IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.01.12, 12:06
Na jakie mniej więcej ceny za pokój trzyosobowy można liczyć w ciemno w sierpniu 2012 na Mykonos, Naxos, Paros? Czy łatwo znajdę nocleg, czy w sierpniu jest to jednak spore ryzyko?
Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Cyklady IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.12, 13:19
      Jakiś pokój gdzieś pewnie znajdziesz, ale ponieważ sierpień to jest szczyt sezonu więc może być krucho z wyborem. Bywają lata, że wyspy są praktycznie "full" i znalezienie czegoś sensownego graniczy z cudem. Trudno powiedzieć jak sytuacja w Grecji wpłynie na ruch turystyczny w przyszłym roku. W zeszłym roku, pomimo kryzysu, bankructwa i uciążliwych strajków w sierpniu brakowało biletów na promy dla tych co nie zarezerwowali sobie ich wcześniej.
      Ceny możesz sobie zobaczyć np na booking.com, stacze w porcie oferują zwykle podobne, czasem jak są zdesperwani niższe.
    • ozlem Re: Cyklady 11.01.12, 09:10
      Na Naxos i Paros pewnie można jechać w ciemno bo obie wyspy mają bardzo rozbudowaną bazę noclegową aczkolwiek oferta w porcie może być dość przebrana z uwagi na środek najwyższego sezonu. Natomiast odnośnie Mykonos mam wrażenie, że mało kto jedzie tam bez wcześniejszej rezerwacji. Byłam tam 3 lata temu w I połowie września i w porcie z ofertami pokoi było dosłownie 4-5 osób. Ceny też nie powalały - 120-150e/ studio (dużo więcej niż ja wygrzebałam w internecie).
    • tigertiger Re: Cyklady 11.01.12, 10:20
      Ceny na Mykonos za pokój trzyosobowy w sierpniu 2012 zaczynają się od 500 PLN. Naxos jest dużo tańszy ceny od 200 PLN, a na Paros od 230 PLN. Polecam wcześniej zabukować pokoje on-line. Polecam www.booking.com
    • krainaksiazek.pl Re: Cyklady 11.01.12, 10:41
      Gość portalu: Ola napisał(a):

> Na jakie mniej więcej ceny za pokój trzyosobowy można liczyć w ciemno w sierpni
      > u 2012 na Mykonos, Naxos, Paros? Czy łatwo znajdę nocleg, czy w sierpniu jest t
      > o jednak spore ryzyko?
      > Ola

Na Naxos i Paros nocleg pewnie znajdziesz, ale jak chcesz spędzić tydzień czy dwa w jednym miejscu to chyba warto sobie wcześniej coś znaleźć i zarezerwować. I ja osobiście odradzam sierpień. Po pierwsze z powodów ekonomicznych - ceny potrafią być sporo wyższe niż w lipcu, a po drugie wieje. Nie wiem, czy zawsze, ale w każdym razie nam w zeszłym roku tak wiało na Paros, że kieleckie wysiada. W czerwcu i lipcu na wyspach tak nie było.
      Co do cen, to przejrzyj na booking.com, a potem negocjuj lepsze bezpośrednio. Z tym, że tam nie ma wszystkiego.
      Pozdr.,
      Tomek
      --
      Nasze podróże po Grecji
      Mapy Wysp Greckich
    • Gość: aducha Re: Cyklady IP: 83.2.53.* 11.01.12, 21:27
      My na Naxos bylismy w połowie lipca 2010 w Villa Romantica. Płaciliśmy 45E za pokój, wcześniej nie rezerwowaliśmy. Przepiękne miejsce, w pierwszej linii od morza,na plaży w lewo i w prawo nikogo i to przez kilometry. Galeria zdjęć nie oddaje uroku tego miejsca. Widok z okna, kolor morza obłędny. gospodarz super, integrował gości jak tylko mógł( wieczorne kibicowanie na dworze itp) instruktor windsurfingu. Jak będziesz zainteresowana mogę podesłać zdjęcia na maila.
      • amigo50 Re: Cyklady 14.01.12, 12:06
        Odpowiedź, którą umieściła tutaj aducha jest najbliższa moim poglądom jeśli chodzi o ceny, choć ja trafiałem jeszcze taniej i to w sierpniu i korzystając jedynie z ofert "staczy" (oj, to wcale nie stacze, oni biegają i to bardzo aktywnie pomiędzy potencjalnymi klientami). Płaciłem 35 euro za dwuosobowy pokój w Aghia Anna i w miejscowości sąsiedniej.
        Nie jest tajemnicą, że Naxos, to moja ulubiona wyspy zjeżdżona i zdeptana podczas kilku "stacjonarnych" i kilku żeglarskich pobytów na niej. Nigdy nie próbowałem nawet poszukiwać pokoju przez internet. Wszystkie, nawet te najtańsze oferty okazują się dużo mniej korzystne niż to co można znaleźć na miejscu i w mojej ocenie zupełnie bez ryzyka pozostania "na plaży" - chociaż plaże tam mają piękne.
        A wiatry w sierpniu? Równie dobrze że być bezwietrznie, może wiać w lipcu i w czerwcu i we wrześniu. Okres czerwiec-wrzesień, to czas, kiedy na Cykladach można trafić na charakterystyczny dla tego regionu i tego okresu wiatr: Meltemi. Ten rządzi się swoimi prawami i nie wierzcie w to co piszą w mądrych książkach, że wieje trzy dni i osiąga siłę do 6 stopni B. Potrafi wiać dużo dłużej i dużo mocniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka