie 24 godz. do Patras 32 godz. ..Linia Anek Lines, bilety można
                  załatwić np. w Orbisie.
                  Blue Star już nie pływa z Wenecji tylko Minoan , sprawdziłem na www.
                  Oczywiście popieram prom. Do Patras jest o 900km bliżej niż lądem.
                  Jechałem też trasą Igumenica Meteory- warto. Ja bym po Meteorach radził
                  pojechać do Rionu przez Delfy. Budowę mostu też widziałem i we wrześniu była
                  dość zaawansowana.
                  Strona promu : www.anek.gr
                  Jeszcze namiar na Kemping koło Nafplio na którym byłem:

KASTRAKI CAMPING
                  Kastraki Assinis-Argolida,
                  Tel 2752059386-7, 2752059937,
                  Fax 2752059572
                  Pozdrawiam ft
                  • Gość: Piotr Re: Kempingi na Peloponezie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.04, 09:02
                    W swoim wpisie z 11.04 piszesz: "DRUGI NA WSCHODNIM WYBRZEZU W OKOLICACH
                    EPDAVROS -TONĄCY W POMARAŃCZCH... ". Czy mozesz dokladniej umiejscowic
                    lokalizacje wymienianego campingu?
                    Wielkie dzieki ;-))
                    • Gość: Piotr do TOMSONA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.05.04, 16:05
                      W swoim wpisie z 11.04 piszesz: "..DRUGI NA WSCHODNIM WYBRZEZU W OKOLICACH
                      EPDAVROS -TONĄCY W POMARAŃCZCH... ". Czy mozesz dokladniej umiejscowic
                      lokalizacje wymienianego campingu?
                      Wielkie dzieki ;-))
    • Gość: Mike Re: Kempingi na Peloponezie IP: 217.11.133.* 30.06.04, 12:58
      Mam dosc duzo info na temat Peloponezu, noclegow i nie tylko bo niedawno
      wrocilem wiec jak ktos potrzebuje to sluze informacja
      P.
      • Gość: Jola Re: Kempingi na Peloponezie IP: 213.25.149.* 30.06.04, 14:09
        Wybieram się na Peloponez z Itaka, mam do wyboru hotel w Menthoni lub
        apartamenty w Koroni, które miasteczko mógbyś polecić, opisz je jeżeli w nich
        byłes. Mamy zamiar pożyczyć samochód i troche pojeżdzić. Jakie są ceny wynajmu
        samochodu? Czy mogę liczyc na piaszczyste plaże? Co warto zobaczyć?
        Czy ci sie podobało? Niewiele osób zna Peloponez, więc informacje są żadne, ale
        wydaje mi sie, że tam jest pięknie
        pozdrawiam Jola
      • arwena Re: Kempingi na Peloponezie 12.07.04, 19:21
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> Mam dosc duzo info na temat Peloponezu, noclegow i nie tylko bo niedawno
        > wrocilem wiec jak ktos potrzebuje to sluze informacja
        > P.
        ja bardzo chetnie - wybieram sie do Grecji samolotem, troche w ciemno.
        zastanawiam sie nad peloponezem wlasnie i riwiera. najchetniej jakies spokojne
        miasteczko, w urokliwej okolicy, z piekna plaza, a w poblizu rowery i
        windsurfing, albo kajaki.
        zastanawiam sie gdzie najlepiej zarezerwowac noclegi (2-3 tydzien wrzesnia),
        kamping nie wchodzi w gre, najchetniej apartament z kuchnia (kitchenette).
        bardzo prosze o wiecej info. dzieki!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka