Dodaj do ulubionych

Chalkidiki dojazd własny

IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 15:55
Witam. Wybieram się pierwszy raz do Grecji, własnym autem z żoną i dzieckiem 8 lat. Mam pytanie dotyczące "intensywności" sezonu i dostępności wolnych kwater, apartamentów. Czy jak dojadę na Sithonię lub Kassandrę 28 SIERPNIA (sobota) to czy będę miał problem ze znalezieniem wolnej kwatery? Czy to jest okres kiedy wciąż są tłumy turystów czy może będę mógł nieco powybrzydzać? Czy z Grekami można sie targować o cenę lokum? Jadę na 2 tygodnie, zależy mi na apartamencie z oddziela sypialnia. Nie zaleznie od powyższego może ktoś zaproponuje jakąś konkretną kwaterę, u sympatycznych właścicieli, dla spokojnej rodzinki 2+1?
pozdrawiam wszystkich forumowiczów i z góry dziękuję za porady.
Obserwuj wątek
    • simon_r Re: Chalkidiki dojazd własny 08.02.11, 16:40
      28 sierpnia to juz jest po sezonie. W niedzielę wieczorem kempingi (i kwatery pewnie też) pustoszeją. Jak nie znajdziesz kwatery w budynku murowanym to polecam kemping. Za 25euro masz tam wielką przyczepę z przedsionkiem.
      • mike231 Re: Chalkidiki dojazd własny 08.02.11, 16:55
        dzięki za info simon_r. Mam zatem wstępny obraz tego co zastanę na miejscu :). Jeśli chodzi o kemping to moja żona ma niestety alergię na tego typu lokale :). Czy przyczep,y o których piszesz to coś na kształt mobilhome'ów czy raczej takie, które Clarkson i Hammond mają zwyczaj utylizować ?
        Poproszę o namiary na sprawdzone kwatery, mogą być na kompletnym pustkowiu ale blisko plaży, tak żeby można było wieczorkiem z winem i oliwkami pójść na piasek popatrzeć w niebo ....
        • Gość: Oldboy Re: Chalkidiki dojazd własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 20:10
          Byłem 2 lata temu dokładnie w tym terminie.Faktycznie tłoku nie widać.Byłem na granicy Kasandry i Sithoni w miejscowości Psakoudia .Obiekt nazywa się Philoxenia i raczej polecił bym każdemu.Cena bardzo adekwatna do jakości.Polecam wejść na strony Neckermanna, następnie w dojazd własny-Grecja-Chalkidiki.Jest w tym roku równie dobra propozycja.Zawsze coś pewnego.14 dni coś ok 1200 pln z 2 posiłkami.Próbowałem, kuchnia bez finezji, ale ok.Fajny teren,super zieleń na terenie,czysty dość duży basen.Na plażę jeździłem jednak 4 km dalej gdzie woda była turkus-klar ;)

Powodzenia!
        • simon_r Re: Chalkidiki dojazd własny 09.02.11, 09:41
          Przyczepy to raczej z takich od Clarksona ale są różnej wielkości, mają dobudowany ogromny przedsionek namiotowy w którym masz zestawik wypoczynkowy typu kanapa, dwa fotele i stolik typu ogrodowego ale z poduchami. Oprócz tego jest tam jakaś kuchenka gazowa na butle i wielki grill. Moim zdaniem warunki bardzo fajne i jedyną wada jest konieczność chodzenia kawałek do łazienki i kibla.... no ale coś za coś. Zwykle kempingi są położone w ładniejszych miejscach niż hotele bo przy samej plaży i trochę na uboczu... ja tak lubię, inni mogą lubić siedzieć w centrum miasta.
          Dla takich co lubią centrum, ruch, gwar i pokoje z łazienkami i balkonami to zrobiłem kilka zdjąć w Sarti - zobacz może coś sobie wybierzecie Hotele w Sarti
          Sarti piękne nie jest ale też nie takie najgorsze. Mojemu dziecku strasznie się podobało :)
          • mike231 Re: Chalkidiki dojazd własny 09.02.11, 11:38
            wielkie dzięki za informacje.
    • wike1 Re: Chalkidiki dojazd własny 11.02.11, 15:27
      Byliśmy na cempingu-Kalamitsi-Halkidiki,super gorąco polecam.Namiary znajdziesz w Googlach.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka